non-K Sandy Bridge i3, i5, i7 - problemy, rady, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Instalace nového Intel procesoru

Příspěvek od Voracek »

janis....přesně jak jsem tu psal já a jak tady píší i ostatní bud máš na desce jumper kterej spojíš něčím kovovým a bios se ti resetuje nebo + a - u patice pro baterku... Jo a nezapomen vyndat ten starý procesor jak tu někteří psali.. Bez toho by to taky nešlo :) ;)
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Voracek píše:janis....přesně jak jsem tu psal já a jak tady píší i ostatní bud máš na desce jumper kterej spojíš něčím kovovým a bios se ti resetuje nebo + a - u patice pro baterku... Jo a nezapomen vyndat ten starý procesor jak tu někteří psali.. Bez toho by to taky nešlo :) ;)
Fajn, to chápu, jenže tvoje rada zní: "bud vyndat baterku A necim kovovym skratovat + a - " - a při "vyndané" baterce fakt nic nezkratuješ (není tam proud, že?). Buď se propojuje jumper (a baterie zůstává v patici), nebo se baterie vytáhne a počká se, až nenapájená CMOSka ztratí uložené uživatelské nastavení BIOSu. Kapišto?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pokud vim,tak tam zustava napeti... :lol:

kazdopadne se nic nemusi zkratovat,staci baterku vyndat a proste urcitou dobu pockat
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

koho nebaví čekat tak v patici pro baterku spojí na 20 sekund kontakty,tím se napětí vybije hurá a jdeme do BIOSU od znova laborovat do uplného zblbnutí :lol: nebo složit maturu 8-) no už nevím. každopádně odpojit zdroj od štávy.. 8)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Alfajk píše:pokud vim,tak tam zustava napeti... :lol:
Zkus vyjmout baterii a změř si kontakty patice multimetrem - jsem zvědav, co naměříš. :wink:
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Tak na toto by věděl odpověd Michal Kolesa.. :)
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

na čerstvé baterii by mělo být napětí cca 1,55 až 1,6 V

nejlepší baterie jsou zinko-stříbrné
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

to jo to víme ale jak je to stím napětím co zůstává v desce po vytažení baterky.je tam není tam?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Protože deska obsahuje i kondíky tak já si myslím že by to mohlo být takto.

Nebezpečné zbytkové napětí
Vzhledem k vysoké kvalitě izolace, mohou kondenzátory uchovávat nebezpečné zbytkové napětí. Z tohoto důvodu vždy vybijte a zkratujte kondenzátor před tím, než se dotknete vývodů.Co Michale..
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

já jsem nečetl celé vlákno. Já jsem myslel, že je řeč o baterce.

já osobně bych se bál zkratovávat kondík na desce, aby se neodpálila

Kondezátor vybíjet přes co největší rezistor
R4ven
Nováček
Nováček

Příspěvek od R4ven »

Tento nový procesor jsem měnil za celerona G540 2.5Ghz... normálně jsem ho vložil a po spuštění pc jsem se podíval na vlastnosti a bylo vše ok, zatim všechno šlape :wink:
Jinak v biosu se mi zatím moc vrtat nechce, jelikož v tom nemám takový přehled ale pokud to bude potřeba tak se tam hold musím podívat.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

A tím můžem ukončit poučnou debatu o bateriích (jen pro Michala - bavíme se o backup článku pro CMOS /CR2032/, tj. s napětím 3V a pro Tielku - v kondících desky samosebou něco naměřit můžeš, ale na kontaktech patice pro baterii po vytažení článku nebude ani ťuk, věř mi).
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no tak jak teda je možné smazat spojením kontaktů špatné nastavení BIOSU když podle tebe tam žádná štáva není?Kde nic není tam ani smrt nebere takže tam musí neco být ale co ? že by deskový šotek s gumou a jak spojíš kontakty tak mu dáš povel a špatné nastavení BIOSU vygumuje?podle mě právě ty kondíky udržují ten stav toho špatného nastavení BIOSU tím spojením kontaktů ty kondíky vybiješ a hotovo deska je na defaultu.. :) a jestli se mýlím tak je tam ten šotek..
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Ee, žádnej šotek - napětí tam je, ale jen s baterií. Když ji vyndáš, nejsou buňky v CMOSce (což je statická paměť) napájené, ztratí náboj a tím i data setupu BIOu. Reset se zkratováním jumperů samozřejmě dělá, ale při vložené!!! baterii - a to je to jediné, co jsem vytýkal Vorackovi (on psal vyndat baterku a zkratovat póly). Že se resetuje při vypnutém PC, to už snad ani nemusím připomínat (ty sám jsi to pochopitelně věděl).
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ono to spojení kontaktů se dělalo u desek kde byli obří kondíky a nebyla led dioda aby si nemusel čekat než se to po nějaké době smazalo nějakou tu minutu.deska co má led diodu tak stačí baterku vytáhnout a jak dioda shasne je nastavení smazáno.
norten
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

INTEL HD 2000 na 1100Mhz

Příspěvek od norten »

Dobrej mám NTB Lenovo G570 a všiml jsem si malých fps v některých hrách. Přišel sem na to že občas se tato grafika nezapne v 3D na 1100Mhz. Nevíte jestli jde nák natvrdo vynutit tu vyšší frekvenci ? Předem děkuji
tridem
Začátečník
Začátečník

Re: INTEL HD 2000 na 1100Mhz

Příspěvek od tridem »

No neni urcena velmo na hry.
Jej frekvencia zavysi od turbocore technologie a teda ak je procesor na limite tpd a teplote,tak vga uz nema rezervu.

U pc by mala byt v biose(uefi) monost nastaveni ... no neviem ako u NB
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7
Nicky_3
Nováček
Nováček

Intel Core i5-2320 BOX přehřívání?

Příspěvek od Nicky_3 »

ahoj lidi,potřebuji poradit,nevím totiž proč se mi pc zahřívá na vysokou teplotu,nevím na kolik,ale je to dost,když u toho sedím a hraji náročnou hru,jako je Resident Evil Revelations cítím velké teplo vycházející z pc a když na něj sáhnu,je hodně teplé,ale taky by mne zajímalo,kolik prostoru je zapotřebí na dostatek vzduchu pro chlazení,mám pc stůl a pc obklopené dřevem a nemám jinou možnost,jedině sundat bočnici.
co by jste dělali na mojem místě?
Děkuji za radu/y!
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Intel Core i5-2320 BOX přehřívání?

Příspěvek od Mr Lucas »

Ostatní komponenty? Case? Počet ventilátorů...?
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Nicky_3
Nováček
Nováček

Re: Intel Core i5-2320 BOX přehřívání?

Příspěvek od Nicky_3 »

fgmnghjmj
Naposledy upravil(a) Nicky_3 dne ned 23. čer 2013, 21:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“