Java

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Java

Příspěvek od xakrurychle »

Zdravím, dostal jsem knížku o programování Java 7 (Herbert Schildt) a chtěl bych se naučit alespoň něco. Jenže nevím ani jak začít. Píše se tam, že mám stáhnout JDK7 -> stáhnul jsem to, stáhnul jsem i JRK nebo tak něco, a první program vysvětlený v knize jsem napsal v poznámkovém bloku.
Pak jsem měl do příkazového řádku zapsat javac Example.java udělal jsem to ale napsalo to,že to není žádný vnitřní ani vnější příkaz.

Může mi prosím někdo vysvětlit jak alespoň mít v pc nainstalované vše co je potřeba ke spuštění programu v java? Díky moc

xakrurychle
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Java

Příspěvek od yuri.cs »

It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

zkusil sem to tedz takto...C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\;C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files (x86)\Windows Live\Shared

tohle byla ta stara cesta, nasel sem si nove umisteni tojho kde je to jdk...tim bylo C:\Windows\System32

takze sem to nahradil...ale nic se nezmenilo...kdyz to vezmu kriticky..nahradil sem dloooouhej radek hodne kraaaatkym radkem coz asi taky neni to pravy takze nevim...:(
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

huh?

Pridej za strednik k puvodnimu smeti cestu k jdk_x.x.x\bin. Tam jsou vsechny spustitelne soubory JDK. Priklad: puvodni_bordel;C:\program files\java\jdk_1.6.0_20\bin

Laicky receno PATH promenna urcuje, kde vsude shell prohleda binarky po zadani prikazu. Eg.: javac, jar, javadoc
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

preinstaloval jsem pro jistotu jdk, a sel od zacatku,
promenne prostredi, k tomu co tam bylo jsem dal strednik a pridal cestu z program files kde to mam ulozene, verzvi mam jdk1.7.0_07.

Asi fakt delam neco blbe ale nevim vubec co..nebo jeste jinak...ja vubec nevim co delam :D proste sem chtel zkusit se to naucit a asi je to cesta jak mi rict ze ne :D
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Nu, tak co ti to vypise za hlasku, kdyz odentrujes v konzoli 'javac Example.java'? Bez vypisu se daleko nedostanem.
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

javac nen i nazvem vnitrniho ani vnejsiho prikazu, spustitelneho prgoramu nebo davkoveho souboru
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Kód: Vybrat vše

echo %PATH%
vypise co?
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

cestu o tom jdk1.7xxxxx...
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

jdk1.7_sfasdf\bin jo?
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

http://2i.cz/02355872a1

pro plne zobrazeni je potreba kliknout..
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Pokud cesta odpovida skutecnym adresarum, tak netusim, proc to nejde.
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

není chyba treba v tomhle..mam dokument-pozn. blok. pojmenoval jsem ho Example, taktez je to jmeno ktere by se melo vyvovalt..nemam tedx ted dokument ulozit pod jinym jmenem?

jinak ano, ta cesta by mela odpovdat, akorat nerozuimm proc je tak dlouha...proste kdyz se proklikam tak mam jdk ulozeno v C/programfiles/java..
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“