Destilka vs. GBT Coolant a výběr hadiček
Moderátor: morke
- Matthew01
- Začátečník

-
Destilka vs. GBT Coolant a výběr hadiček
Zdravím,
budu zavádět vodníka a potřeboval bych zjistit, jakou chladící kapalinu zvolit.
Balení s vodníkem mi příjde s GBT Coolant. Mám tam nalít tuto kapalinu, nebo je lepší destilka? Už kvůli tý barvě, ta modrá je hnus, vůbec se mi nehodí do bedny. Případně jsem četl, že není na škodu kápnout k vodě kapku jaru, co je na tom pravdy?
Další otázkou je výběr hadiček. Jsou lepší PVC nebo silikonové? A jak je to s cenovým rozdílem?
budu zavádět vodníka a potřeboval bych zjistit, jakou chladící kapalinu zvolit.
Balení s vodníkem mi příjde s GBT Coolant. Mám tam nalít tuto kapalinu, nebo je lepší destilka? Už kvůli tý barvě, ta modrá je hnus, vůbec se mi nehodí do bedny. Případně jsem četl, že není na škodu kápnout k vodě kapku jaru, co je na tom pravdy?
Další otázkou je výběr hadiček. Jsou lepší PVC nebo silikonové? A jak je to s cenovým rozdílem?
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Destilka vs. GBT Coolant a výběr hadiček
určitě bych ti doporučil destilku a žádné barevné sr.ačky, ty ti akorát zasviní okruh a bloky. Destilka je klasika a bylo to tady napsáno už asi stokrát...co se týče hadic, tak záleží kolik do nich chceš investovat, PVC hadice jsou levné, ale po čase vytvrdnou a ztratí ohebnost.
- Matthew01
- Začátečník

-
a co ten jar, nebo jiný sajrajt na průběžné čištění, nebo je to zbytečné a stejně to nepomůže?
CPU: Intel i5 750 (2,66GHz@4GHz) MB: Asus P7P55D DDR 8 GB (Kingston a Zeppelin) GK Gigabyte GTX 280 1GB s Accelero Xtreme GTX Pro HDD 500GB WD, 1000GB WD, 1000GB Samsung zdroj Cooler Master M2 720W case NZXT Source 210 kuk LG W2243S-PF chlazení vodník
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
podle mě je to zbytečné, já sám mám v okruhu jenom destilku a nic jiného. Pokud chceš nějakou barvu jenom kvůli tomu, že máš průhlednou bočnici tak bych se na to vykašlal...cca jednou za rok okruh vypustím a propláchnu a je to, žádné čističe nebo přísady nepoužívám.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
na samotnou destilku zapomen. kdyz uz, tak v kombinaci s protect IP ( http://www.alphacool.cz/produkt/Innovat ... 1=01060501 ) to je nejlepsi varianta
hadice bych pouzil nejake od feseru. mawa je prodava i po 2.5m coz staci pro jakoukoli vodu. jen vyber spravnej prumer podle fitinek.
tu brecku od gigabyte tam muzes dat samozrejme take, problem bych v tom vubec nevidel
hadice bych pouzil nejake od feseru. mawa je prodava i po 2.5m coz staci pro jakoukoli vodu. jen vyber spravnej prumer podle fitinek.
tu brecku od gigabyte tam muzes dat samozrejme take, problem bych v tom vubec nevidel
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
pokud nekombinuje meď s hliníkem tak žádný IP protect nepotřebuje, je to zbytečnost a vyhozené prachy. Pokud budeš kupovat nějaký set, tak raději se na to vykašli a máš dvě možnosti:
1. postavit pořádného vodníka, který bude fungovat a ně nějaký hybrid kde je měď a hliník dohromady.
2. kvalitní vzduchový chladič.
1. postavit pořádného vodníka, který bude fungovat a ně nějaký hybrid kde je měď a hliník dohromady.
2. kvalitní vzduchový chladič.
- Matthew01
- Začátečník

-
U 3D galaxy je radiátor hliníkový? mám ještě objednaný větší radiátor na tři větráčky, ten by měl být z mědi a malý nezapojím, takže by neměl být problém a dám tem jen destilku 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jiricku, nezlob se na me, ale to je uplna hovadina. i kdyz je v okruhu jen jeden druh kovu, s obycejnou destilkou se ti casem stejne vytvori neprijemnej slem v okruhu. mam to nekolikrat vyzkousene. s tim protect ip se i po 1.5 roce nic nestalo a vnitrek okruhu byl jako novej.
matthew, dej tam ten protect ip a nebude problem s nicim.
matthew, dej tam ten protect ip a nebude problem s nicim.
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
vodní chlazení používám cca 8 let (samozřejmě s obměnami komponentů) ale nikdy jsem nic jiného než destilku nepoužíval a neměl jsem problémy s nečistotami v okruhu. Jediný problém byl s niklem na jednom cpu bloku, kdy v niklovně odflákli očistu bloku a nikl se v okruhu pak začal odlupovat. Je možné, že se v bloku může po destilce objevit nějaké usazenina...
- Matthew01
- Začátečník

-
A může se to tam dolít kdyštak nějak dostatečně, že bych zkusil, zdali se tam bude šlem dělat?
Kdyby se nedělal, tak se na to vyprdnu a kdyby se tam dělal, tak bych to tam dodatečně dolil aby se to vyčistilo?
Kdyby se nedělal, tak se na to vyprdnu a kdyby se tam dělal, tak bych to tam dodatečně dolil aby se to vyčistilo?
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
vytvořit se může, ale napřed je potřeba bloky a rady pořádně vyčistit a pak tam nebudeš mít bordel
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano je to Al radiátor, což je docela škoda...Matthew01 píše:U 3D galaxy je radiátor hliníkový? mám ještě objednaný větší radiátor na tři větráčky, ten by měl být z mědi a malý nezapojím, takže by neměl být problém a dám tem jen destilku
Jiričku, jak proplachuješ? Naliješ tak litr destilky a necháš to projet okruhem a pak vylít nebo máš jiný postup?
Vždy prodávám i jinde.
- Matthew01
- Začátečník

-
Je nutné bloky vyčistit, ikdyž jsou nové a nepoužité? Případně čím?
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 Matthew01 Rozhodně to doporučuji, z výroby tam bude pěknej bordel, hlavně v radiátorech.
Vždy prodávám i jinde.
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
bloky a rady propláchnu octem aby se vyčistily a pak okruh zavodním nechám několik hodin běžet pumpu pak vypustím a zavodním destilkou a pohoda.