Selektivni vypnuti disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Ahi
Nováček
Nováček

Selektivni vypnuti disku

Příspěvek od Ahi »

Nevi nekdo prosim jestli existuje nejaka utilita ktera by umela vypnout jen urceny disk ?
Mam stary disk na ktery lezu tak jednou za den a je tudiz zbytecny aby se porad tocil kdyz topi jak krava a vydava uz celkem hlasite zvuky..

Ve win power saving options bohuzel neni na vyber, bud musim vsechny HDD nebo zadny a ja chci jen ten jeden :)

Dik za kazdou pomoc
Naposledy upravil(a) Ahi dne pát 23. bře 2012, 10:11, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Selektivni vypnuti disku

Příspěvek od zombux »

co řešení přes něco na způsob Lian-li BZ-H06?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jojo to je jedinna moznost. Nebo pak jeste napojit disk pres prodluzky a manualne ho odpojovat.

Stejnou vec jsem resil, softwarove to nejde vyresit. Stejne disk ti minimalne najede a znovu se vypne i kdyz ho nepotrebujes, coz je zbytecne jak pro zivotnost disku tak kvuli hluku.
Lian-li BZ-H06 jsem si koupil a od te doby vyreseno :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me to prijde jako docela kravina. k cemu vypinat hdd?

navic trpi motor. to radsi at se mi tocej porad :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No ja nevim ale treba za cely tyden zadnej klasickej HDD nepouziju a pri startu se mi zapinaji jen SSD.
Nezapinam disky za chodu ani nevypinam. Zapnu comp jiz s prednastavenym panelem protoze vim ktery disk chci :-)

Je zbytecny aby 10x tydne treba mi najely vsechny disky a zase se vypnuly....proto ten panel :-)

Je fakt ze tazatel threadu myslel jiny zpusob, ja jen vysvetluji jak to mam a pouzivam ja :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jo, klasický Sata disky pouze HW odpojovat, jinak to nejde a vždy se prostě spustí se startem PC.

Spinup řízenej řadičem maj jen SAS disky, který musej dostat od řadiče povel, jiank se vůbec neroztočej.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ale de to :) . jen musi clovek mit zapnuty na radici "plugnplay"
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

??? Můžeš popsat trochu více?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vzdyt kdyz mas na danem protu zapnuty hotplug, kdyz ho pripojis, normalne se roztoci a inicializuje :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano ale mi tu mluvíme o tom že NECHCEME aby se roztočil a inicializoval i když je připojenej. Aby rpostě zůstal motor off dokud jej nebude potřeba spustit a to na normální satě nejde.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jo takhle. sorry :oops:
Dr.Buba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Buba »

Tak jsem ted neco resil a najednou cumim jak tele na nove vrata. Nasel jsem program, kterym vynu a zapnu motor HDD, tak jsem si hned vzpomnel na tohle tema, jak jsem ho kdysi cetl. Program se jmenuje HDDScan a je urceny k necemu jinemu, ale je tam moznost vypnuti a pak jinym tlacitkem zase roztoceni ploten disku. Tim chci rict, ze to mozne je a slo by to udelat. Kdo chce vyzkouset, tak stahujte TADY
Mam disk WD 320GB, je mozne, ze to nepujde u vsech znacek nebo i typu.

EDIT: Nemusi se instalovat.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“