670GTX nebo 7950

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Azentar
Začátečník
Začátečník

Re: 670GTX nebo 7950

Příspěvek od Azentar »

Jak jsem psal, nakonec jsem od ceny 660ky odečetl cenu Borderlands 2 a za ty peníze mi karta příjde dobrá.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

tak to by mě zajímalo co ti vyjde u HD7950 po odečtení DiRT Showdown, Deus Ex HR a Nexuiz :D ale budiž
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Jenže ani jednu z těch her jsem nechtěl kupovat, takže by to byl jen bonus a né úspora proti plánovanému nákupu.
lukasho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasho »

je kazdyho vec, jak si svoje rozhodnuti oduvodni :-D 8-)

a gigabyte 7950 nam stale jde s cenou dolu, uz je pod 7k :twisted:
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tak pořád mám 14 dní na vrácení.... Jinak kde je pod 7k ?
lukasho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasho »

Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Docela ta karta klesá,.. během 2-3 týdnů cca 1000,- Podle statistik na Alze se moc neprodávají.
lukasho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasho »

ja bych rek, ze alza lze, jako kdyz mlada fronta tiskne :-D ale kazdej, at si koupi co chce :)
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Ten systém nelže, není 100%, ale nelže. Je nastaven tak, že když udělá klient objednávku zobrazí se produkt vy výpisu prodeje (nebere tedy v potaz to, zda li ji někdo zruší nebo ne), jinak zatím prodali víc 660 TI od MSI než 7950 od Gigabyte.
lukasho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasho »

muze byt, me to vyhovuje, v rijnu si konecne budu stavet kompa a ceny lezou dolu, takze amd muze z meho pohledu jeste o 500 jit niz :-D
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

Kdo by to taky za tu cenu na Alze kupoval, že? Teď to konečně zlevnili, ale pořád nic moc.
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

V té změně cen (a celkově v cenách) nejsou moc pružní. Dost vydím rozdíl v tom, že to mají ve většině případů skladem na Praze 7 proti třeba CZC, které také ukazuje kladem, ale je to u dodavatele a u nich až druhý den. Navíc třeba u té 7950ky od Gigabyte mám za to, že měla Alza +- podobnou cenu než začali větší slevy na které moc rychle nereaguje. Vemte si, že minulý týden šla cena na CZC dolů 3-4x
Kaldo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaldo »

Tak predpokladam, ze nejsou pruzni schvalne. Neni sranda jit pod nakupku. Za poslednich par tydnu 7950 klesla o hodne a kdyz mas naskladneny karty za starou nakupku.... Holt cekaj jestli se nekdo nechytne, nez pujdou s cenou dolu.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Souhlas. Je to taková daň ze to, že je zboží skladem hned.
NeoPlex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeoPlex »

taky ted celkove rada 7900 neni temer vubec nikde skladem, krom referencnich karet. Na czc je tech karet minimum, u vetsini sviti 0ks skladem. JEstli to objednavaji az na zakazku nevim..
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Mají to pry napojeno na dodavatele. Je napsáno, že je třeba skladem 5 ks, ale v datu dodání je u všeho zítra. Takhle jsem si jednou naběhl kdy měli napsáno u jedne karty datum dodání dnes. Jel jsem si pro ni a tam se mi omlouvali, že jsou napojeni na systém dodavatele a mají napsáno doručení podle nej, ale bohužel jim kartu nedodal. Navíc s tou dostupnosti se nedivím, když podle toho jak se podle systému prodávají. (tim neříkám, že karta neni dobrá, ale výšin to u kamarádů, kteří se nevyznaji - kdyz grafika tak nvidia)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ten systém je uplně na nic, když jsem kupoval kompa tak tam měli u všech věcí dodání dnes nebo zítra u něčeho, tak jsem to objednal s tím že druhej den mi napíšou že si to můžu vyzvednout, bohužel místo toho se nic nedělo, za 4 dny mi změnili stav objednávky o týden později a nakonec na neznámé. Takže objednávku jsem zrušil a koupil to u alfacompu :)

Nechápu jak to funguje, když si objednám kartu s dodáním dnes a oni mi druhej den napíšou že už není skladem. Tak snad pro tu mojí objednávku jí maj hned zarezervovat a vyexpedovat ne??
PS5 Pro | LG OLED CX55
NeoPlex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeoPlex »

take se mi objednavky ruzne posouvaly atd. pani na hotline se priznala, ze jim ten system funguje spatne a dela si co chce... :o
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Funguje to tak právě proto, že se jen dělá, že mají zboží skladem, ale je to podle dodavatele a tan když zboží nedodá,... Proto jsou, ale pružnější v cenách. Nicméně proto mám raději Alzu s jejich "ehm" masakrem, protože mi netvrdí, že zboží je skladem, ale je skladem.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

to neni jenom alza, ale vsechny takoveto vetsi ksefty maji zbozi opravdu fyzicky skladem (czc, alfa, bohemia, alza atd.). u online malych je to presne tak. skladem maji... ale u dodavatele. tahle praktika se pouziva nejen v IT.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“