windows OEM nebo klasik

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Iweryn
Nováček
Nováček

windows OEM nebo klasik

Příspěvek od Iweryn »

zdarec , chtel bych se zeptat , jelikoz si skladam novy PC a nechci davat 6k za licenci windows tak me napadlo pouzit win7 profi z ntb na tento novy PC
akorat nevim jestli mam v NTB OEM verzi nebo klasiku
nevite prosim jak se to da zjistit ?
dekuji za podpovedi
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: windows OEM nebo klasik

Příspěvek od michal.kolesa »

To by asi licenčně nešlo napiš na czinfo@microsoft.com

Dej Počítač > pravá myš > Vlastnosti a v ID produktu by jsi měl mít OEM pokud se jedná o OEM
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Iweryn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Iweryn »

ok takze mam OEM verzi. to uz nejak vyresim
dalsi otazka , muzu na novy PC nainstalovat windows 7 profesional , za predpokladu ze mam novou licenci , z DvD ktere jsem dostal k NTB ?
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

To asi nepůjde, protože to bude OEM "upravená" pro typ notebooku a již asi product key bude "předaktivován".

www.legalnisoftware.cz
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

K nb jsi dostal instalacni medium W7? To bych chtel videt vyrobce. Protoze standardne je recovery oddil na casti HDD a nebo jsou k tomu recovery media primo pro ten model nebo radu NB.

Jinak co se tyce oem licence na NB co je zespoda, pokud si sezenes OEM medium, tak to muzes nainstalovat na PC, ale neni to legalni i kdybys to na tom NB smazal a mel tam treba Linux.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
edge-master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od edge-master »

OEM medium W7 dava k NTB 100%ne HPcko... stejne tak jako k PC.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

100% ne, v cervenci kupovany Probook 4730s zadne medium nemel a musel jsem o nej pozadat podporu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
edge-master
Začátečník
Začátečník

100%ne jsem dnes hodinu daval dokupy countrykit stanici na montazni lince NTB HP (Foxconn) a videl jsem jak do kitu ke kazdemu NB pribaluji W7 DVD, recovery DVD, I/O and security DVD atd.. a s jazykovou mutaci v zavislocti na lokalizaci predinstalovaneho PC.
Iweryn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Iweryn »

je to dell a na tom DvD je napsano : Operation system , already installed on your computer - reinstalllation DvD Windows 7 profi 64-bit
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Když se tu řeší ty recovery. Už dávno jsem si na notebooku odeinstaloval W7HP co tam byli a nahodil XP, pak jsem tam nahodil W7 Prof., které mám z MSDNka. Když bych tam chtěl vrátit ty Home Premium, na které mám licenční štítek s kódem, ale nemám médium, jak to udělat legálně? Stačí z MSDN stáhnout W7HP, ale s vložením tohoto kódu to bude legální i tak, když to prodám, nebo nějakým jiným (legálním) způsobem?
edge-master
Začátečník
Začátečník

recovery potrebujes bud k obnove ze zalozni partisny (kterou jsi ty smazal) a popr k instalaci noveho systemu, kdy recovery CD vlozis po nabootovani s WINXP CD, kterej si k NB dostal.
nevim ja kto ma v tomhle HP, ale kamos s Lenovem to resil se servisem tak, ze mu poslali image zalozni partisny...
MV
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MV »

Frky: stačí tam nahrát W7 vlastně odkudkoliv (pokud máš DVD jiné edice W7, tak odebrat ei.cfg), hlavní je vybrat správnou verzi a zadat platný klíč z notebooku. Aktivovat to potom půjde samo a bude to legální (a kdyby aktivace přes net sama nešla, tak přes telefon to půjde -> naposledy jsem zkoušel u probooku tenhle víkend - opravdu ne všichni výrobci dávají médium a recovery partitiona ne vždy na disku přežije :-D )
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

MV píše:Frky: stačí tam nahrát W7 vlastně odkudkoliv...)
Díky moc, to jsem potřeboval slyšet! :-)
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Jak bych mohl aktivovat W7, píše mi to chybu, že jsem překoričl maximální limit použití aktiv. kódu. Měnil jsem CPU, desku a GPU. Windowsy mám z MSDN.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Oem se ti váže na komponenty,takže pokud jsi část vyměnil tak ti to nepůjde.
edge-master
Začátečník
Začátečník

zalezi na tom kolik a jaky... je to nejak obodovany myslim...
ale on asi u NB komponenty resit nebude
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Nene, tohle bylo klasika na PC, z dreamspark premium, už to není msdn :-D
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

aktivuj po telefonu...
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Chlebik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Chlebik »

Zivan píše:100% ne, v cervenci kupovany Probook 4730s zadne medium nemel a musel jsem o nej pozadat podporu.
Souhlasím, před 14 dny kupovaný ProBook 4535s a také žádné medium :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“