Je disk vadný? Rady + výpisy ze SMARTu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Je disk vadný? Sem dávejte výpisy ze SMARTu
vadny HDD.
Kontaktuj dodavatele at ti ho hned vymeni v RMA. Neměl by to bejt problem.
Kontaktuj dodavatele at ti ho hned vymeni v RMA. Neměl by to bejt problem.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- stefun
- Začátečník

-
Ahoj, mohl bych Vás poprosit o kontrolu disku? Jedná se o tento disk: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1TZ1YT1KXK , je úplně nový, opravdu rychlý, ale zdá se mi poněkud hlučný...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: i5-2500K@4,4GHz, MB: ASUS P8Z77-M PRO, RAM: Kingston HyperX 2x4GB, HDD: WD Red 2TB@Himuro + SSD Crucial MX100 256GB GPU: GTX660Ti OC, PSU: Seasonic M12II-620, Case: Corsair Carbide 300R@AC fans, Mouse: Logitech G402 Hyperion Fury, Keyboard: Cherry Strait, Headphones: Sennheiser HD650+FiiO E07K
- FVXP
- Nováček

-
Mr Lucas, Igoreso: Díky za rady.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
je ok.stefun píše:Ahoj, mohl bych Vás poprosit o kontrolu disku? Jedná se o tento disk: , je úplně nový, opravdu rychlý, ale zdá se mi poněkud hlučný...
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- stefun
- Začátečník

-
Díky za odpověď
asi na něj jen koupím Scythe Himuro a budu doufat, že ho trošku utíší 
CPU: i5-2500K@4,4GHz, MB: ASUS P8Z77-M PRO, RAM: Kingston HyperX 2x4GB, HDD: WD Red 2TB@Himuro + SSD Crucial MX100 256GB GPU: GTX660Ti OC, PSU: Seasonic M12II-620, Case: Corsair Carbide 300R@AC fans, Mouse: Logitech G402 Hyperion Fury, Keyboard: Cherry Strait, Headphones: Sennheiser HD650+FiiO E07K
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
nemáš kupovat seagate 
- stefun
- Začátečník

-
Kdybych věděl, že bude až takhle hlučný, tak ho nekoupím, ale byl všude doporučovaný...jako velmi rychlý, tichý = s jednou plotnou, když někdo tento disk označí za tichý nebo poměrně tichý, tak musí být hluchý:-/, jako někdy je vcelku tichý když nic nedělá:-D, ale často je až neskutečně hlučný...kdysi jsem měl seagate 160GB paráda, pak WD 320GB ještě doteď fachá v druhém komplu a je znatelně tišší, hlučný větráky překousnu, ale tohle je moc i na mne:-(, jako nerad bych vyhodil pětikilo za Himuro a pak zjistil, že to pomohlo skoro nic:-( páč večer když je ticho, tak se to fakt nedá vydržet:-D. Dokonce na konkurenčním fóru ho jeden moderátor Kineczek označuje za tichý a přitom tam pořád nadává jak je všechno hlučný...takže, se bojím, zda ten disk není vadný...
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
dnes je nejkepší varianta pro PC:
ssd (rychlost a ticho) - na system
5400ot HDD na data. idelaně WD,jsou v pohodě a tichounke..
7200ot HDD jsou hlučnější.
ssd (rychlost a ticho) - na system
5400ot HDD na data. idelaně WD,jsou v pohodě a tichounke..
7200ot HDD jsou hlučnější.
- Alfajk
- Začátečník

-

co to teda znamena ? odchazi ?
a co presne znamenaji ty popisky "soucasna hodnota" / nejhorsi hodnota / hranicni hodnota /hodnoty RAW ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
tohle znamená že je něco špatně. 1sektor na HDD byl označen jako vadny a misto něj se použije náhradní.
Ted bych tam žádná duležitá nezálohovaná data nedával a pokud je v záruce zvážil bych reklamaci.
Pokud to bude narustat HDD brzo odejde.
Ted bych tam žádná duležitá nezálohovaná data nedával a pokud je v záruce zvážil bych reklamaci.
Pokud to bude narustat HDD brzo odejde.
- KapaCZ
- Začátečník

-
Igoreso: Ahoj, poprosil bych tě o kontrolu disků.
Všechny jsou v domácím file serveru (viz podpis). Problém je v tom, že z disku /dev/sdd/ po určité době od puštění pc nejdou číst data (nevidim je, jako když je disk prázdný). Tento problém vyřeší restart pc. Nějaké řešení tě napadá?
Informace pořízeny pomocí smartctl.
/dev/sda/:
http://pastebin.com/g1HQbnSa
/dev/sdb/:
http://pastebin.com/NdFwMNkj
/dev/sdc/:
http://pastebin.com/XxP2pzxM
/dev/sdd/:
http://pastebin.com/jDU7B2MB
Co jsem koukal, tak až na zmíněný /dev/sdd/ by měly být OK.
Pokud budou potřeba doplnující informace, tak je rád dodám.
Všechny jsou v domácím file serveru (viz podpis). Problém je v tom, že z disku /dev/sdd/ po určité době od puštění pc nejdou číst data (nevidim je, jako když je disk prázdný). Tento problém vyřeší restart pc. Nějaké řešení tě napadá?
Informace pořízeny pomocí smartctl.
/dev/sda/:
http://pastebin.com/g1HQbnSa
/dev/sdb/:
http://pastebin.com/NdFwMNkj
/dev/sdc/:
http://pastebin.com/XxP2pzxM
/dev/sdd/:
http://pastebin.com/jDU7B2MB
Co jsem koukal, tak až na zmíněný /dev/sdd/ by měly být OK.
Pokud budou potřeba doplnující informace, tak je rád dodám.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
jako sorry,ale tohle nebudu zkoumat.
použij HD tune a z něho hod výsledky
použij HD tune a z něho hod výsledky
- KapaCZ
- Začátečník

-
- giovani
- Nováček

-
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

KapaCZ - Disk je mrtvej.
Giovani - Má toho za sebou už hodně, ale funkční je, 1 death sektor s tím co prožil ještě nic moc neznamená.
Giovani - Má toho za sebou už hodně, ale funkční je, 1 death sektor s tím co prožil ještě nic moc neznamená.
- giovani
- Nováček

-
Takže ještě něco vydrží ? je to 7 r starý notebook , využívaný pouze na surfování , žádné hry apod . Test jsem udělal protože se mě za poslední měsíc asi 4x při spuštění sekl, dole seklá lišta, takže nenaběhne a nejde vypnout , ani pomoci ,,Alt+Ctrl+ Dell, pouze natvrdo sítovým vypínačem..DOC_ZENITH píše:KapaCZ - Disk je mrtvej.
Říkáš že je vadný ,, 1 sektor ,, souvisí to s mým problémem ? bude se problém zhoršovat ? Pokud nevadí vypínání natvrdo, sítovým vypínačem, tak mě to nevadí , ale obávám se aby se to nezhoršovalo . Zajímavý že se sekne vždy stejně ,,ráno ,, když počítač zapnu ., přes den ho nevypínám , pouze ,spánek nebo hybernace ...Jinak jsem s tímto počítačem neměl nikdy sebemenší problém....Na které foto je to vidět ten vadný sektor ? abych se trochu poučil, je to to ,,Power Stand by ,, ? ...
Co bys doporučil , co s tím ?
díky za odpověd
Naposledy upravil(a) giovani dne čtv 4. říj 2012, 15:21, celkem upraveno 1 x.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Přestaň se ptát na takovou spoustu p***n. Ano je 7 let starej a ano vadí to. Tvoje pády a problémy v systému jsou způsobené vadným OS, udělej reinstall. Ano mohly by být způsobeny i diskem, ale napřed ten reinstall. To samé že jej musíš vypínat na tvrdo, to je taky problém OS a když jej bude vypínat na tvrdo tak se ti ty windows, možná celá partition dříve či později zhroutí úplně.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pokud tam jsou 7 let nereinstalované windows zasloužil by jsi nakopat, a více už se neptej, jak reinstalovat notebook tě učit nebudu.
//edit Don: Promaz OT a edit vulgarit
//Igoreso: hele klídek. budto rad a nenadávej,nebo sem vubec nepiš
- giovani
- Nováček

-
No počkej , a vysvětli mě proč bych měl dělat reinstalaci , když mě notebook funguje jako hodinky , stejně jako když jsem jej koupil , neměl jsem s ním a nemám s ním absolutně žádné problémy, mimo těch cca 5 seknutí při staru během cca 1 měsíce .DOC_ZENITH píše:Pokud tam jsou 7 let nereinstalované windows zasloužil by jsi nakopat, a více už se neptej, jak reinstalovat notebook tě učit nebudu.
To je někde napsáno že se musí dělat reinstal,každý rok?
Hry nehraji , pič..viny nestahuji , a na šoustání mám koc , ne PC . Mám antivir , Firewal, pravidelně čistím a skenuji
Přišel jsem taky ač amater ( lama) jak ve chvíli seknutí vypnout počítač , bez sítového vypínače ,,natvrdo,, to je dost důležité .
Napadlo mě taky zkusit udělat ,,Defragmentaci,, a ,,Kontrolu a opravu chyb svazku,, to a uvidíme ...
Čtu tady od jiných moderátorů , že disk a jeho drobné chyby nebo sektory , jdou také opravit , jak to je ? ....
Mám ještě dotaz , dnes jsem chtěl udělat v HD Tune ten ,,Eror scan,, nebot jsem nevěděl že jde udělat a dodal jsem sem foto bez něj , ale v cca 3/4 testu mě počítač začal dole v liště ukazovat ,,kritická teplota 55 st,, tak jsem test radeji přerušil ,to mě nikdy neukázal , asi to bylo zatížením testu .
Čím to , že mě běžně notebook pracuje v teplotě přes 40 stupnů , přesto že pc není nijak zatížené všelijakými běžícími programy atd, ale pouze surfováním , je ale pravda že je v provozu denně hodně hodin , zapnu ráno vypnu večer , mezi tím spánek , může to být normální provozní teplota ? ...
Taky ti sem hodím foto co jsem objevil ve správě , co nato řekneš ...
Díky za odpověd ,chce to klid a nohy v suchu , stroze se vyjadřovat neumím....

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ty máš prostě poškozenej OS, jak vůbec můžeš říct "NTB mi šlape jak hodinky" a v následující větě že se ti seká + sem postneš error log. Proboha, ten reinstall je nutnej, teď hned, udělej ho, a pak můžeme řešit zbytek. A 55 stupňu neni žádná kritická teplota, to můžeš ignorovat.