Gigabite 7850 2GB/OC - zamrzání PC, černá obrazovka
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- ruffer
- Začátečník

-
Gigabite 7850 2GB/OC - zamrzání PC, černá obrazovka
koupil jsem si u obchodu XXX komponenty, z nichž mě sestavili následně PC. Po váhání jsem zvolil právě kartu GIGABYTE HD 7850 Experience OC 2GB, jelikož byla za velmi slušnou cenu.
Jenže PC přišlo, ale rozhodně nepracuje bez problému a mám velké podezření právě na grafiku, jelikož stejné problémy hlásí i dost jiných uživatelů. PC zamrzá především ve hrách, zkoušel jsem např. Just Cause 2, MW3, Borderlands 2, Rage, BF3,.... po čase, někdy několik vteřin hraní, někdy i hodina pc zkrátka spadne, obrazovka zčerná nebo se objeví různě barevné pruhy přes obrazovku.
Rád bych tedy věděl na čem jsem, RAM mám 6GB, CPU: 3350p, Win 7 64 bit a Motherboard - Sapphire pure platinum Z77. Poznamenávám, že jak Win, tak hry jsou legální, tedy i s nejnovějšími updaty.
Do pc jsem z prvu nainstaloval drivery přímo od obchodu, ty jsou sice rok staré ale nedělali problémy, krom těch výše zmíněných. Pokud jsem však stáhnul nejnovější, PC se "seklo" cca po 2 minutách běhu nehledě na to, co jsem dělal a vždy naskočily právě ty zmiňované pruhy a pomohl pouze restart a následné odinstalování driverů. Zkoušel jsem i hodit grafiku do jiného slotu, opět vše marné...
Aktuálně zkouším stáhnout AMD Catalyst 12.9 beta, jestli zde již problém nevyřešili, ale co jsem koukal, tak novější drivery nepomohly.
Co byste mi radili? Nějaké ověřené postupy nebo je vše marné a musím ji reklamovat? Podotýkám že se rychlým jednáním stále vejdu do 14 dnů na vrácení bez udání důvodu, takže mohu kartu i změnit za lepší. Budu vděčný i za návrh lepší karty, koukal jsem, že gtx 660 od nvidie také není marná...
Jenže PC přišlo, ale rozhodně nepracuje bez problému a mám velké podezření právě na grafiku, jelikož stejné problémy hlásí i dost jiných uživatelů. PC zamrzá především ve hrách, zkoušel jsem např. Just Cause 2, MW3, Borderlands 2, Rage, BF3,.... po čase, někdy několik vteřin hraní, někdy i hodina pc zkrátka spadne, obrazovka zčerná nebo se objeví různě barevné pruhy přes obrazovku.
Rád bych tedy věděl na čem jsem, RAM mám 6GB, CPU: 3350p, Win 7 64 bit a Motherboard - Sapphire pure platinum Z77. Poznamenávám, že jak Win, tak hry jsou legální, tedy i s nejnovějšími updaty.
Do pc jsem z prvu nainstaloval drivery přímo od obchodu, ty jsou sice rok staré ale nedělali problémy, krom těch výše zmíněných. Pokud jsem však stáhnul nejnovější, PC se "seklo" cca po 2 minutách běhu nehledě na to, co jsem dělal a vždy naskočily právě ty zmiňované pruhy a pomohl pouze restart a následné odinstalování driverů. Zkoušel jsem i hodit grafiku do jiného slotu, opět vše marné...
Aktuálně zkouším stáhnout AMD Catalyst 12.9 beta, jestli zde již problém nevyřešili, ale co jsem koukal, tak novější drivery nepomohly.
Co byste mi radili? Nějaké ověřené postupy nebo je vše marné a musím ji reklamovat? Podotýkám že se rychlým jednáním stále vejdu do 14 dnů na vrácení bez udání důvodu, takže mohu kartu i změnit za lepší. Budu vděčný i za návrh lepší karty, koukal jsem, že gtx 660 od nvidie také není marná...
- marbun65
- Začátečník

Re: Gigabite 7850 2GB/OC - zamrzání PC, černá obrazovka
Podtaktuj kartu na referenčné takty 860/1200 a otestuj jej stabilitu. Potom napíš čo a ako.
// MB: Asus P6T SE // CPU: Intel Core i7 980x@3,47ghz // RAM: Kingston 24GB DDR3 // GPU: MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G // SSD: Crucial m4 128gb // HDD: WD Red 4TB // PSU: Seasonic G-550W // CASE: Fractal R3 black // AUDIO: M-Audio Revo 5.1 + custom Monacor repro // LCD: Iiyama X2377HDS e-ips // ISP: Antik telecom 1Gbit http://www.speedtest.net/result/5067967548.png //
- ruffer
- Začátečník

-
no to udělám, ale tady jde o princip, OC verzi jsem kupoval s tím, že výrobce zaručuje, že na daných taktech grafika poběží, takhle jsem mohl půl tisíce ušetřit...
- marbun65
- Začátečník

No veď to. Mám pocit že Gigabyte na to tak trocha sere. A nielen on. Ono celkovo tie karty na 28nm sú dosť nevyrovnanej kvality. Z tohto asi potom ide tá chybovosť kariet. Ako to tu už aj DOC_ZENITH napísal, jednoznačne treba brať nepretaktované edície a keď tak si ich sám pretaktovať.
// MB: Asus P6T SE // CPU: Intel Core i7 980x@3,47ghz // RAM: Kingston 24GB DDR3 // GPU: MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G // SSD: Crucial m4 128gb // HDD: WD Red 4TB // PSU: Seasonic G-550W // CASE: Fractal R3 black // AUDIO: M-Audio Revo 5.1 + custom Monacor repro // LCD: Iiyama X2377HDS e-ips // ISP: Antik telecom 1Gbit http://www.speedtest.net/result/5067967548.png //
- ruffer
- Začátečník

-
no tak grafika je na refenečních hodnotách a beta drivery nainstalovány, PC běží např. Just Cause 2 běží již bez potíží, ale chce to delší testování, ještě napíšu jak v MW3 a Maxovi
- Shinji-kun
- Nováček

-
ak sa vojdeš do 14 dní reklamácie,tak si ju nechaj určite vymeniť...buď za takú istú(možno si mal proste nešťastie na vadný kus) alebo zober niečo s dobrým chladením a sprav si z toho OC-edíciu sám.povedz,ze si chces zobrat inú kartu a zober si z rady 7870(samozrejme musíš povedať,že ti majú niečo spustiť z ceny).teraz budeš skeptický voči gigabyte ale aj oni majú dobré karty...zaručiť ti to však nikto nemôže,lebo náhoda je blbec 
- marbun65
- Začátečník

Tak tak, vymeň to ihneď a ideálne za HD 7870 alebo GTX 660. A radšej nepretaktovanú edíciu 
- ruffer
- Začátečník

-
nj uvidim ono rozdíl mezi touhle a nejlevnější 7870 je skoro 1100Kč takže si to musím rozmyslet, navíc ještě musím testovat, po instalaci těch nových driverů se zdá se grafika umoudřila
- marbun65
- Začátečník

zvláštne ... hmm .. a aký máš zdroj ? ináč som si spomenul že niektorý ľudia mali aj problém s nestabilitou AMD kariet na Intel chipsetoch, len neviem kde som to čítal.po instalaci těch nových driverů se zdá se grafika umoudřila
- ruffer
- Začátečník

-
Odvolávám co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil. Bohužel neměl jsem úplně pravdu, např u Just Cause nebo MW3 problém není i když jsem je nehrál dostatečně dlouho, ale zapnul jsem Alana Wakea a pokaždé cca po půl hodině naskočili vertikální pruhy v tmavě fialové barvě, větráček grafiky se roztočil na maximum a pomohl až restart. Co jsem koukal tak je to dost rozšířený problém, takže v pondělí posílám grafiku zpět a beru buď tu samou konfiguraci, ale od Sapphire nebo si připlatím za 7870