tak sem se rozhodl že budu skoušet něcomálo s OC zas po dlouhe době jen tak pro zajímavost:
http://2i.cz/2i/i/4f914192/e03e6d6bdbe7 ... 05d6.f.jpg
4600MHz stabilní v OCCT:
linpack po dobu 15 min
aktivní jedno jadro
//:EDIT://
takže jsem udělal test a 4600MHz je 100% stabilní na jednom jádře ale u 4650MHZ už nestabilní
toto první jadro nejde vypnout což je škoda protože bych mohl každé jadro otestovat Samostatně jakou zvláda nejvyší frekvenci.
Nicméně po skoušení dvojice jader 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 jsem dospěl k následujícím závěrům
2 jádro na 4600MHz je nestabilní ale jakožto Net a video utahne i chilec projede v OCCT: linpack
3 jádro je víc na této frekvenci nestabilní najede do Win, ale už se sekne i na ploše
4 jádro se sekne už při najíždění win do plochy (jde vidět modra uvitácí obrazovka s textem vitejte)
5 jádro se sekne při nabíhaní window (Logo win kdy lítaj ty světla)
6 jádro se sekne už při bootovaní ještě před načítáním windows ale nástub do biosu je možný ale tam se sekne taky
z toho vyplývá jestli to není náhoda což si nemyslím, že AMD při výrobě CPU nemá jádra označováno podle geometrie architektury (pevně dané označení) ale zároveň že číslo jádra je nositelem kvality. jakože číslo jádra bylo přiřazeno při probíhajících testech v ramci kontroly u výstupu AMD
mám otázku existuje utilitka nebo nějaká fikana možnost v BIOSU kdy se dá taktovat každé jadro zvlášť kdysi to šlo v AMDoverdrive myslím nebo jak ale teď mi to nějak nejde

kvůli Black edici ? kterou niní nemám ?
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).