Plynulost obrazu HD ripov pri prehravani z PC

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Odar
Začátečník
Začátečník

Plynulost obrazu HD ripov pri prehravani z PC

Příspěvek od Odar »

Snad som zvolil spravnu sekciu fora.

Zaujima ma Vas nazor, pripadne budem rad za vysvetlenie problematiky.

Mam maticnu dosku s integrovaniu ATI HD 3200. V case, ked som si postavil HTPC to bola jedina rozumna maticna doska, ktora vedela prehravat HD ripy (H264) cez DXVA. Po porodnych bolestiach s ovladacmi som to nakoniec vyladil tak, ze vsetko chodilo tak, ako malo. Mam TV Samsug LE40A656, ktora podporuje 24p (= 24 Hz). Na HD 3200 som tento mod skusal, ale vzdy som dospel do stadia, ze som to daval naspat na 60 Hz, pretoze mi obraz subjektivne pripadal plynulejsi. 100 Hz Motion Plus som mal nastaveny na strednej hodnote.

Cas pokrocil, upgradol som HTPC a kupil AMD Radeon HD 6450 1 GB. Podporuje UVD 3, ktore je vyslovene robene na HW akceleraciu MPEG4, H264, VC-1 . . . TV, ktoru mam pripojenu cez HDMI som automaticky nastavoval (podla zvyku) na 60 Hz. TV pisala No Signal. Pokusne som skusil 24 Hz (= 24p) a obraz naskocil. Nedovercivo som si pustil film a subnektivne je obraz aj pri nizsom refresh rate plynulejsi, ako u HD 3200. Dokonca sa mi zdal aj neprijemne plynuly (takzvany Soap Opera Effekt), tak som vypol na TV 100 Hz uplne. Subjektivne je obraz teraz plynulejsi, ako bol s HD 3200 aj napriek vypnutemu 100 Hz.

Zaujimalo by ma, ako to cele s nastavenim a vplyvom GPU vlastne je. Kedysi sa to riesilo na HDClub.sk a vacsina ludi sa tam zhodla, ze najlepsie vysledky ma, ked posiela do TV 60 Hz. Mne sa ale s novym zelezom osvedcilo prave nastavenie, ktore uplne popiera logiku :D

Vdaka za nazory.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“