The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Riku »

Proto to hrajem s ENB 8-)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše:Tady je gameplay z toho novyho dlc.
http://www.youtube.com/watch?v=80mRp6Lg ... r_embedded
Co me dostalo je ta megahumus grafika.Nechapu jak to nekdo muze hrat na konzoli.Vsak to vypada jak 10let stara hra.
Na PC si musis hru komplet premodovat. Pak to vypada uz ok. XBOX samo takhle masivni hru nemuze zobrazovat v kvalite ,jakou dosahnes na PC.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

asi tak... už sem to řikal , ale řeknu to znova - skyrim jako hra má parádní nápad, atmosféru, příběh , ale obsahově a vizuelně nic moc... jenže naštěstí, pokud hře chybí obsah a hezký vizuelní zpracování tak v případě skyrimu to neni díky Nexusu nebo steam workshopu problem..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takze pro zajemce dalsi aktualizace meho ENB na verzi 0.119 (edit//odkaz odebran, nova verze dole)

Defaultne: SMAA je nastaveny na Ultra kvalitu. Je zapnuty DoF ,ktery je novy, neni tolik narocny a vcelku ujde. Trochu opraveny Bloom. SSAO je vypnute. Plus dalsi featury z verze 0.119 jako sunsprite.
Naposledy upravil(a) Hladis dne ned 9. zář 2012, 22:57, celkem upraveno 2 x.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

mohl bys udělat nějaký screenshoty ? nebo někdo kdo tenhle update na 0119 používá ?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

to slunko vypadá lákavě, i ty barvy sou zajímavý, vyzkoušim to, ať mam nějakou změnu... jinak nevěděl bys jak udělat takový ty "cinema" černý pruhy nahoře a dole ?

jo jinak, když spouštim hru přes SKSE launcher přes NMM, tka když chci změnit nastaveni grafiky tak to můžu udělat normálně přes Skyrim Launcher ? jestli nedojde ke kolizi s nějakym nastavenim ENB
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vim jak udelat. Ja to nepouzivam. Jen se doplni program na Vignette do enbeffect.fx ,ale ja to tam nemam vubec ani vypnuty jelikoz se mi to nezamlouva.

Ano muzes nastaveni menit normalne. Jen s timhle ENB vypnout jakykoliv AA a nechat jen AF 16x.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Tvl ta včela, to je skoro ideální na wallpaper :D Že bych to taky zkusil, jestli by mi to noťas pobral...
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

To vypadá úžasně. Hrát se to ale nedá ne? Nebo je v pohodě fps?
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

fps je uplně na pohodu, vždyt je to 0,119 ten je snad nejjednodušší ne
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jojo fps je v pohodě.
Nejde mi to pod 40fps, když vypnu depth of field tak mi to nejde pod 45 :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ten screen s tou včelou je pecka. A ENB je nastavený velmi citlivě, je vidět, že si Hladis vyhrál. Pěkný je to.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vypada to teda uplne super.Budu si to muset znova nainstalovat.
Btw muzete sem dat linky na texture mody ktery pouzivate?Proste ty nejlepsi bez ohledu na vykon diky :)
Btw riku tam mas zapnutej TRAA nebo to tak vyhlazuje ten ENB?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Na ty screeny jsem zapnul supersampling, bez něj to jehličí a listí takhle vyhlazený bohužel není.. :) ale hraju bez toho, pak už mi padaj fps dost dolů v kombinaci SSAA+ENB :|
jinak mody na textury to si budu muset vzpomenout co všechno jsem tam měl, nebo to napíše hladis. A nebo několik stran dozadu to tady snad i hladis vypisoval co tam má :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

eště sem teda nenarazil na texture pack kterej by to nějak výrazně vylepšoval... zatim jenom ta "vystouplá" zem a zdi
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

K tomu TRAA.. vyndal jsem ENB a srovnal to a vypadá to že to ENB nebo SMAA trochu i vyhlazuje listí atd. :?
To bude vědět hladis co tam nastavil, ale dle mě to nějak vyhlazuje.

edit: tak je to tak
http://www.abload.de/img/tesv2012-09-1022-57-2azbuw.png vanilla skyrim
http://www.abload.de/img/tesv2012-09-1022-57-5ffbo3.png ENB+SMAA
http://www.abload.de/img/tesv2012-09-1023-02-1bny5e.png bez DoF
http://www.abload.de/img/tesv2012-09-1023-04-2ffbt8.png ENB bez SMAA
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Frostys píše:To vypadá úžasně. Hrát se to ale nedá ne? Nebo je v pohodě fps?
Tohle nastaveni je jeste rekneme na tu horsi kvalitu. Jeste se daj vylepsit stiny, Bloom a Skylighting (fake AO) na lepsi kvalitu ,ale na to uz je potreba delo. Takhle je to hratelny i na GTX560Ti s dobrym vysledkem. Je to proste optimalizovany na stredni tridu a bez DoF by to mela davat hratelne i GTX560. Da se treba snizit SMAA na LOW.
LoCo99 píše:vždyt je to 0,119 ten je snad nejjednodušší ne
Ne. prave naopak tam Boris jeste pritlacil dalsi efekty na Slunce a jen vydelil nastaveni interieru zvlast od nocniho nastaveni. Boris sam psal ,ze v 0.119 nic neoptimalizoval po vykonny strance.
LoCo99 píše:eště sem teda nenarazil na texture pack kterej by to nějak výrazně vylepšoval... zatim jenom ta "vystouplá" zem a zdi
No nevim ,asi spatne hledas. Ja mam pretexturovany kompletne vsechno a rozdil to je obrovsky. Problem je jen s VRAM jakou mas.
Riku píše:K tomu TRAA.. vyndal jsem ENB a srovnal to a vypadá to že to ENB nebo SMAA trochu i vyhlazuje listí atd. :?
To bude vědět hladis co tam nastavil, ale dle mě to nějak vyhlazuje.

Dal jsem tam posledni verzi SMAA a nastavil na Ultra. Oproti predchozimu tam tedy rozdil bude a jeste je tam soubor effect na ostreni.
HEAD píše:Vypada to teda uplne super.Budu si to muset znova nainstalovat.
Btw muzete sem dat linky na texture mody ktery pouzivate?Proste ty nejlepsi bez ohledu na vykon diky :)
Nepouzivam jeden texture pack ,ale kompinaci vetsiho mnozstvi dohromady. Mas zvlast na nabytek, na veci v Dungeonu, mesta, priroda........ Vypisovat to by bylo vcelku na dlouho a jestli se mi bude chtit ,tak neco pozdeji vypisu.
Riku píše: depth of field
Ten DoF je asi nejrychlejsi jaky se da udelat. Narozdil od ostatnich DoF ma mensi vliv na fps ,takze je pouzitelny bez problemu. Muzete to srovnat s predchozi verzi ,kde DoF doslova killnul fps dolu a lepsi jsem nenasel ani primo od jeho tvurce. Ten byl taky stale pomalej. Takze tohle je upraveny DoF na performance a neni tolik agresivni pri prechodech a nedela ze hry rozmazanou patlaninu. V Dungeonech je to s nim perfektni.
Naposledy upravil(a) Hladis dne pon 10. zář 2012, 23:51, celkem upraveno 1 x.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hladis píše: Dal jsem tam posledni verzi SMAA a nastavil na Ultra. Oproti predchozimu tam tedy rozdil bude a jeste je tam soubor effect na ostreni.
To je ta s temporal aa? :)
Hladis píše:
Ten DoF je asi nejrychlejsi jaky se da udelat. Narozdil od ostatnich DoF ma mensi vliv na fps ,takze je pouzitelny bez problemu. Muzete to srovnat s predchozi verzi ,kde DoF doslova killnul fps dolu a lepsi jsem nenasel ani primo od jeho tvurce. Ten byl taky stale pomalej. Takze tohle je upraveny DoF na performance a neni tolik agresivni pri prechodech a nedela ze hry rozmazanou patlaninu. V Dungeonech je to s nim perfektni.
Pravda, s tím v předchozí se to nedalo hrát, strašně se to škubalo jak pořád lítalo fps od 30 do 50, s tímhle to je dost stabilní a nenáročný.

Jinak tebe asi hodně baví si s tím hrát viď 8-)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“