aha, no skúsil som ešte 1.505V 412s v pohode a teraz som dokončil 1.45V 210s iba s 8192 ram, dokončilo v poriadku.
presedlal som teda na ten real temp, má menší lag, ale teplotu ukazuje rovnakú, riadim sa podla max dosiahnutej. Už sa mi moc nechce zaťažovať cpu, idem zahrať BF3, taký real test

Ale som v dobrom prekvapený, s 10.5 by som sa pri 1866MHz na 1.45V nedostal ani do winu myslím.
edit : tak som to ešte skúsil cez MSI control center, cpu som hodil do defaultu na 3400, a dram volt bolo nastavené 1.46V a merané 1.44V, ak som znížil o jeden stupeň tak na meranom žiadna zmena, znížil som ešte o jeden a už to meralo 1.42V , pustil som IBT s 12228 ram a po minúte reset so zápisom ram, vrátil som naspäť 1.46V a opäť to vydržalo pri 12228 takmer 500 sekúnd.
Myslím že na jemné postupné hľadanie stabilného OC je ten MSI CC celkom dobrý, po prípadnom resete-zamrznutí sa načítajú stabilné v biose zadané hodnoty z biosu, t.j. v MSI CC menené hodnoty sa nezapisujú do CMOSu pre bios takže po reštarte je všetko ako pred zmenami v CC