Regulace otáček na Arctic Accelero Twin Turbo II

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
BMPT
Začátečník
Začátečník

Regulace otáček na Arctic Accelero Twin Turbo II

Příspěvek od BMPT »

zdravim,
vlastním grafickou kartu MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC 1GB DDR5 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000013K9 a chtěl bych původní chladič vyměnit za Arctic Accelero Twin Turbo II. U tohoto chladiče se uvádí automatická regulace otáček, ale u toho původního se regulace otáček prováděla pomocí programu MSI Afterburner. Můj dotaz zní zda ten nový chladič bude kompatibilní s grafickou kartou z hlediska regulace otáček tzn. že ho zapojim do karty stejně jako ten původní a ta automatická regulace bude fungovat, nebo se to musí řešit nějak jinak.
Díky za odpověď :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Regulace otáček na Arctic Accelero Twin Turbo II

Příspěvek od Pepa1 »

Nevim jestli odpovim úplně přesně... z chladiče Arctic Accelero Twin Turbo II se zapojí kablík do grafiky a automatická regulace by měla fungovat, nicméně jsem to neřešil, jelikož nejnižší hodnota otáček byla v Afterburneru 40% a to moje netopýří ucho nesneslo :) takže jsem nakonec větráčky zapojil přes dodávanou redukci na 7V ne do grafiky ale na 12v větev. Jede to konstantně asi cca 1300 otáček a je to neslyšné a uchladí to v mém případě GTX570.
BMPT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BMPT »

díky za rychlou odpověď :) ...takže v zásadě ten chladič jde připojit na kartu aniž by se to nějak pralo?...jenom nerozumim tomu, že na 40% se ti zdála hlučná..však ty větráky maji max 2000 otáček a 40% z toho je 800, nebo se pletu?. :?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

BMPT píše:díky za rychlou odpověď :) ...takže v zásadě ten chladič jde připojit na kartu aniž by se to nějak pralo?...jenom nerozumim tomu, že na 40% se ti zdála hlučná..však ty větráky maji max 2000 otáček a 40% z toho je 800, nebo se pletu?. :?
prostě jsem ji slyšel... , po zapojeni na 7V o ní nevim.... uvidíš sám co ti bude vyhovovat... akorát dej pozor při zapojení jeden borec viz. zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=182220 to zapojil jak do karty tak do 12v větve a odprásk si grafiku....
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Regulace otáček u Arctic Accelero Twin Turbo II není prakticky vůbec nutná, ty dva větráky nejdou ani při 100% otáčkách slyšet, takže nějaká regulace je zde absolutně zbytečná. Ale jestli na tom i tak trváš, po zapojení kabelu do grafiky místo původního chladiče ti bude stačit na regulaci zmíněný MSI Afterburner, též ho používám ve spojení s GTX680 a Arctic.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Normalne to pichni do grafiky a o ostatne sa nemusis starat, nech si to grafika reguluje biosom ako potrebuje :wink:
BMPT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BMPT »

dobrá, takže jí prostě připojim tak jako tu původní :wink:

...a ještě bych se chtěl zeptat, jestli je možný zapojit tři větráky na jeden konektor na desce..ted tam mám připojený dva přes rozvojku. Šlo by na jednu větev tý rozdvojky připojit další rozdvojku, takže bych vlastně mohl připojit větráky tři?...je to technicky možný?

Desku mám ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
Větráky 2x Noctua NF-P14 FLX a 1x Noctua NF-P12

...ted tam mám na jeden konektor připojený NF-P14 a NF-P12 a potřeboval by sem tam eště připojit tu druhou NF-P14.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“