Nejde internet, pokud zapnu 2 PC najednou.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejde internet, pokud zapnu 2 PC najednou.

Příspěvek od niemand »

Mám takovej problém. Myslel jsem si, že se něco děje u O2, jenže zjišťuju, že problém je doma.

Máme doma router od O2 (Zyxel P660HW-T3 v2) do toho jsem napojenej já s notebookem (přes kabel) a digi tv od O2. Potom do toho máme připojenej AP na který je připojenej bratrův komp přes kabel a tátův komp přes wifi.

Vše bylo ok, až včera se to začlo kazit. Když já zapnu PC a ostatní jsou vypnutý, internet běží normálně bez problémů. Vše funguje jak má. Když bratr zapne PC, internet nejde buď jemu, nebo mě. Teď jsem to několikrát zkoušel a je to tak. Zapnul jsem u něj PC a nešel mu internet, ale mě ano. Potom jsem to zkusil znova a to jemu internet naskočil, ale mě vypadl. Občas naskočí, ale třeba na pár vteřin, nebo načte jednu stránku či je strašně pomalej a "windows troubleshoot" píše, že mám problém s načítáním některých stránek a taky to jednou psalo něco o špatný IP nebo tak, jenže mi to nedokázalo problém vyřešit.

Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Proč to z ničeho nic nejde? V routeru se nikdo nehrabal, to vim na 100%, protože heslo znám jen já a táta ani bratr by stejně nevěděli, jak se vůbec do nastavení dostat. Wifi máme zabezpečenou a i tak, nikdo z jednoho důchodce v ulici a dvou chlápků, kteří snad ani nemají kompy, by se na nás nabourat nemohl.

Už fakt nevim, co s tim, kde bych měl hledat problém.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde internet, pokud zapnu 2 PC najednou.

Příspěvek od Exp »

Přiděluje DHCP správně adresy?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

toto dělalo i mě a dokonce mě to napsalo konflikt IP adres pomohlo restartování modemu.. :)
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Exp: jak to poznám?

tielka: reset jsem zkoušel včera i dneska a nepomohlo to.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

V routeru je někde nastavení dhcp serveru, tak se podívej jakej přiděluje rozsah ip adres. Pak se podívej pomocí příkazovýho řádku a příkazu ipconfig /all na ip adresu, která je přidělená síťovce. Každý zařízení v síti musí mít unikátní ip adresu.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

To je ok, já mám interní 10.0.0.1 a bratr 10.0.0.2. Jestli je to ono. V routeru je nastavený u DHCP "IP Pool Starting Address - 10.0.0.1".

Jinak když zapnu bratrův PC, tak mě to uplně odstřihne, protože se nedostanu ze svého pc ani do nastavení routeru. Což je přece divný, do nastavení routeru bych se měl dostat bez ohledu na to, jestli internet jde nebo ne, ne? To samé v opačném případě, když nejde net u bratra, z jeho pc se taktéž nedostanu do nastavení.

BTW: O2 TV jde bez ohledu na to, kolik kompů je zapnutých, frčí pořád (je taktéž přes router). Nevim, jestli to nějak pomůže, jen pro info.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Tak se mi podařilo vypátrat původce problému - je to bratrův komp. Když ten běží, všechno se kazí. Bratr mi řekl, že včera někde, při hledání aplikací do mobilu, najel na nějakou stránku, která mu resetla pc, myslel si, že je to nějakej dočasnej kiks, ale podruhé se to stalo znovu a od té doby to habruje.

Já si odpoledne ani nevšiml, že když běží jen jeho pc, tak internet jde jen chvilku, potom se začne znova kazit, takže problém nebude v tom, že jedou oba kompy, ani v routeru, ale v tom, že on má ve Win 7 něco, co vyhazuje celej net.

Prostě se mu tam něco podělalo (vir?) a je mi záhadou co, že to "kazí internet" i mě.

Teď jsem na jeho kompu nabootoval "Hirens boot CD" - Mini Windows XP a tam když zapnu internet, běží krásně a nic nepadá ani po dlouhé době, ani mě to nijak nevyhazuje net.

Takže jednoduchá otázka - nevíte co může za tyto výpadky? Vir? Nějaké přenastavení, když vlezl na oné stránky? Co dělat? Na rovinu řeknu, že jsem ochoten i přeinstalovat Win, protože on by to už potřeboval jako sůl, ale moc se mi do toho nechce, napadá někoho jiné řešení?

Díky :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“