Sleeping Dogs
Moderátor: Baneshee
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sleeping Dogs
My se ale jaksi nebavíme o nastavení s AA na extreme a SSAO na max. My se bavíme o nastavení s AA normal, SSAO normal, zbytek max.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to potom jo.Ale uz to pak neni ono.Asi budu muset dat AA na HIGH.
Snad to NV vyresi v dalsich ovladacich.
Btw bud to hraju na max nebo to nehraju na max.
Vety tipu hraju to na max jen tohle a tohle a jeste neco mam off ale jinak vsechno na max
To je rovnou lepsi napsat ze to hraju na medium, kdyz si tam povypinam vsechno co zere vykon a pak rikat ze to hraju na max..
Takze se vsim na max to asi na Gtx560 nebude hratelny.Problem teda neni u me.
Snad to NV vyresi v dalsich ovladacich.
Btw bud to hraju na max nebo to nehraju na max.
Vety tipu hraju to na max jen tohle a tohle a jeste neco mam off ale jinak vsechno na max
Takze se vsim na max to asi na Gtx560 nebude hratelny.Problem teda neni u me.
- Frostys
- Začátečník

-
Takže je lepší říkat: Jó, hraju to Medium, ale asi 8 z těch 10 nastavení mám na max.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
HEADe, to že neumíš číst není náš problém 
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to zavadejci, kdyz si vypnete prave ty veci co zerou nejvic vykon.
Ja pak nevim jestli mi neco neblbne, kdyz mam 30fps a vy s gtx560 60fps "se vsim na max jen s dvema vecma na normal"
Kazdopadne ja kdyz si ty dve veci dam na normal mam 130fps a brzdi mi to uz cpu.GK je vytizena na 80%.
Mohli ste rovnou naspat ze mate 10fps se vsim na max a ja bych to pak neresil jestli je problem u me nebo je ta hra tak mega narocna.
Jinak hra je spickova, ale chtelo by to cestinu a mozna lepsi ovladani na klavesnici+mys.
Ja pak nevim jestli mi neco neblbne, kdyz mam 30fps a vy s gtx560 60fps "se vsim na max jen s dvema vecma na normal"
Kazdopadne ja kdyz si ty dve veci dam na normal mam 130fps a brzdi mi to uz cpu.GK je vytizena na 80%.
Mohli ste rovnou naspat ze mate 10fps se vsim na max a ja bych to pak neresil jestli je problem u me nebo je ta hra tak mega narocna.
Jinak hra je spickova, ale chtelo by to cestinu a mozna lepsi ovladani na klavesnici+mys.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proč bychom to asi psali, když to tak nehrajeme? Psali jsme přesně jak to hrajeme, já i Swat, to že jsi to nedokázel přečíst není naše chyba, ne?
Navíc SSAO i to AA není na grafice prakticky poznat, pokud se na to člověk vyloženě nesoustředí. V noci za deště to vypadá fantasticky i takhle.
Navíc SSAO i to AA není na grafice prakticky poznat, pokud se na to člověk vyloženě nesoustředí. V noci za deště to vypadá fantasticky i takhle.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nic neres to..ty zase nechapes o co de me.
Urcite si hru testoval se vsim na max a videl si ze mas 10-20fps(nebo kolik ta gtx560 dava) a tak si to sem mohl aspon napsat.Ja pak resim jakto ze mam 30fps.
Nemoch sem tusit ze ty veci co ste vypli mi pridaj 100Fps.
btw nechapu proc to zere tak vykonu.Normalne supersampling pouzivam u vsech her a snizi mi to vykon jen o par procent a ne o stovky procent.
To je sileny.
Urcite si hru testoval se vsim na max a videl si ze mas 10-20fps(nebo kolik ta gtx560 dava) a tak si to sem mohl aspon napsat.Ja pak resim jakto ze mam 30fps.
Nemoch sem tusit ze ty veci co ste vypli mi pridaj 100Fps.
btw nechapu proc to zere tak vykonu.Normalne supersampling pouzivam u vsech her a snizi mi to vykon jen o par procent a ne o stovky procent.
To je sileny.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já chápu o co ti jde, stejně jako chápu že nejsi schopen uznat svojí neschopnost číst pozorně naše posty, ale to je ok, většina lidí je taková.
Ten AA je tak náročněj, protože to je nejspíš to samý jak ubersampling v Zaklínači 2, kde je taky takhle náročný. Prostě to počítá obraz v mnohem vyšším rozlišení a pak downscaluje.
Co jsem to zkoušel, tak s AA extreme a SSAO high to jede v nějakých 18-24fps.
Ten AA je tak náročněj, protože to je nejspíš to samý jak ubersampling v Zaklínači 2, kde je taky takhle náročný. Prostě to počítá obraz v mnohem vyšším rozlišení a pak downscaluje.
Co jsem to zkoušel, tak s AA extreme a SSAO high to jede v nějakých 18-24fps.
- Riku
- Začátečník

HEADe, ale ta odpověď že maj vyladěný stroje s GTX560Ti byla na to, že nechápu proč mě to s AA a AO na normal, zbytek na max, padá ve dne ke 35fps s 3570k@4.5GHz a 7850 2GB @ 1050/1300 a jim to jede s 60fps na 560Ti který by měla být slabší než ta moje 7850, takže neumíš číst
Došel jsem k závěru že to asi na AMD prostě jede hůř, ikdyž je to "Gaming Evolved od AMD" a kašlu na to, stejnak jsem to už dohrál
Došel jsem k závěru že to asi na AMD prostě jede hůř, ikdyž je to "Gaming Evolved od AMD" a kašlu na to, stejnak jsem to už dohrál
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Butch
- Středně pokročilý

Naopak mi prijde ze na AMD to jede lepe 
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... eping+Dogs
Maximalni fps jsou nizsi, ale jinak rozhodne to nejede hure, hlavne clovek neda k sobe totoznou vykonove kartu od AMD a totoznou Nvidiu aby to mohl porovnat.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... eping+Dogs
Maximalni fps jsou nizsi, ale jinak rozhodne to nejede hure, hlavne clovek neda k sobe totoznou vykonove kartu od AMD a totoznou Nvidiu aby to mohl porovnat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Riku
- Začátečník

To sice nedá, ale když je 7850 výkonnější než 560Ti tak je to divný že mi to jede hůř.
Ten Benchmark zkusím odpoledne
Ten Benchmark zkusím odpoledne
PS5 Pro | LG OLED CX55
- durod
- Středně pokročilý

- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
S AA na HIGH mam 60+.
Ta hra musi byt nak zabugovana neni mozny aby to zralo tolik vykonu.
Jinak nakonec to hraju s AA na extreme.V noci se to drzi na 40-50 a ve dne je minimum tech cca 34fps.Takze hratelny i kdyz to neni idealni.
Nejmin fps mam v interierech baraku pri cutscenach
To to pada az na 30.
Jinak riku podle testu na pct je 5870 +- stejne vykona jako GTX580
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ta?start=3
Tvoje 7850 musi byt daleko vykonejsi jak jejich GTX560TI.
Ta hra musi byt nak zabugovana neni mozny aby to zralo tolik vykonu.
Jinak nakonec to hraju s AA na extreme.V noci se to drzi na 40-50 a ve dne je minimum tech cca 34fps.Takze hratelny i kdyz to neni idealni.
Nejmin fps mam v interierech baraku pri cutscenach
Jinak riku podle testu na pct je 5870 +- stejne vykona jako GTX580
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ta?start=3
Tvoje 7850 musi byt daleko vykonejsi jak jejich GTX560TI.
Naposledy upravil(a) HEAD dne čtv 13. zář 2012, 11:56, celkem upraveno 1 x.
- Riku
- Začátečník

- Swat
- Mírně pokročilý

Já taky zastávám názor, že SSAO a FXAA (nebo jak je to v menu značený) mi nestojej za to, abych se trápil na hranici hratelnosti. Ono je trochu rozdíl napsat všechno max, jen stíny, textury a ještě něco na medium, nebo vše max a SSAO a FXAA na normal. Tyhle dvě funkce jsou jen třešničkou na dortu a navíc v 1920x1080 mi to za - 20 fps nestojí. I tobě se divím (HEAD), že si to nenastavíš na 60 fps s V-Sync On a musíš za každou cenu jet ve dne v 35ti framech.
Já mám tohle období dávno za sebou, kdy jsem opravdu musel mít všechno na max. Dneska mi jde hlavně o plynulý chod a maximální zážitek, kterej mi zajistí právě plynulý chod hry. Občas mrknu na nějaký tweaky po fórech, jestli s tím nejde něco udělat přes nějakej ini soubor, občas si vytípu srovnávací screeny abych vyhodnotil, jestli mi tenhle konkrétní detail stojí za ten framedrop, ale pak to prostě nastavim a jedu. Navíc dnešní herní enginy už jsou na tom tak, že rozdíl max vs low detaily jsou kolikrát téměř zanedbatelný a doháněj to vzdáleností vykreslování, počtem polygonů atd. Prostě to nastavím tak, abych ze systému vyždímal maximum, ale zároveň aby to jelo plynule a já si to užil.
Moje herní zážitky se rapidně zlepšily od doby, kdy do nV Inspectoru zaintegrovali fps limiter. A teď je i v Msi AB. Většinu her nastavím na minimální framerate, zapnu V-Sync a jedu. Bez tearingu, bez fluktuací frameratu. Předevčírem jsem dohrál GTA 4. Chtěl jsem si to užít ještě jednou, než vyjde pětka a první zahrání na C2D a GTX 275 bylo místy utrpení. Odehrál jsem to celý v 45ti framech a jestli mi někdo tvrdí, že cokoliv pod 60 je nehratelný, tak kecá. Už jsem tu psal, že Sleeping Dogs jsem jel v 50ti framech, všechny tři Assassíny mám zamknutý na 50ti framech atd. Ale jde o to, že v těch 50ti jedu pořád ať se na obrazovce děje cokoliv. Prostě od chvíle, co existuje fps limiter jsou to herní zážitky bez kompromisů.
Řeknu to takhle. I kdybych měl HEADovu 670ku (mám na ní zálusk, ale asi dostane přednost hypotéka na byt
), tak bych Sleeping Dogs jel stejně s V-Sync On v 60ti framech. Asi bych si zapnul SSAO, ale na ten meganáročnej vořez bych stejně dlabal.
Já mám tohle období dávno za sebou, kdy jsem opravdu musel mít všechno na max. Dneska mi jde hlavně o plynulý chod a maximální zážitek, kterej mi zajistí právě plynulý chod hry. Občas mrknu na nějaký tweaky po fórech, jestli s tím nejde něco udělat přes nějakej ini soubor, občas si vytípu srovnávací screeny abych vyhodnotil, jestli mi tenhle konkrétní detail stojí za ten framedrop, ale pak to prostě nastavim a jedu. Navíc dnešní herní enginy už jsou na tom tak, že rozdíl max vs low detaily jsou kolikrát téměř zanedbatelný a doháněj to vzdáleností vykreslování, počtem polygonů atd. Prostě to nastavím tak, abych ze systému vyždímal maximum, ale zároveň aby to jelo plynule a já si to užil.
Moje herní zážitky se rapidně zlepšily od doby, kdy do nV Inspectoru zaintegrovali fps limiter. A teď je i v Msi AB. Většinu her nastavím na minimální framerate, zapnu V-Sync a jedu. Bez tearingu, bez fluktuací frameratu. Předevčírem jsem dohrál GTA 4. Chtěl jsem si to užít ještě jednou, než vyjde pětka a první zahrání na C2D a GTX 275 bylo místy utrpení. Odehrál jsem to celý v 45ti framech a jestli mi někdo tvrdí, že cokoliv pod 60 je nehratelný, tak kecá. Už jsem tu psal, že Sleeping Dogs jsem jel v 50ti framech, všechny tři Assassíny mám zamknutý na 50ti framech atd. Ale jde o to, že v těch 50ti jedu pořád ať se na obrazovce děje cokoliv. Prostě od chvíle, co existuje fps limiter jsou to herní zážitky bez kompromisů.
Řeknu to takhle. I kdybych měl HEADovu 670ku (mám na ní zálusk, ale asi dostane přednost hypotéka na byt
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Ache
- Pokročilý

Tak už to taky nejakou chvilku (4 dny) hraji a vypadá to moc dobře. GTA styl her se mi líbí, a čajna prostředí nemá chybu. Při běhu když vrazíte do někoho, tak se neozve žádné GTačkové "hey madafaka", ale něco jiného, lepšího. (co to nevím, nerozumím tomu
)
Hackování kamer docela originální nápad.
Hledání těch lockboxů a těch tyčinek - klasika... stejně jako v GTAčku - hrozné zabíjení času.
Defaultní ovládání hrozné alá Square Enix. řídit auto WSAD a ještě do toho držet Q kvůli přepadení? Kterej debil tohle vymyslel - to nešlo dát na něco do druhé ruky?
Samotné mise zatím dávají smysl... prostě se to hraje dobře (až občas na to ovládání)
Grafika vypadá celkem dobře, náročnost (až na vyhlazování) je parádní - hlavně za deště a v noci.
A co se týče náročnosti, tak u výkonných grafik (GTX670/680/HD7900) má smysl řešit jen nastavení vyhlazování. To je zde řešeno stejně prasácky jako v Mafii, takže supersampling + rozmazávač obrazu (v tomhle případě FXAA)
Takže na GTX670 to běží na maximum se vším všudy. Jen vyhlazování není maximum, ale jen HIGH. Rozdíl v obraze minimální, výkon 2x větší (pod 60fps to pak už padá jen málokdy)
Hackování kamer docela originální nápad.
Hledání těch lockboxů a těch tyčinek - klasika... stejně jako v GTAčku - hrozné zabíjení času.
Defaultní ovládání hrozné alá Square Enix. řídit auto WSAD a ještě do toho držet Q kvůli přepadení? Kterej debil tohle vymyslel - to nešlo dát na něco do druhé ruky?
Samotné mise zatím dávají smysl... prostě se to hraje dobře (až občas na to ovládání)
Grafika vypadá celkem dobře, náročnost (až na vyhlazování) je parádní - hlavně za deště a v noci.
A co se týče náročnosti, tak u výkonných grafik (GTX670/680/HD7900) má smysl řešit jen nastavení vyhlazování. To je zde řešeno stejně prasácky jako v Mafii, takže supersampling + rozmazávač obrazu (v tomhle případě FXAA)
Takže na GTX670 to běží na maximum se vším všudy. Jen vyhlazování není maximum, ale jen HIGH. Rozdíl v obraze minimální, výkon 2x větší (pod 60fps to pak už padá jen málokdy)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ache zkousel si v Inspectoru nebo v driverech vynutit klasicky 4xMSAA+4xsupersampling?
Ja to zkousel a nefungovalo to..
Ja to zkousel a nefungovalo to..
- Ache
- Pokročilý

Ta hra nepodporuje MSAA, takže tam nemůže fungovat 
A SuperSampling ta hra sama o sobě používá - na výkonu to je poznat. Třeba díky tomu je to AMD Game Evolved hra - Tahiti díky 384bit sběrnici supersampling sedne o něco lépe.
Jinak klasika, grafiku to má celkem pěknou, ale z DX11 to nepoužívá nic. SSAO už bylo i v DX9 Crysisu... a že by tam dali aspoň tesselaci na postavy.. to né
A když srovnám kvalitu vody s hrou Just Cause 2 od stejného studia (kde napsala nvidia CUDA water skript), tak je to také k smíchu, že voda v DX10 hře vypadá lépe než v DX11 hře... Jo ono Just Cause 2 podporovalo i MSAA s TRAA, to bych málem zapoměl...
Aspoň že hra jako samotná je zatím docela chytlavá (stejně jako ty GTAčka) a až na to občas debilní ovládání se to hraje parádně a baví to
... holt se musíme smířit s tím, že moderní hry po technické stránce spíše degradují. MSAA se nahrazuje post-procesingovýma rozmazávačema, ale nálepka DX11 se tomu dá tak nebo tak a lidi si to stejně koupěj... nebo taky ne.
A SuperSampling ta hra sama o sobě používá - na výkonu to je poznat. Třeba díky tomu je to AMD Game Evolved hra - Tahiti díky 384bit sběrnici supersampling sedne o něco lépe.
Jinak klasika, grafiku to má celkem pěknou, ale z DX11 to nepoužívá nic. SSAO už bylo i v DX9 Crysisu... a že by tam dali aspoň tesselaci na postavy.. to né
A když srovnám kvalitu vody s hrou Just Cause 2 od stejného studia (kde napsala nvidia CUDA water skript), tak je to také k smíchu, že voda v DX10 hře vypadá lépe než v DX11 hře... Jo ono Just Cause 2 podporovalo i MSAA s TRAA, to bych málem zapoměl...
Aspoň že hra jako samotná je zatím docela chytlavá (stejně jako ty GTAčka) a až na to občas debilní ovládání se to hraje parádně a baví to
... holt se musíme smířit s tím, že moderní hry po technické stránce spíše degradují. MSAA se nahrazuje post-procesingovýma rozmazávačema, ale nálepka DX11 se tomu dá tak nebo tak a lidi si to stejně koupěj... nebo taky ne.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak daji se nak ve hre menit radiostanice?V options sem to nikde nenasel 
edit:Tak uz to mam- sipkama..To me nenapadlo.
Jeste sem udelal srovnani s AA na HIGH a EXTREM
Prvni je extrem pak high:
http://www.abload.de/img/hkship_2012_09_13_20_cojqn.png
http://www.abload.de/img/hkship_2012_09_13_20_jcjle.png
Zda se mi, ze na HIGH je to hodne rozmazany.Zustavam u extremu...
Btw souboje absolutne nezvladam na mysi+klavesnice.Pripada mi to silene tezky.
edit:Tak uz to mam- sipkama..To me nenapadlo.
Jeste sem udelal srovnani s AA na HIGH a EXTREM
Prvni je extrem pak high:
http://www.abload.de/img/hkship_2012_09_13_20_cojqn.png
http://www.abload.de/img/hkship_2012_09_13_20_jcjle.png
Zda se mi, ze na HIGH je to hodne rozmazany.Zustavam u extremu...
Btw souboje absolutne nezvladam na mysi+klavesnice.Pripada mi to silene tezky.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Na kombinaci piáno+myš mně sralo hlavně to, že tak ve 30% případů, kdy jsem blokoval pomocí RMB to nefungovalo.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD