Upgrade po 2 letech ... anebo na to sr** ?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
El_Diabl0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Upgrade po 2 letech ... anebo na to sr** ?

Příspěvek od El_Diabl0 »

Ahoj ci dobry den,
obracim se sem po jiste dobe, protoze mi zde bylo vzdy dobre razeno.

Uplne strucne , situace je nasledujici... mam nasledujici pocitac

CPUcko : 965 BE + Noctua NH-C12P SE14 ( stabilne jede po hodne snahy a pokusech na 3,8 ghz )
GPUcko: sapphire 6850
MBcko: MA770T-UD3
8 GB pameti 1333 mhz
500 gb system a pripadne nejaky giga na data
obyc nejlevnejsi case atd.
asi 3 pridavany fany, rucne predelavana bocnice, nejaky katody, diody, pi***ny, nejlevnejsi dvd mechanika

jsem si vedom toho, ze vetsina lidi co by to koupila neoceni plexi v boku, fany, katody ani noctuu, kterou tam bohuzel asi musim nechat, protoze nevim, kde je box fan. nicmene by mi to nevadilo

tohle PC tak jak je muzu prodat za 10 000 kč cca , kamos o to ma tak nejak zajem za tyhle penize
nove PC bych chtel postavit +- do 20 000 kč. stroj jako takovej menim co 2 roky, takze nepotrebuju zadny zasadni moznosti upgradu, nepotrebuju tam kdovijakej zdroj, nechci ani zadny parady uz, ale rad bych, aby to melo nejakej vykonovej narust, protoze mi Guild Wars 2 jede tak nejak bidne... vic nez +- 10k investovat ted nemuzu, neco navic dejme tomu, ale 15k ( takze PC za cca 25k ) je uz asi mimo

Ma to cenu prodat za 10 a koupit novy za +- 20 ?

BTW: dycky sem mel AMD a RADEONa, chtel sem zkusit mozna neco jinyho, ale nevim, esli vymyslim za dany penize lepsi kartu nez je 7870ka.. 660ka vypada ok, ale co sem cetl jinde debaty, tak to koncilo tim, ze je 7870 lepsi .... ?

Diky vsem za jakykoliv nazor
F.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Re: Upgrade po 2 letech ... anebo na to sr** ?

Příspěvek od jakubom »

Pokud to můžeš prodat za 10 K tak to prodej, protože tu hodnotu to PC nemá ani zdaleka.

Jinak nové PC kombinace i5 + 7850/7870 dobrou case a dobrý zdroj. Mrkni po ostatních tématech zde na foru (máš to špatně zařazené) zkus něco poskládat a kdyžtak to někdo vylepší.
Nějak takhle by to mohlo vypadat.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 9M0119FU01
El_Diabl0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El_Diabl0 »

grafiku nejak vyberu dle rozpoctu, ale s CPU si radu nevim ani za mak, proto sem to dal sem ... dle CPU vyberu i desku a ramky nakonec, takze .... tak.. pripadne tedy prosim o moderaci
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Už jsem ti tam hodil takový ideál, uprav si to podle sebe, kromě case a zdroje.. protože, z toho jak píšeš usuzuju že by jsi byl shopen k tomu koupit nějaký shit zdroj a všechno to hodit do EC skříně 8)
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Nevidim důvod to prodávat, stejně dneska neni co hrát.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Pokud našel takového vola co za to dá desítku tak jediná rada - rychle prodej!
Jen nezapomeň že do nového budeš muset minimálně 10-15 vrazit.
Vždy prodávám i jinde.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jestli to nejakej blazen chce za 10 000,hned se toho zbav,pridej dalsich 10 a mas delo na dalsich X let
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
El_Diabl0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El_Diabl0 »

Hrat co je. Battlefield 3 mi nesel na plny koule, a Guild Wars 2 mi jede i na stredni detaily problematicky, kdyz se sejde HODNE lidi ( coz je v PVP klicovy )

s investici 10-15k pocitam

zdroj sem nikdy shit nemel, ted mam 660W, a i v radove o tridu vykonejsich PC vidim 450-500W ( impact pocitace napr.) ale osobne bych pod 500W nesel ( spis ani pod 600W )

i kdyby co hrat nebylo, ted nejaky peniz mam, pak ho mit treba nebudu, doufam, ze to zase nejakej rok dva vydrzi

momentalne resim hlavne dilema mezi GTX 660 a HD 7870 ....
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Neříkám, že máš shit zdroj ale neuvedl jsi jaký, na to že je to nejdůležitejší část počítače :)
Na i5+7870 stačí 520w verze seasonicu popřípadě ta 620w ale ta sestava bude mít maximální spotřebu kolem 300w.
Nejde jenom o výkonost zdroje ale spíše o značku.
Kdybch se já měl rozhodovat mezi 7870 a GTX660 tak 7870 je jasná volba.
El_Diabl0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od El_Diabl0 »

jakubom píše:Neříkám, že máš shit zdroj ale neuvedl jsi jaký, na to že je to nejdůležitejší část počítače :)
Na i5+7870 stačí 520w verze seasonicu popřípadě ta 620w ale ta sestava bude mít maximální spotřebu kolem 300w.
Nejde jenom o výkonost zdroje ale spíše o značku.
Kdybch se já měl rozhodovat mezi 7870 a GTX660 tak 7870 je jasná volba.

v aktualnim pc je http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-620-620w/75373/produkt
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“