Java - vytištění stringu na tiskárně...
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Java - vytištění stringu na tiskárně...
Ahoj, v mém programu potřebuji vytisknout jeden string, ale jaksi jsem narazil...
Naivně jsem si myslel že bude stačit dát ".print()" a pojede to (takto tisknu např. obsah textového pole a jde to...), ale u stringu to jaksi nejde...
Prosím poraďte, jak obyčejně a nejjednodušeji vytisknout obsah proměnné typu string...tedy aby se zobrazil obyčejný form pro výběr tiskárny atd...
Děkuji
Naivně jsem si myslel že bude stačit dát ".print()" a pojede to (takto tisknu např. obsah textového pole a jde to...), ale u stringu to jaksi nejde...
Prosím poraďte, jak obyčejně a nejjednodušeji vytisknout obsah proměnné typu string...tedy aby se zobrazil obyčejný form pro výběr tiskárny atd...
Děkuji
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Java - vytištění stringu na tiskárně...
ok, díky...tisk už funguje...mám ještě jeden problém-jak odřádkovat (v tisku)? Mysle jsem, že když má např ve stringu:
tak že to bude odřádkovaný, ale není...
Kód: Vybrat vše
"Pokusný \n text"- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus tohle
a pak použít proměnnou newLine jako odřádkování
Kód: Vybrat vše
String newLine = System.getProperty("line.separator");- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, večer zkusím a dám vědět...
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Exp píše:Zkus tohlea pak použít proměnnou newLine jako odřádkováníKód: Vybrat vše
String newLine = System.getProperty("line.separator");
Tak bohužel...ani to nejde-stejný výsledek-nacpe to na jednu řádku...
Edit:zkusil jsem si ten string vypsat do konzole a tam to odřádkované je...tak nevím kde je chyba...
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
vyřešeno,musím si to rozsekat do pole, a pak for cyklem dát g2.drawString(pole_s_textem,x,y)
ale je to dost na prd...
1)musím v cyklu zadávat vždy nové souřadnice...takže nějak ošetřit délku textu, jinak by to useklo
2)celé je to takové nepraktické...nechápu, že když mám text v textovém poli a dám textové_pole.print(), tak si to vše přebere samo a když chci udělat tisk ze stringu, tak musím vymýšlet takovéhle "prasečinky"...asi bude nejednoduší vytvořit nějaké skryté textové pole a do toho naprat obsah stringu a pak to vytisknout...
ale je to dost na prd...
1)musím v cyklu zadávat vždy nové souřadnice...takže nějak ošetřit délku textu, jinak by to useklo
2)celé je to takové nepraktické...nechápu, že když mám text v textovém poli a dám textové_pole.print(), tak si to vše přebere samo a když chci udělat tisk ze stringu, tak musím vymýšlet takovéhle "prasečinky"...asi bude nejednoduší vytvořit nějaké skryté textové pole a do toho naprat obsah stringu a pak to vytisknout...