WD 74GB RAPTOR

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Lemra
Čestný člen
Čestný člen

WD 74GB RAPTOR

Příspěvek od Lemra »

Vážně o něm uvažuji jako o systémovém disku, ten seek je fantastickej... nemáte někdo osobní zkušenost? Dík...
..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

osobní tu asi nikdo nemá :(

já s nim "pracoval" cca půl hodiny...to si zas tak moc o disku člověk názor neudělá :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Tak dobře, někdo musí začít... jdu do něj. Ten SeekTime... mňam... velký SCSI to nebude, ale skoro. Zítra ověřím dostupnost (doufám, že je běžně skladem :roll: ) a pak sem postnu nějaký výsledky.
..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Hlavně zjisti, jak je na tom s hlučností...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

TomV píše:Hlavně zjisti, jak je na tom s hlučností...
no je to jednoznačně nejtišší 10k ot. disk...a navíc suverénně nejrychlejší 10k ot. disk 8-)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ta hlucnost aj mna zaujima lebo aj ja rozmyslam o nom lepsie o 2 :) ,potom by si mohol napisat pristupovu dobu,rychlost citania,popripade zapisovania a pod.info :oops:
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Mě by zajímala i teplota... :wink:
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Byl v testu Computeru a vyšel VELICE dobře...
tichý, rychlý ... ještě se podívám podrobněji na ty výsledky...
kdybych na to zapoměl tak mi to připomeňte na ICQ/SZ ...
Francie ... sladká Francie
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

jeste si dat 2 do stripu a ten komp uleti :))
btw, napis az ho budes mit :D
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Aj ja som rozmyslal o tomto disku ( hlavne na system a aplikacie,nie na data.... )....., ale hrozne mi na nom nesedi pomer medzi cenou a kapacitou.... ale na spokojnost pouzivatelou snim som tiez celkom zvedavi.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

random píše:Aj ja som rozmyslal o tomto disku ( hlavne na system a aplikacie,nie na data.... )....., ale hrozne mi na nom nesedi pomer medzi cenou a kapacitou.... ale na spokojnost pouzivatelou snim som tiez celkom zvedavi.....
ak ti nesedi toto tak potom co poviec na nejake scsicka 70gb cca 20000sk a to potom co
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

janof píše:ak ti nesedi toto tak potom co poviec na nejake scsicka 70gb cca 20000sk a to potom co
SCSI disky patria do trochu inej skupiny..... tam uz nieje dolezita cena, primarni je vykon, spolahlivost..... a kapacita je uz na dalsom mieste....
Myslel som skor pomer cena/kapacita pre domace pouzitie ...... teda v porovnani s dnesnimi 7200o/m diskami..... tak sem hned netreba pliest SCSI...., pre toto rozhranie naviac treba stale dokupovat zvlast radic ( IDE a SATA je na kazdej novej doske )... a tak sa ho neoplati v tomto segmente trhu ani spominat!!!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

tak jsem našel ten computer:

údaj bez dat/s 35GB dat

reálná velikost NTFS: 69,2/69,2
Sandra drive index 46769/43772
náhodné čtení 11/11
náhodný zápis 19/18
sekvenční čtení 68/63
sekvenční zápis 66/61
průměr přístup. 5ms
zatížení CPU 5prc
PCMark02 HDD skóre 1695/1579
dlouhodobá zátěž max 44oC

---
něco jsem vynechal, jsem líný to přepisovat...
sestava P4 best...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

random píše:
janof píše:ak ti nesedi toto tak potom co poviec na nejake scsicka 70gb cca 20000sk a to potom co
SCSI disky patria do trochu inej skupiny..... tam uz nieje dolezita cena, primarni je vykon, spolahlivost..... a kapacita je uz na dalsom mieste....
Myslel som skor pomer cena/kapacita pre domace pouzitie ...... teda v porovnani s dnesnimi 7200o/m diskami..... tak sem hned netreba pliest SCSI...., pre toto rozhranie naviac treba stale dokupovat zvlast radic ( IDE a SATA je na kazdej novej doske )... a tak sa ho neoplati v tomto segmente trhu ani spominat!!!
no hej len si tam nenapisal pre domacich pouzivatelov :roll:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Tak už je doma... vypadá docela obyčejně... :roll:
..
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Lemra píše:Tak už je doma... vypadá docela obyčejně... :roll:
Kdy to asi budes mit ozkouseny?
Jinak si myslim, ze vsechny disky vypadaj podobne :roll:
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

K tomu designu - původní Raptor měl krásný žebrování, skoro jako dospělej SCSI disk... a za ty peníze by WD740 třeba mohl mít aspoň zlatý šroubky nebo tak něco... má taky žebrování, ale je takový mizerný, mrňavý... :(

Jinak k testům - nevím, jak moc topí, tak budu raději předpokládat, že hodně a tím pádem bude nezbytnej drobnej mechanickej zásah v case - je tam docela husto. Takže asi v pátek, dneska musím na pivo, slíbil jsem to (a navíc mám žízeň)...
..
Luboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luboss »

Lemra píše: dneska musím na pivo, slíbil jsem to (a navíc mám žízeň)...
tak to tě teda omlouvá, ale potom napiš jak a co :wink:
Barton 2500+ @2200MHz (11x200 1,675V)+ WhisperRock IV + sání a výfuk (38°C při netu 56°C v P95), MB DFI NFII Ultra AL, 1x DDR Seitec 512MB 400MHz (11-3-3-2CL), Hitachi 7K250 160GB + cool, combo DVD Teac 16x 48x24x48, MSI FX5900SP VTD 128MB (450/780), AOC Klr 19'', Logitech klávesnice a myš, pohon 300W v case Sweex Xenon XB
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

a můj post se všemi testy nikdo nevímá :( béééééé, búúúú, já to řeknu mamince !!! :old9: :old9: :old9:
Luboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luboss »

sovicka2001 píše:a můj post se všemi testy nikdo nevímá :( béééééé, búúúú, já to řeknu mamince !!! :old9: :old9: :old9:
omlouvám se, mamince nic neřikej :oops:
Barton 2500+ @2200MHz (11x200 1,675V)+ WhisperRock IV + sání a výfuk (38°C při netu 56°C v P95), MB DFI NFII Ultra AL, 1x DDR Seitec 512MB 400MHz (11-3-3-2CL), Hitachi 7K250 160GB + cool, combo DVD Teac 16x 48x24x48, MSI FX5900SP VTD 128MB (450/780), AOC Klr 19'', Logitech klávesnice a myš, pohon 300W v case Sweex Xenon XB
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“