Kvalitní webkamera

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Kvalitní webkamera

Příspěvek od HentaiRush »

Nevím kam to hodit - je tu thread o vstupních zařízeních, ale sem se to asi bude hodit víc.

Sháním pro sebe nějákou hodně kvalitní webkameru na skype a podobně, nechci kupovat nějáký webkamery za stovku ale zase se mi nechce vyhazovat přes litr za Microsoft Lifecam..
Dále chci, aby to mělo kvalitní fps - tzn, aby se to necukalo jako u 200,- webkamery.

Jsem ochoten užít i nějáký kostrbatější řešení (nějáká starší nefunkční kamera a podobně).

Nemáte někdo tip?
Wannabe dickface... :]
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Kvalitní webkamera

Příspěvek od Maxtor »

Jedina fps stabilni vec diky internimu encodingu je PS3eye.. vsechno ostatni ma dneska automatiku na vetsinu funkci a s fps je problem.. jestli poradne fungujou alespon kamery pres 1k netusim..
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

Jaké chceš rozlišení a hlavně k čemu má sloužit ?

Stačí ti historické 640x480 pro skypování s kamarádkami nebo potřebuješ 1280 x 720 pro komunikaci se zaměstnavatelem či kolegy a hlavně se zákazníky, popř. plný fullHD 1920 x 1080 pro tentýž pracovní účely pro promítání na plazmovém monitoru s minimálně 1 m úhlopříčkou ?

Vyhlédni si typ - pak jej dej do srovnávače zboží na http://www.zbozi.cz / http://www.heureka.cz / http://www.vybereme.cz

udělej si následující tabulku v LibreOffice Calc:
1. řádek /2. 3. 4. 5. sloupec si vypiš názvy obchodů kde mají kamerku nejlevnější
2. 3. 4. 5. řádek 1. sloupec vypiš si zboží co chceš ještě s kamerkou koupit, např. nějaký držák, čististlidlo na čočku, prodluživací USB kabel, ...
2. 3. 4. 5. řádek/2. 3. 4. 5. k jednotlivým zbožím si piš ceny v e-shopech

pak si nákupní seznam podstrni
a pod zboží si připiš expediční poplatky
Nakonec dej funkci SUM () a sečti si a objednej tam, kde je nejlevněji

některé e-shopy mají levné věci a drahé poštovné když toho objednáváš málo nebo jen jednu věc a jiné mají o pár korun dražší věci a někdy to i s poštovným vyjde levněji než u prvního příkladu.

Ještě jeden tip: U e-shopů koukni do kategori Výprodej/Použité zboží-Rozbalené zboží-Vrácené ve 14 denní lhůtě, zda nebudou mít nějakou kamerku ve slevě či koukni zda nějaký e-shop nemá na kamerku nějakou akci
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

:-D
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Kolesu neřeším, na PS3eye koukám...
Ono, já právě absolutně nechci kameru, kde prostě jde vidět překreslování, ač se kolikrát chluběj 30fps a podobně. Když připojím normální 720p kameru k počítači (lze používat jako webcam), tak s plynulostí není problém, byť to nemá kdovíjakou kvalitu. FullHD a HDready webcam mi přijde uhozený - zaprvý nemám takovej upload a zadruhý k čemu.

PS3eye vypadá dobře, sic to nemá kdovíjak úžadnou kvalitu videa.. Ale za ty prachy asi super kauf.. :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja ji mam kvuli headtrackingu a i v noci to porad jede, jak to nastavis.. problem kamer neni v senzoru a v USB, ale v elektronice v kamere.. auto ISO, auto bila, auto vsechno.. pokud najdes kameru, ktera umi tyhle polozky a automatiku na nich vypnout, pojede to opravdu 30 fps, tak jak se pise na krabici.. realita je takova, ze staci auto bila a jsi na 15fps..
PS3eye zpracovava video HW cestou, primo v sobe.. vysledkem je, ze ji proste na pevno nastavis a ona tech 75fps proste zvlada..
V kazdem pripade tohle ty nebudes potrebovat.. 25-30 staci.. cim jdes vyse nad 30, tim take pribyva sumu.. a taky bych se pred koupi zamyslel nad ovladacema.. me jede bez problemu, ale lidi obcas pisou, ze se jim ve Skype nechce zobrazit apod..
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Tak ji mám doma, a musím uznat, že, co se týče kvality a plynulosti, za ty prachy dost dobrej kauf..

Skype to žere naprosto v pohodě, teď jsem ale zkoušel chatroulette z dlouhé chvíle, a to to nesežere.. ač ji flash zobrazí, náhled už nejde.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“