Základní deska pro socket 754 a jiné komponenty ?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
-Kage-
Nováček
Nováček

Základní deska pro socket 754 a jiné komponenty ?

Příspěvek od -Kage- »

Ahoj všichni, potřebuji radu. Mám takový menší problém .. Mám doma starší PC a shořela mi grafika, mám doma jinou grafiku, ale v tom PC pro ní není vhodný slot. Což znamená že by se musela koupit nová základní deska. A v tom je ten problém. Nevím jakou pořídit, abych do ní strčil všechny komponenty které v tom PC mám + tu novou grafiku. Vypíšu tady co mám a co tam potřebuju dostat ... byl by někdo tak hodný a ochotný to projít a poradit mi ? Děkuji předem :)

V PC mám:

Základní deska: Gigabyte ga-k8vt800 FOTKA

Procesor:
AMD Sempron 3100+ (patice socket 754 vhodné pry pouze pro desky s napětím 1,2 až 1,25V)

Grafika:
ATI Radeon 9600/9550/1050 series (AGP slot) ta co shořela :)

Zvuková karta:
Creative SB Live! (PCI slot)

Paměti pro slot DDR DIMM (asi :) )

a potřebuju tam narvat grafiku: MSI R4350 - MD512H FOTKA

Děkuji všem za užitečné rady ;)
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Základní deska pro socket 754 a jiné komponenty ?

Příspěvek od eLzyx »

cenový limit?
Já bych to totiž celý překopal do nějakýho moderního šuntu jako je základní dualcore SandyBridge Celeron.
Sumasumárum to vyjde i se 4GB pamětí tak na 2500Kč. Grafika je použitelná ta integrovaná.
Samozřejmě je tu otázka jak na tom jsou disky a mechaniky, pokud PATA, tak to není "dobré" řešení.

Každopádně pokud by to musela být zase 754 s PCIE, tak hledej desky s nForce4-4X.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
-Kage-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -Kage- »

tak jsem chvíli hledal a našel tuhle desku:

http://www.pcprokazdeho.eu/cz-detail-859189.html

má to Socket 754 pro můj procesor, PCI-E slot pro tu novou grafiku, PCI sloty kde můžu strčit zvukovku a sloty pro DDR paměti .. takže bych tam měl strčit asi vše .. Myslíte že mi to bude fungovat ? nebo by mohl být ještě s něčím jiným problém ? Co by se nemuselo kamarádit nebo by mi tam nepasovalo ? HDD ? Mechanika ? nevím jak poznám jaký konektor to potřebuje, není to nikde napsané ? :? děkuji za odpověď !
-Kage-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -Kage- »

To tady nikdo nechodí, nebo se nikomu nechce odpovídat ? poradna teda docela napytel, když se rady nedočkám ..
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Pokud nemáš víc než dvě ATA zařízení (tj. disk nebo mechanika s klasickou "kšandou"), tak by neměl být problém...
Obrázek
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ja bych tu vymenu desky nedelal. Ted vse asi funguje a s novou deskou mohou prijit nove problemy. K tomu bud reinstalace Win nebo dalsi mozne problemy bez reinstalace. Pro minimalni praci bych koupil nejakou obycejnou bazarovou AGP grafiku.
Jinak bych popremyslel o upgradu, jak psal eLzyx.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“