Phenom II X6 1090T ohnuté piny a podělaný paměťový řadič

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

jakubom
Začátečník
Začátečník

Re: Phenom II X6 1090T ohnuté piny a podělaný paměťový řadič

Příspěvek od jakubom »

Pokud to poslal v origo krabičce měl by být na ní, jinak to musíš rozdělat 8)
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Ještě je to na tom záručáku, ale ten asi nemáš... :lol:
Vždy prodávám i jinde.
mira_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mira_ »

Borci...neuvěříte mi....já tomu totiž nevěřím doteď, přemýšlím, kdy se z toho snu probudím...

Po dnešku možná začnu věřit i v boha, protože taková náhoda, co se mi stala...to prostě není možný ! Fakt není! :D

Koupil jsem to před rokem na aukru. Ten uživatel byl hajzl, co si budem říkat. Ale nechápu, přísahám, že nechápu, jak je možný, že jsem dneska na disku normálně (hledáním v unreal commanderu) od toho procáku našel záručák. Když jsem procházel všechny emaily - NIC, jenom odkaz na ten internetovej eshop, od kterýho to koupil ten původní majitel. Původně jsem chtěl hledat fotky toho procáku, abych to nemusel sundávat a patlat z toho teplovodivou pastu a fotit se s tím, abych to mohl opsat v odpovědi na reklamaci toho eshopu, o jaký že šlo kus.

A teď ta největší haluz.
1) Neměl jsem vůbec tušení, že je procesor pořád v záruce, myslel jsem si, že už bude dávno po záruce a že to aspoň "zkusím" reklamovat, protože naděje umírá poslední.
2) Určitě bych si pamatoval, kdybych si od toho uživatele ukládal někam kopii záručního listu, nebo by mi to třeba mohlo najít to hledání v gmailu. Navíc tenhle počítač za uvedenou dobu byl už 3x reinstalovanej, odešly mu 2 disky, no prostě ty data neměly šanci přežít!!! ...a přežily
3) V životě by mě nenapadlo, že ve stejným adresáři najdu jak záručák, tak screenshot z vyhrané aukce (to znamená číslo aukce a tedy i doklad o koupi od toho majitele), když jsem původně hledal jenom fotky procesoru, abych si opsal výrobní číslo.

Borci, byl jsem zatvrdlej ateista...Tohle s moji ateističností docela těžce otřáslo, určitě chápete proč. :D Tohle je empirickej důkaz, že něco asi fakt je : )))

To je taková náhoda že :
Zítra si jdu podat sportku a pozítří z výhry kupuju všem účastníkům tohoto topicu AMD FX black edition :D

...pokud se tak nestane...tak se ze mě stal zase ateista : - )))

Díky a Zdar
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Pokud vyhraješ tak mě radši nějakou i5 ju ? :lol:

Jinak celkem luck no, ale zase ještě nemáš vyhráno, pokud měl cpu ohnuté piny a tys je narovnal tak to možná pujde poznat pokud by to někdo pořádně zkoumal ...
Tak snad ti ta reklamace teda výjde.
mira_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mira_ »

Chlapče, tolik věcí se už s prominutím vysralo a tolik věcí se mi podařilo napravit, že nějaká reklamace už bude sranda. Příjde to technikovi, ten si to strčí do desky, uvidí, že jede ale neběží ten paměťovej řadič.

Je teda fakt, že jak to mělo ohnuté piny, tak to šlo hůř zasadit do desky. To je pravda. Ale myslím si, že by to na to nemělo mít snad moc vliv. Šlo by to nějak vyrovnat?

Přiznám se, že po tolika špatných zkušenostech se mi ten procesor už mikroskopicky dorovnávat nechce, ale radám se nebráním.

Na jedné straně to jde zasadit trošku hůř, na druhé - jde to zasadit. Jenom to na té jedné straně prostě nezapadne gravitací, ale musí se tomu trošku "pomoct".
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

4 piny se dají pomocí pentilky srovnat, že nic nejde poznat. Jednou jsem rovnal celé dvě řady pinů a to už trošku poznat šlo a trvalo delší dobu, než to vůbec vlezlo do patice a raději neříkám, že to pak skoro nešlo vytáhnout.

Hlavně při reklamaci řekni, že máš podezření na paměťový řadič, stalo se to z ničeho nic, zkoušel jsi 2 desky a 2 paměťové kity. A být tebou se modlím, ať tomu technikovi ten dual channel nejede, protože náhoda je fakt blbec a v tom momentě by jsi jím... :lol:
mira_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mira_ »

Zkoušel jsem to na 3 deskách. 2x AM2+ a 1x AM3. Je to paměťovým řadičem. Prostě ramky ti nikdy nenaběhnou ve zbývajících slotech, respektive počítač ti hlásí, že ty ramky chybí.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Jasně, jenom poukazuji na to, že se může stát, že to nějakou "neznámou silou" u technika pojede bez problémů. Nicméně se to stane tak v 1/100 případů. Tento případ to nebude, nicméně jednou jsem reklamoval mechaniku, kterou jsem zkoušel na 3 sestavách a nešla ani vysunout. Technik to připojil začal pálit DVD a já začal být mírně vytočený (musím podotknout, že v nestřeném okamžiku na chvíli s mechanikou odešel a nejspíše jí vyměnil za funkční a opět mi vrátil moji původní). Samozřejmě dojedu domů a nešla. Následoval koš a objednání nové – nervy mám přeci jenom jedny.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“