Nespálí silnější zdroj základní desku ?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
R4ven
Nováček
Nováček

Nespálí silnější zdroj základní desku ?

Příspěvek od R4ven »

Dobrý den, můj strýc má tuto starou základní desku http://www.czc.cz/msi-k9n6sgm-v-nvidia- ... 51/produkt a zdroj 230w. A můj hloupý dotaz je, kdybych chtěl upgradovat zdroj na 400w kvůli grafické kartě tak nespálí základní desku ? (Nevím jak to mám jinak vysvětlit)

Děkuji... a ještě jednou mě omluvte za můj hloupý dotaz.

//edit Wilik - presun z desek
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Nespálí silnější zdroj základní desku ?

Příspěvek od Mr Lucas »

Ne, nespálí.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Právě naopak - starý nestíhající zdroj ji spálí spíše. Předimenzování zdroje ještě žádnou desku nespálilo, poddimenzování zdroje jich spálilo tisíce. Viz: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=57&t=148297
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
R4ven
Nováček
Nováček

Příspěvek od R4ven »

Pokud jsem to dobře pochopil, tak bych mohl tedy dát ten 400w zdroj na tu starou základovku ? Jelikož je tam jen 230w a ten neutáhne grafiku...
Atta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atta »

Klidně tam šoupni 2kw zdroj a nic se nestane.
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

tak tak, ze ma zdroj tolko W neznamena ze tolko pusta do dosky, kludne moze davat len 50W, aj ked to bude kilowatovy zdroj :)
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
R4ven
Nováček
Nováček

Příspěvek od R4ven »

Díky všem za radu :wink:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Zamálo. Byli jsme pravda trochu zaskočeni, ale to se poddá... :-D
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

trodas píše:Právě naopak - starý nestíhající zdroj ji spálí spíše. Předimenzování zdroje ještě žádnou desku nespálilo, poddimenzování zdroje jich spálilo tisíce. Viz: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=57&t=148297
1. shořet může i drahý zdroj
2. souvislost mezi špatným zdrojem a nafouklými kondenzátory je čistě náhodná. Ty kondenzátory odchází protože jsou nekvalitní. Výrobci to dělají schválně - kdo by kupoval nový počítač, když ten starý by sloužil deset let? Hodněkrát jsem viděl celé série desek kde odešly kondenzátory a ty desky byly napéjené různýma zdrojema s naprosto stejným výsledkem.
3. Slabý zdroj v drtivé většině případů způsobí jen pád systému.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“