Tunngle - ultimátní nástroj pro hráče, obdoba Hamachi, LAN

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tunngle - ultimátní nástroj pro hráče, obdoba Hamachi, LAN

Příspěvek od Jey »

Tímto bych Vám chtěl představit komunitní herní program Tunngle (Tunngle.net)
zatím je v beta fázi, kompletně free
(po ukončení beta fáze bude program rozdělen na komerční a free verzi)

Tunngle je program pro vytvoření virtuální sítě v síti internet (VPN) - jako Hamachi. Avšak Tunngle provede veškerou konfiguraci sítě sám za Vás a bez jakýchkoliv problémů. Navíc s Tunngle nemusíte hledat hráče a sítě. Jednoduše zapnete Tunngle, přidáte se do místnosti a hrajete s ostatními hráči hry jako po lokální síti (LAN).

Tedy veškeré hry hrajete přes MULTIPLAYER - LAN, jako kdyby byly počítače fyzicky umístěné v lokální síti. Jen k tomu máte zapnutý Tunngle. Ten se nainstaluje jako nové síťové rozhraní. Tunngle odbourává problémy s absencí veřejné IP adresy (!!!). Navíc dle mých zkušeností s ním nejsou problémy jako s Hamachi.

Velkou výhodou je, že se nemusíte domlouvat s ostatními hráči, kdy a v jaké místnosti budete hrát, prostě se připojíte, přidáte do herní místnosti, kde již většinou jsou desítky až stovky hráčů a hrajete.

Kdyby měl někdo otázky, rád mu budu nejen zde nápomocen.
Dále jsem autorem českého webu o Tunngle

http://tunngle-cz-navod.aye.cz
(český návod na Tunngle)
funguje i snadnější adresa TUNNGLE.AYE.CZ

//Thellwin - přesun z Her
zlo
Nováček
Nováček

Re: Tunngle - ultimátní nástroj pro hráče, obdoba Hamachi, LAN

Příspěvek od zlo »

dobrý den vespolek.

Jelikož mám problém s zalogováním do klienta tunngle. Ctěl jsem se zeptat jestli by mě někdo pomohl?
projdu registrací naprosto v pořádku. Ale když se chci přihlásit tak me to napíše chybu 4-106. Ale když se loguji přímo na stránkah tunngle.net tak není problém. Zkoušel jsem i obnovení hesla, ale nepomohlo. Máte někdo zkušenosti s tímto problémem? pokud ano budu vděčný za každou informaci. Děkuji
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
zlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od zlo »

děkuji moc, ale již jsem to před chvilkou vyřešil. Problém byl v tom, že jsesm dával registrační mail na centrum. ale tam mě nepřišel aktivační link. Vyřešil jsem to že jsem prošel znovu registrací a zadal mail na gmail. a hle mail přišel aktivoval jsem účet a šlape to. :) Teď mám bohužel jiný problém. Nemůžu najít žádnou založenou hru. konkrétně chceme hrát far cry kamarád založí, ale bohužel ho nevidím... to samé i obráceně... já se z toho asi jednou zblázním....
brazdilr
Nováček
Nováček

Příspěvek od brazdilr »

Zdravím a mám dotaz k bezpečnosti Tunngle -
na http://tunngle.aye.cz v úvodu je psáno :
"Počítače se chovají, jako kdyby byly ve stejné místnosti přímo propojené síťovým kabelem nebo připojené k jednomu switchi/routeru, tak jak tomu bývá na LAN párty."

Znamená to tedy, že pokud má PC nasdíleno nějaké složky bez zabezpečení heslem
(pro účely sdílení dat s jinými PC v domácnosti),
může je partner v Tunngle připojený do této "LAN" otevřít ?

To by mě netěšilo...

Děkuji předem za kvalifikovanou věcnou odpověď.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano. Z principu ano. Bude to jako kdyby ty počítače byli vedle sebe na jednom switchi. To je vlastně princip takovéhoto softu.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Ano. Jestli ti to nějak vadí, sdílení vypni. Na Windows 7 můžeš označit síť jako "Veřejnou", pro ty jsou právě tyto služby vypnuté.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

V Tunngle jsou porty, na kterých běží služby jako sdílení souborů a tiskáren standartně zakázané pro vyšší bezpečnost. - Můžete vyzkoušet, zapněte si Tunngle, nějakou herní síť a mrkněte na okolní počítače - místa v síti.
Spiker01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spiker01 »

Ahoj, mám problém se spuštěním tohodle jistě dobrého programu. Registrace, stažení programu vše v pohodě, ale po přihlášení to tam hodí error, Píše mi to Error:4-109. Což je "Nepodařilo se incializovat Tunngle Síťový adapter". Prošel jsem tolik stránek a fór samozřejmě i ty officiální ale nepochopil jsem to, neumim moc dobře anglicky a tyhle technický věci už vůbec ne. Překladač ani youtube nepomohly. Můžete mi někdo čeksy vysvětlit co s tím? Antivirák používám Microsoft Security Essencials a mám windows 7, děkjui za rady.
Spiker
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Jako jeden z autorů českého Tunngle webu vám chci oznámit spuštění nového vymazleného webu.
s čímž souvisí přesun na http://tunngle.syt.cz .. ale i ostatní adresy stále fungují

Spustili jsme nové diskusní fórum - kde poskytujeme podporu nejen k Tunngle, ale pokud je to v našich silách, tak i k jednotlivým hrám. Současně ve fóru můžete organizovat herní srazy :D prostě pařby jednotlivých her.

Kromě toho jsme získali statut oficiální "česká a slovenská podpora" Tunngle.

Rádi přivítáme nejen hráče, ale i lidi ochotné napsat byť třeba 1 článek o hře, na kterou dosud nemáme připravený návod a vy s ní máte zkušenost. Což samozřejmě opět rozšíří komunitu a ve výsledku si můžete zahrát hru, ve které jste byli například jeden z mála Čechů, pohodlně se svými soukmenovci:D
koulicka
Nováček
Nováček

Příspěvek od koulicka »

mam problem
s klukama hrajeme prez tunngle docela casto ale stava se nam ze jednou se nevidime, po 10minutach zase jo a nebo cely den se nemuzeme videt a ostatni hrace vidime atd atd... zacarovany kruh :( pomozte
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Ahoj, nejlepší bude, pokud se na nás obrátíš přímo prostřednictvím webu, nebo na facebooku Tunngle webu

s čímž souvisí změna url adresy webu na http://www.tunngle.cz

Český Tunngle web s herními návody
Obrázek
www.tunngle.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“