Problém při zapnutí počítače

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ketos
Začátečník
Začátečník

Problém při zapnutí počítače

Příspěvek od ketos »

Zdravím.Mák takový problém.Pokaždé když zmáčknu čudl na zapnutí tak počítač naběhne,pak na 2 sekundy jako kdyby zase zhasne a pak se rozjede naplno.Nevíte někdo čím to je?
díky

//shelby_nr: presun do spravne sekce.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém při zapnutí počítače

Příspěvek od ToxicTears »

Tohle občas dělá bios nebo špatně nastavený ramky to klidně mohou dělat. Doporučuji se kouknout jestli není nový bios, popřípadě pokud máte přetaktovaný PC, tak dát na základní nastavení. Nastavit paměti přesně podle specifikací, časování, voltáž a frekvenci.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Mě tohle dělá při přetaktování taky občas PC, viním z toho GB desku, je fakt na zabití... Pří lehkým přetaktování i5 2500K stejně občas takhle kraví, jinak je to několik měsíců 100% stabilní vždy a všude, tak to neřeším...
Obrázek
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Já mám 2500K na GB desce Z68X-UD3-B3 a vše jede v pořádku více než dobře. jenom přes násobič jsem na 4,6GHz a pohodička. Deska si sama našla správné nastavení při přetaktování, občas sama zvedne napětí, ramky mi nastavila taky sama po XMP mode.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

ketos píše:Pokaždé když zmáčknu čudl na zapnutí tak počítač naběhne,pak na 2 sekundy jako kdyby zase zhasne a pak se rozjede naplno.Nevíte někdo čím to je?
To je docela těžká otázka když o svém PC nenapíšeš vůbec žádné údaje.
Ale k věci - někdy pomůže novější verze BIOSu, někdy zvýšení napětí procesoru, někdy nic...
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

i zvišení napětí u RAM pomáha někdy
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
ketos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ketos »

Mám i7 960 na zakladním taktu 3,2Ghz,grafiku 6950 radeon,zakladní desku gigabyte X58A-UD3R,ramky 6Gb kingston hyper X 1600 cl9,zdroj.....Zítra zkusím trošku zvýšit napětí na procáku kdyžtak i ramkách a kdyby to nepomohlo,tak zkusím ten nový bios dat.Snad to pošlape v pohodě.
Díky moc za rady (:
rosi45
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rosi45 »

TO JE NORMALNI u starsich desek a intelu u me asus P5E SOCKET 775 A INTEL CORE DUO 6850 TO BYLO NORMAL zhasne rozjede A HLAVNE ZE PIPNE
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“