jarod72pm píše:Nedávno jsem tento procesor (taky si ho budu pořizovat) viděl při práci s GTX 680 která následně šla do i7core v mulťáku u battlu3 a prostě nádhera,tento CPU utáhne na 100% jakoukoli grafiku dneska a má rezervu i do budoucnosti
Sis spletl fórum, ne Tady se o žádnym Sci-fi nepíše
jarod72pm píše:
Na diskuzích často čtu lži a neskutečné hovadiny a často tam poučují lidi co PC viděli z jednoho metru,já to skládám 10let a vím co a jak funguje na rozdíl od těch ignorantů, ano X6 je v pohodě na hrách nemá problém a GTX 680 nakrmí v pohodě s rezervou(viděno na vlastní oči i s porovnáním s i7core plus třeba jedna z mnoha recenzí : http://extrahardware.cnews.cz/amd-pheno ... trana/0/14
Jako odkazovat na test 2,5 roku starej, teda není moc ideální. Musím tě zklamat, ale doba již pokročila Realita je holt takova, že Intel už má na trhu jiný procesory a Phemom II X6 bohužel stačí tak akorát na HD 7870, popřípadě na GTX 660TI, ale i s tou bude mít co dělat.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Pobavils dokonce lepší pohádky jak od Kalouska , nevadí máte svoje teorie a asi omezené možnosti si to otestovat v praxi .Ale o tom Sci-fi to tu přesně sedne na forum které se směle vyrovná DDworldu.
ps: já aspoň na něco odkazuji kdežto tady většina jen bezduše ťápe.
Po rukou mi prošlo již hodně procesorů a sestav. Díky tomu moc dobře vím, jaký má každý procesor výkon a také to mám osobně otestované. Phenom II X6 byl na svou dobu povedený procesor z dílny AMD, ale jak říkají ostatní, doba již pořádně pokročila a s tím i možnosti moderních procesorů. Ano Phenom II ti rozběhá jakoukoliv grafiku, otázkou je pouze na kolik FPS a v porovnání s top procesory Intelu to už nebude žádný med (bez ohledu na cenu, ale tu jste tady vůbec neřešili).
Kjedine herní CPU je 3570K cokoliv s HT od Intelu už ve hrách silnější nebude (pokud teda ta hra nevyuživá víc jak 4 jadra - HT vlákno podava trošku slabší výkon než fyzické jadro)
ale k tématu , nakrmí nenakrmí grafiku
MMORPG a Masivní Strategie s dobrou grafikou jsou pro AMD zabijacký protože CPU se stara o tak moc procesů že v MSI Afterburneru najdeš graf a tam vidíš vitižení GPU na 95; 90; 85%
a to neznamená jako v klidu ta GPU má takový vykon že se zatíži jen na 80% - Grafika vždy musí jít na 100% ať se děje co se děje (v 3D samozřejmě) když se ti tohle stane tak je to prostě proto že CPU nestiha krmit GPU a ta nemůže podat 100% výkon
a tak mi vysvětli proč přetaktovaná i5 3570K má vyší FPS někde i o 40 ???? kdyby to zaleželo tak jak ty říkaš na GK tak by jsi měl mít s Intel a AMD procakem ale stejnou Grafikou stejný nebo podobný FPS
Dithius píše:a to neznamená jako v klidu ta GPU má takový vykon že se zatíži jen na 80% - Grafika vždy musí jít na 100% ať se děje co se děje (v 3D samozřejmě) když se ti tohle stane tak je to prostě proto že CPU nestiha krmit GPU a ta nemůže podat 100% výkon
To je trošku blbost. Většina strategií co sem hrál, tak měla omezovač FPS, stejně tak i MMORPG.
Tím sem chtěl říct, že když vám grafika nejede na 100%, tak za to nemusí nutně CPU.
Dithius: jarodovi to nevysvetlíš, je to ztráta času Mě to holt nedalo a musel jsem na ty bláboly reagovat
Co se týče těch CPU, tak Phenom II X6 je velice dobrej CPU na převod videa a podobný věci, ale bohužel ve hrách to není žádná sláva. Hry, který jsou velice náročný na CPU ho docela snadno položej na kolena (např. SC 2).
Já se právě před rokem rozhodoval co za CPU koupit a jelikož jsem měl desku s AM2+, tak jsem o něm dost uvažoval. Ostatně mít v PC 6-jádro byla lákavá nabídka. Nakonec jsem ale vystřízlivěl a koupil všude doporučovanej core i5 2500K. Je to můj první CPU od Intelu a koupě rozhodně nelituju. Dá se uchladit na 4GHz zcela pasivně a výkon má velice dobrej.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Dithius píše:a to neznamená jako v klidu ta GPU má takový vykon že se zatíži jen na 80% - Grafika vždy musí jít na 100% ať se děje co se děje (v 3D samozřejmě) když se ti tohle stane tak je to prostě proto že CPU nestiha krmit GPU a ta nemůže podat 100% výkon
To je trošku blbost. Většina strategií co sem hrál, tak měla omezovač FPS, stejně tak i MMORPG.
Tím sem chtěl říct, že když vám grafika nejede na 100%, tak za to nemusí nutně CPU.
si nehrál s amd StarCraft II nebo WoW na max detaily full HD v raidu nebo world PVP v Guild Wars II
jo a co tu pleteš omezovač ? ikdyž máš omezené FPS dejme tomu na 60 tak pojede vše na full a když přide zatěž na CPU tak jde o to že ten CPU je tvrdý a i z těch 60 FPS ti nespadne FPS pod 25
si jako myslíž že budeš mít hru bez ometovače na 120 FPS a pak ti razem skoči o 40 méně že to znamená že s 60 FPS ti spadne taky o 40 na 20 ??
navíc ja měl hodně strategii a hodně MMORPGček a nikdkde jsem na něco takoveho nenarazil pokud sem si nedal samozřejmě vertikalní sinchronizaci
ono zamknute FPS jsou buť na přeportovaných enginech z konzolových her nebo konzolových/pc her a ja teda neznám žadnou strategii ktera se hrala na konzolích a nebo MMORPG taktéž
Hrál sem jak SCII tak WoW a problém sem neměl ani s jednou hrou... Ano FPS nebylo zrovna 100% ale problémy nebyl (u WOW sem si zamčel FPS na 60 a propady nebyli tolik citlivé) Jinak zamknuté FPS je napřiklad u CnC TW... (nechci kecat ale mám pocit, že to tak je u všech) Propady jsou jen při obrovských bitvách ale tam nestačí ani I7 na 10Ghz...
E// Pletu sem omezovač, aby pak někdo tady nebrečel, že mu jede grafika na 10% a má pořád jen 30FPS s I5tkou...
si jako myslíž že budeš mít hru bez ometovače na 120 FPS a pak ti razem skoči o 40 méně že to znamená že s 60 FPS ti spadne taky o 40 na 20 ??
Co? Chlape přemýšlej než něco napíšeš.
navíc ja měl hodně strategii a hodně MMORPGček a nikdkde jsem na něco takoveho nenarazil pokud sem si nedal samozřejmě vertikalní sinchronizaci
Tak to si jich moc nehrál...
ono zamknute FPS jsou buť na přeportovaných enginech z konzolových her nebo konzolových/pc her a ja teda neznám žadnou strategii ktera se hrala na konzolích a nebo MMORPG taktéž
Red alert 1;2;3
warcraft II RoCh FT
SC I; II
Age of empires I;II,III
Heroes V, VI
WH 40000 DoF II
Anno 1404 ;venice; 2070
myslím že strategii dost ale tyhle až na SC II nejsou tak podstatné nejduležitější je porovnávat v multiplayeru .)
E// Pletu sem omezovač, aby pak někdo tady nebrečel, že mu jede grafika na 10% a má pořád jen 30FPS s I5tkou...
jo tak když máš hru ktera s omezovačem jede na méňě než 100% tak je technicky zastarala. nevěřím že najdeš "moderní" hru strategii která by s omezovačem jela na méně procent samozřejmě když stahneš detaily tak je to něco jiného
ale tady nejde o to zda je hra na takový nebo takových detailech nebo má nějakej omezovač ale jde o to jestli se ti začnou stracet FPS kvůli tomu že začína CPU šrotit data v takovím množství že nestíha krmit grafiku a to je jedna z částí tohohle threadu. zda Phenomy nakrmí GK
V takovýchto hrách na 100% určitě ne... CnC není moderní hra? (mluvím o těch posledních)
Každopádně omezovač je dobrá věc Pokud ti padá FPS ze 100 na 30 tak je to sakra nepříjemné ale když je FPS omezené na 30FPS, tak tento problém nemáš (viz CnC) popř. možnost zapnutí u WoW.
Koukam je to uz dost OT Prosim vas. Nema cenu se s tim clovekem na cemkoliv dohadovat. Jde ho i odchytit v magazinu v diskuzich a tam sazi taky hezke perly a stale je prekvapen ,ze ho nikdo nechape Nechte mu jeho sen ,ze 25-35 fps je vlastne super, ze X6 je pro GTX680 super a je to moderni CPU co jeste v budoucnu ukaze svuj potencial a jine perly. Ikdyz mu zde nahodite 50 grafu ,tak stejne vam tvrdi ,ze zadne nemate a jedinou pravdu ma on atd..... Proste si ho nevsimejte ,ikdyz vim ze je nekdy tezky se udrzet a na takovy blaboly nereagovat.
X6 byl ve sve dobe dobry CPU, co byl levnejsi alternativou na zpracovani filmu a rendering pro ty ,kteri si nemohli dovolit drahe Bloomfialdy. Doba uz radne pokrocila a samozrejme dnes je situace diametralne odlisna. X6 je vybehovy produkt v hernim segmentu soutezici s i3 a v oblasti renderu maximalne s nejlevnejsimi i5 s vysokou spotrebou a bez poslednich modernich funkci.
Tak nevím dle vašich příspěvku bych měl mít problémy protože mám uvedený procesor a GTX 580 od zotax a prostě nic jsem nezaznamenal je pravda že rpg nehraju ale třeba poslední borderlands 2 na plno a žádný problém upřímně nikdy jsem žádný problém nezaznamenal.
Zalezi co hraje za hry, v Bordelands 2 mu to nebrzdi (neni to moc narocny na CPU), da se najit plno her kde brzdit bude. Pokud nehraje strategie/RPG/MMO tak nemusi mit problem a upgrade na SB/IB by vzhledem k vynalozenym financim nemusel vubec stat za to.
No s kvalitnima testama je vubec problem. Skoro nikdo nikde netestuje MP a musis si to bud testnout sam, nebo nekde na foru ke hre si to zjistit z konfiguraci lidi a toho jak se jim hraje. Treba priklad BF3 CPU test v MP je snad jen jeden ve finstine. Vetsina testu her je ze singlu a jeste z nejakych prednastavenych dem a pocatecnich lokaci. To nemluvim o problemu testovat MMO ,kdy snad jen jeden web zaradil WoW do CPU testu. Ted vyslo GW2 a ejhle kolik lidi ma problem se slabym CPU ,kdy core2 nenakrmi ani starou GTX260 ,natoz aby krmil GTX680
i3 s K ? To by pak i5 skoro nebylo potreba.........
tak když už se to tu tak hezky rozjelo, tak sem dám vlastní zkušenost, měl jsem Phenoma II X3 720BE@3.7GHz s HD5850@5870, samozřejmě mě výkon i5-2500k nenechal chladným a upgradoval jsem, bohužel jsem posun ve výkonu zaznamenal pouze při spuštěném frapsu který ale při hraní puštěný nemám jelikož mě z nějakého neznámého důvodu vadí a rozptyluje to čísílko v rohu. Jediný s čím jsem měl potíže byl zaklínač 2 s ubersamplingem kde se nic nezměnilo jelikož mě brzdí HD5850. Abych to nějak shrnul, to co mě něšlo zcela hratelně na OC X3 720BE mě nešlo ani na i5-2500k a na OC SB jsem nakonec zcela rezignoval, srovnání default X3 720BE vs default i5-2500K by bylo o něčem jiném, uznávám, ale já asi nehraju ty správný hry, brácha tedy hlásil nějaké potíže v Riftu ve městech a zřejmě je to jeho X4kou 955BE, ale tyhle hry jsou mimo mě už delší dobu. Prostě chci říct že ten zaklínač by mě s HD7950 a X3 720BE určitě běhal lépe než s i5-2500K s HD5850, ale teď je to už fuk, velký desktop jsem poslal k ledu a přecházím na APU protože hry jako LoL, PoE, Torchlight II nebo black mesa víc nepotřebují a abych si zahrál jednu náročnou AAA hru co mě zaujme za rok na full místo na medium, za to mě ty peníze nestojej, to se raději uskromním v detailech o které mě teda ve hrách nejde až tolik jako o hru samotnou.
je zajimavy jak se tu formujou 2 skupiny,jednem pomalu nestaci i5@5GHz a druhejm staci x4@3GHz...ono kdyby jste hraly se zapnutym afterburnerem a videli kdy a jak se karta chova,bylo by vam jasny,ze ty frame dropy jsou zpusobeny nedostatecnym procesorem,ja kdykoliv vidim pokles fps tak zaroven sleduju vytizeni a vidim na cem to drhne...bohuzel patrim k ty prvni skupine
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Ty dve skupiny jsou dany i tim ,co kdo hraje.
Takovy Arg udelal evidentne blbost s koupi 2500K ,kdyz mu staci (bude stacit) i reseni jako A10. Taky z vyctu toho co hraje a co na tom dela proste zadny nabouchany komp nepotrebuje a nema cenu vyhazovat tolik penez do neceho ,co mu akorat idluje.
Na druhy strane pak mas lidi ,kteri si daji hry jine a doslova jim bez silneho CPU (ci GPU)s velkym OC padaji fps a hra se stava spis lag/shutter festem. Novym prikladem potvrzujicim pravidlo je GW2 ,kde to lidi honi na Intelech nad 4,5GHz ,aby to meli v ty nejvetsi rezi nejak hratelny a nebylo to prohlizeni diapozitivu.
Pak tu mas jeste treti skupinu ruznych fanatiku/trollu a jinych individui ,ale tu nechame v klidu spat.
Nejlepsi je zlaty stred. Kdyz stavis herni komp ,tak potrebujes ,aby daval vyrovnany vykon za vsech okolnosti a nestavalo se ,ze ti bude vetsinu casu GPU chrapat a ty se budes plouzit pod 60fps ,ne-li pod hratelnou uroven ,nebo naopak budes mit nejaky nabouchany sestijadro i7 a na tom low GPU a divit se ,proc to jede pomalu. CPU je ale vzdy zaklad ,ktery ti ovlivnuje minimalni fps. U slabsiho GPU staci sundat detaily ,ale u slabeho CPU ti nepomuze vubec nic.