Ahoj,
mám problém s Win7. 4.9. jsem nainstaloval na zformátovaný HDD (SSD) Win7 Ultimate 64-bit. Instalace OK, nahrány všechny ovladače + programy. Běžení systému bylo v pohodě až do 8.9., kdy se objevila první "modrá smrt". Pomocí BleuScreenView jsem se podíval na LOG a byly tam označeny 2 řádky: atikmdag.sys a ntoskrnl.exe. První je ovladač grafiky a ten druhý přesně nevím.
Nainstaloval jsem nejnovější ovladače grafiky a stáhnul aktualizace Win do 9.9. jsem měl pokoj. PC běželo v zátěži (2x v okně online hra Metin2, v pozadí film na dvd přes PowerDVD, net a utorrent).
V neděli ráno jsem se chtěl podívat na Postradatelný 2 a asi po 30 minutách filmu mi obrazovka ukázala modrobílý svislý pruhy. Jediný jak se z nich dostat je přes tvrdej reset. Nechal jsem standartně naběhnout Win, filmek pustil znovu a zase ta samá obrazovka. Potom celý den PC běželo zase s tou gamesou, občas filmek přes Power a všechno ok. Nechal jsem to běžet i přes noc jenom s tou hrou a ráno taky ok.
Podle programu AIDA64 jsou teploty všeho ok. MB 32°C, CPU 35°C-45°C, GPU 45°C-46°C. HDD jsou taky v pořádku.
Jediný co mě napadá jestli se nějak neprojevují starý a nový ovladače grafiky nebo nějakým způsoben ty aktualizace Win. Ještě mi Eset Smart Security házel chybu JAVY. Tzn. po každém naběhnutí PC nová instalace JAVY. Proto jsem ho nahradil AVG. Ještě mě napadlo jestli by nepomohlo všechny díly uvnitř vyčistit a profouknout.
Ovladače jsou z CD, které byly u komponent. Jedině grafika dostala nejnovější.
Nevíte někdo čím by to ještě mohlo být? Sestava následující: motherboard:ASUS P8Z68-V PRO, CPU:INTEL Core i7-2600K, RAM:2x Kingston 8GB KIT DDR3, 1600 MHz,
HDD:OCZ Agility 120GB (SSD), Western Digital 250GB, Western Digital 500GB, Western Digital 750GB (USB), Samsung StoryStation 1500GB (USB), GPU:Sapphire Radeon HD6950, zvukovka:ASUS Xonar D2X/XDT/A, zdroj:Saesonic 700W, mechanika:LG GH22NS70, LCD:iiyama ProLite2710HDSD (27", 1920x1080), system:Windows 7 (64-bit) . Díky za rady
P.S.: PC mám asi od ledna a od začátku tam byl Win7 Ultimate 64-bit a nikdy nebyl problém.
Win7 a jeho zamrzání
Moderátor: Loki5567
- AkioSuzume
- Nováček

-
- Wiruz
- Pokročilý

Re: Win7 a jeho zamrzání
rozhodne bych nepouzival stare ovladace z CD ale stahnul nejnovejsi verze minimalne pro chipset, vga, zvuk...
co se tyce problemu, vypada to na problem graficke karty. Muzes odinstalovat drivery a nainstalovat nejnovejsi ale spis bych to videl na problem s HW...
zkusil bych futuremark cca na 15 minut, jestli to graficka karta ustoji bez problemu.
Jeste kdyz vidim OCZ agility 3 ssd, jaky firmware v nem mas? Jestli tam bude starsi, bylo dost padu zpusobneno prave sandforce radicem na sata III radici. Tak i to bych si zkontroloval aby jsi mel lepsi pocit.
co se tyce problemu, vypada to na problem graficke karty. Muzes odinstalovat drivery a nainstalovat nejnovejsi ale spis bych to videl na problem s HW...
zkusil bych futuremark cca na 15 minut, jestli to graficka karta ustoji bez problemu.
Jeste kdyz vidim OCZ agility 3 ssd, jaky firmware v nem mas? Jestli tam bude starsi, bylo dost padu zpusobneno prave sandforce radicem na sata III radici. Tak i to bych si zkontroloval aby jsi mel lepsi pocit.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- AkioSuzume
- Nováček

-
PC jelo celej den s hrou v okně a bez problémů. Dal jsem mu stahování, gamesu, film, winamp, powerdvd ... zaseknul se ve win. Hned po restaru jsem pustil to stejný a vše zatím běží v pohodě cca 2,5 hodiny.
K tomu testu dal jsem 3DMark11 Basic Edition - test tam byl nastavenej performance a nešlo volit jinak ... dostal jsem se jenom k druhýmu prostředí a pak to hodilo chybu testu.
To SSD má firmware 2.13 podle HDTune, ale je mi divný, že AIDA ukazuje teplotu 128°C. Přitom, kdyžna něj šáhnu je jenom trošku teplý.
Pokud se mi obrazovka ukáže znovu mám připravený nejnovější ovladače a jinej Win.
K tomu testu dal jsem 3DMark11 Basic Edition - test tam byl nastavenej performance a nešlo volit jinak ... dostal jsem se jenom k druhýmu prostředí a pak to hodilo chybu testu.
To SSD má firmware 2.13 podle HDTune, ale je mi divný, že AIDA ukazuje teplotu 128°C. Přitom, kdyžna něj šáhnu je jenom trošku teplý.
Pokud se mi obrazovka ukáže znovu mám připravený nejnovější ovladače a jinej Win.
- showtek
- Nováček

-
Teplota je vporiadku nakolko SSD nemaju termo senzor.Firmware upgraduj na 2.22 urcite co najskor dam ti radu sprav to na PC s AMD chipsetom.Tebou udavane symptomy su typicke pre kombinaciu intel chipset + sandforce (starsi FW) = modra smrt,zasekavanie atd. takisto odporucam najnovsie ovladace nie zo stranky vyrobcu dosky a pod. ale priamo u vyrobcu chipu napriklad ovladace na chipset k doske stahuj rovno z intelu.V pripade ze by si nemal SSD by som to videl na problem GK alebo zdroja no v danej konfiguracii je to na 99.9% kombinacia SSD+intel+stary FW a zamozrejme v pripade ze je novy bios ten nahrat.To co si napisal som uz riesil mnohokrat vrate vlastneho notebooku s i7 a teda intel chipsetom system sa choval velmi nestabilne hlavne pri surfovani po webe ci sledovani filmu.Ak potrebujes pomoct s drivermi tak napisal SS a rad pomozem.