7970 vlneni obrazu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Domin
Nováček
Nováček

7970 vlneni obrazu

Příspěvek od Domin »

cus, mam takovy problem s kartou. V urcitych programech a pri nacitani her ( hlavne v menu ) zacne karta vzdy bzucet a dost neprijemne se vlnit obraz ( jezdi takove pruhy pres obraz.. ). Pujde to nejak vyladit?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 7970 vlneni obrazu

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jak máš připojenej monitor? Pokud je to digitálně tak reklamace karty. Pokud analogově tak s tim nic neuděláš, dnes spousta výrobců total sere na kvalitu VGA výstupu, je tam šílený rušení, atd. Jediné možnost je kartu vyměnit za jinou, co má jinou napájecí kaskádu a doufat že to dělat nebude, nebo zkusit aktivní převodník z displayportu na VGA, kvalitní, třeba ten od Applu, s tím jsem doshanul čistčího obraztu než na nejlepších VGA výstupech grafiky.

Jinak ale CRT jsou obecně hodně odolné a i na dnešních kartách je obraz jak má. Kde jsou problémy jsou analogově připojené LCD.... a ty bych prostě hodil do popelnice.
Domin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domin »

No ja si prave koupil 670ku a tohle mi delala. Tak jsem ji vratil a koupil 7970.. a je to to stejny. Ze by obe karty byly spatne? Ale se starou 6850 mi to tohle nedela..
Jinak zapojeno to mam klasicky, na karte DVI a monitor vga.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takze nejaky srot monitor zapojen pres VGA........no hadej kde je chyba.
Domin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domin »

Takze to je tim ze to mam zapojene v monitoru na vga? Nikdy mjsem s tim problem nemel... Monitor neni zase takovy smejd, http://www.alza.cz/benq-g2420hdb-d140523.htm.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

A proč monitor nepřipojíš DVI kabelem když máš konektor jak na kartě, tak na monitoru a rveš to přes redukci?
Domin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domin »

Protoze nemam kabel ani redukci pro DVI-D koncovku :). Zitra skocim nekam koupit.
btw : kdyz tohle pominu a snad se to tim vyresi, tak to piskani napajeni na karte je normalni?

ed : takovyhle bude stacit? http://www.alza.cz/kabel-propojovaci-dv ... .htm#popis
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hladis píše:Takze nejaky srot monitor zapojen pres VGA........no hadej kde je chyba.
Chyba je na obouch straných. Na grafikách této generace s mizernym rušenym VGA výstupem a i na monitoru s mizernym A-D převodníkem. Ten výstup sice stačí na CRT ty to sžerou bez chvění, ale analogově poháněné LCD a možná i projektory jsou víš kde....

Přesně to jsem pocejtil i já, sou 32 TV připojuji VGA, má totiž krom toho jen HDMI a to je na hovno, protože používá barevnou kompresi a tudiž je ten obraz jasně horší než na VGA. A nové grafiky maj prostě ohavnej analog, když jsem zkoušel tu GTX680 v mym kompu, nedalo se to, lítalo to více jak na nereferenčníách gainwardech které měly obecně ohavné výsstupy již předtim.

Jediná šance byl ten převodník z DP na VGA, kterej díky bohu funguje nádherně, ani nepřidává žádnej inputlag.

Domin - Ano to je ten kabel co potřebuješ. A ty jsi mi teda expert, měnit grafiku pro nečisté VGA když máš DVI na monitoru a jsi línej koupit ten kabel z 100kč? Fakt expert....
Domin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domin »

Nevim kde jsi prisel na to ze liny? To urcite ne.. Da se rict ze jsem se kabelama zatim nikdy nijak nezabyval, taky protoze jsem za poslednich 10 let nikdy zadny problem nemel..
Ted se problem vyskytnul, takze jsem nastudoval uplne vsechno o DVI, DP,HDMI a VGA. A uz se to opakovat nebude...
Novy kabel uz mam doma.

Ale abych byl vice v obraze... Rikas ze HDMI ma barevnou kompresi, a co jsem nastudoval ja, tak HDMI prenasi nekomprimovane data .. Takze neco jsem prehlidl?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne nepořenáší, neni to to samé co DVI, jak si mnoho lidí myslí, záleží na tom co máš taky za přijímač, atd. Moje televize umí přijmout přes HDMI pouze 4:2:2:2 barevnou kompresi (neni kompromované rozlišení ale barvy ano), nejvíce je to vidět v ostrejch přechodech červený, tam je to prostě špatný.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja predpokladal ,ze pokud to ma pres VGA ,tak ma nejaky stary LCD ci nejaky levny sunt. Nenapadlo me ,ze to takhle zapojil. Jinak ten monas by mel mit DVI-DVI kabel pribalen. To tam byl jen DVI-VGA ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nemusí, BenQ třeba obvykle nepřibaluje nic jiného než VGA kabel.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm netusim co obsahuje BenQ. Tady se tlaci hlavne Samsung/LG/Philips v tomhle segmentu a standart je DVI-DVI kabel v baleni.
Domin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Domin »

Byl k nemu VGA-VGA kabel + redukce na DVI-I.. :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“