Dotaz ohledně přenositelnosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- vizor
- Nováček
-
Dotaz ohledně přenositelnosti
Mám otázku je možné že už tu někde odpověď padla, ale nenašel jsem ji. Na starém PC byl nainstalován WinXP OEM a poté upgradován na W7, teď mám nové PC a chtěl bych tento operační systém přesunout na nový HW stejným způsobem, je to možné nebo můžu rovnou ty staré Win hodit z okna a rozbít prasátko? Je mi jasné že OEM je vázáno na konkrétní pc ale nedalo by se to nějak ošulit tím že se to pak upgraduje na W7 kde na krabičce nebylo napsáno že jde o nepřenositelnou verzi? Ještě jsem to neměl příležitost vyzkoušet kvůli problému s instalací WinXP, kterou snad brzy nějak vyřeším. Je to jen taková teoretická otázka jestli to mám vůbec zkoušet, protože další 4táci za OS se mi moc dávat nechtějí.
- oneill_sx1
- Začátečník
Re: Dotaz ohledně přenositelnosti
OEM licence je nepřenosná. Počkej si na PLU Windows 8, to půjde legálně použít i bez nákupu nového počítače a nebude to drahé.
Naposledy upravil(a) oneill_sx1 dne pát 5. říj 2012, 10:38, celkem upraveno 1 x.
- Mastodont
- Černá karta
-
Licenčně to úplně košer nebude, ale přes MS infolinku by to mělo jít. Stačí říct, že ti umřela deska.
- zombux
- Odborník PCT
Technicky není důvod proč by to nemělo fungovat (aktivovat jde ledacos, až s člověk někdy diví), licenčně to pochopitelně už legální není (ne že "ne úplně košer" ale licenčně to může být buď v pořádku, nebo ne, nic mezi tím)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- vizor
- Nováček
-
Pokud by normálně fungovalo aktualizování a systém by se choval stejně, tak jako dočasné řešení by to teoreticky šlo.
- Mastodont
- Černá karta
-
2Zombux: kde není žalobce, není ani soudce.
- zombux
- Odborník PCT
ale tím si nepomůže, licence OEM přenosem na jiný HW de facto zaniká, takže je pak úplně jedno jestli bude instalovat z originálního média nebo odněkud z warezu, z pohledu licence je to vlastně to samé.
Pfizer & Moderna inside
- vizor
- Nováček
-
Už jsem to vyřešil, jsem o 4tyčky lehčí, ale mám klid...to xp opravdu nešlo aktivovat ) Děkuji za názory a rady, pomohli mi při rozhodování
//edit Wilik - promaz OT + upraveno
//edit Wilik - promaz OT + upraveno