Zdravím,
před týdnem jsem si udělal radost a koupil si komplet nové PC, abych měl na čem hrát nové pecky, které mi na staré mašině, které je už skoro 5 let nešli nebo šli už hodně bídně. Další důvod byl přechod z Windows XP na Windows 7, kvůli nejnovějším hrám, které na XPčku nejdou rozjet.
Sestavení PC i instalace Windows, ovladačů a programů proběhla naprosto v pořádku, ale když jsem se snažil dnes kolem půl sedmé provést update BIOSU na nejnovější verzi, tak se vyskytl problém a těd ho nemůžu, ale nemůžu za boha vyřešit.
Mám základní desku ASUS Maximus Formula 1155 ThunderFX Z77 a BIOS jsem se rozhodl updatovat nejednoduší cestou a to nahrání nejnovějšího BIOSU, verze 0701 na flahshku, vypnutí PC a jeho ponechání k přístupu k proudu a následné zapojení USB disku do ROG Connect a zmáčknutí příslušného tlačítka. Postupoval jsem podle návodu v příručce, ale žádné světlo nezasvítilo, i když jsem držel tlačítko více jak 3 vteřiny. BIOS jsem samozřejmě přejmenoval, poprvé na M5F.CAP, který byl napsán v manuálu a poté co mi PC naskočil do oken, tak jsem zkontroloval verzi BIOSU, která se vůbec nezměnila, tak jsem provedl přejmenování původního stáhnutého BIOSU na MVF.CAP, který byl psán v příručce, jako označení pro tuto desku. Před tím než jsem ho nahrál na USB disk tak, jsem flashku zase zformátoval a následně BIOS nahrál. Po dalším pokusu o update, zase žádné světlo nezasvítilo a po zapnutí PC na monitoru není vidět žádný obraz, tak že se nemůžu přihlásit do Winu. Monitor je propojen s GPU kabelem DVI a napájecí kabel také funguje, ale monitor nemůže rozeznat žádný vstup. Hlásí mi prostě, že žádný signál nebyl nalezen. Když v OSD vyberu DVI, tak monitor stejně nahlásí znova, že žádný signál nebyl nalezen a do Windows se prostě nepřihlásím. Zkoušel jsem PC kolikrát restartovat, zmáčkl jsem i tlačítko CLR_MOS, abych resetoval BIOS, ale pořád nic. Na display desky jsou jen vidět dvě nuly 00, což znamená NOT USED, normálně je tam A0 a to je IDE Initalization is started.
Vážně nic za tím nepomáhá. Pokud jste měli někdy v minulosti stejný problém nebo víte čím to je a jak to vyřešit, tak bych prosil o pomoc.
Děkuji Vám všem za případnou pomoc a rady.
ASUS Maximus Formula 1155 ThunderFX Z77 - Problém při updatu
Moderátor: Eddward
- GamesPeter
- Začátečník

-
ASUS Maximus Formula 1155 ThunderFX Z77 - Problém při updatu
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D COOLER: Noctua NH-D14, MB: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM:, 64GB (2X32GB) Kingston Fury Beast Black 6000MHz CL36 GPU: Gainward RTX 4080 Phantom 16GB, 1. SSD: Kingston A2000, M.2 1TB, 2. SSD: Crucial MX500 1TB, PSU: ASUS TUF GAMING 850W, CASE: CoolerMaster Cosmos II, LCD: LG 27GL850 27" 1440p @ 144 Hz OS: Microsoft Windows 11 Home 64bit MOUSE: Logitech G502 Lightspeed + Logitech G240 mouse pad, KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed TKL GL Tactile
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS Maximus Formula 1155 ThunderFX Z77 - Problém při updatu
Asi je to blbost, ale zkusit vypnout PC z elektriky (vytáhnout kabely), na 2 minuty, aby se vybily kondenzátory, pak zapnout do elektriky a zkusit vše znovu, včetně clr_mos a odpojit všechny kabely a znovu připojit, aby se deska "jakoby" inicializovala znovu.
I u toho monitoru bych zkusil podobný postup.
I u toho monitoru bych zkusil podobný postup.
Naposledy upravil(a) michal.kolesa dne ned 16. zář 2012, 21:55, celkem upraveno 1 x.
- Mirek E.
- Začátečník

-
Re: ASUS Maximus Formula 1155 ThunderFX Z77 - Problém při updatu
Skoda, ze to nefunguje i na tebe.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Frky
- Začátečník

-