ASUS - přechod na starší bios

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ASUS - přechod na starší bios

Příspěvek od Krteq »

tielka píše:tak to mužeš smazat ten tvůj neumí AFU..a chce to minimálně verzi 4.12 verze 4.40 hodí akorát nějakej výpis a pak error..
:? Stačí bootovatelná flashka s DOSem, AFUDOS, binárka toho staršího BIOSu a použití správných příkazů (myslím že to bylo "/p /b /n /c /x") a jde to. Sám jsem takhle nedávno downgradoval BIOS u své MSI desky (taky Amibios s UEFI).

AFUDOS jako utilita prostě dlabe na verzi BIOSu a do EEPROM naprogramuje to, co jí zadáte.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

u asusu to nejde jak sem psal chce to minimálně verzi afudos 4.40 na příkaz zareguje a vyskočí nějaký výpis s příkazama když dáš pokračovat skočí error...v dosu fungoval bubdater 1.30 a to do verze biosu 1206 pro mou desku od verze biosu 1504 co tam jsou serepetičky pro W 8 nefunguje ani bubdater ..napíše verze biosu kterou chcete nahrát je starší konec..na to dlabal afudosES 236 a 238 a to na deskach soc 775..u ASUSU s EUFI na to můžeš zapomenou..
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Funguje to na všech deskách s AMI čipy.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

s klidem ti tu moji desku pošlu a mužeš laborovat a dojdeš ke stejnému výsledku ,,že to nejde ,,
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jak je libo :)
tielka píše:...na příkaz zareguje a vyskočí nějaký výpis s příkazama když dáš pokračovat skočí error...
Co je v tom chybovým dialogu?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

error neznámý příkaz. myslím si že to nejde proto že ty biosy nemají koncovku ROM ale CAP.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ne, všechno to jsou binárky a je jedno jestli to má příponu .ROM, .BIN, .CAP nebo .123
BloodyO
Nováček
Nováček

Příspěvek od BloodyO »

AFUDOS jsem zkoušel podle tohoto postupu http://www.pcsnadno.cz/node/430 a opravdu to hodilo nějakou chybu. Možná jiná verze by šla, až budu doma tak to zkusím i s těmi dalšími postupy co se tu objevily. Zatím díky za všechny rady.
Asus P8Z68V-PRO ** Core i7 2600k + NOCTUA NH-U9B SE2 ** MSI GTX580 Twin Frozr II OC ** RAM 16GB Corsair Blue Vengeance
** Crucial M4 120GB ** WD Caviar Black 1TB ** Corsair TX750 v2 + NOCTUA NF-P14-FLX ** Fractal Design Define R3 ** Logitech G400 + Roccat Sense ** 25" ASUS VE258Q LED
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Krteq píše:Ne, všechno to jsou binárky a je jedno jestli to má příponu .ROM, .BIN, .CAP nebo .123
tak v tom případě něco tajíš protože není možné aby to někomu šlo a někomu né...při zadání tohoto příkazu a použití tvého afudosu.

afudos /i1206.cap to napíše nepodporuje AFU

afudos /i1206.cap /pbnc /n nepodporuje AFU

afudos co mám já velikost má 159 kb

afudos /i1206.cap vyběhne výpis s příkazama dám pokračovat hodí to error : neznámý příkaz..
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

Jestli to někomu pomůže, tak asi před rokem jsem downgradoval BIOS na Asus notebooku a jediným průchozím nástrojem byl nečekaně ten ve Windows, kterému jsem ovšem před spuštěním upravil *.ini soubor, kde byla k nalezení položka ověřování verze BIOSu.
BloodyO
Nováček
Nováček

Příspěvek od BloodyO »

Takže vyřešeno, děkuji všem za rady co se tu oběvily, sice nakonec nic z toho nevyšlo (asusácký desky jsou dost tvrdohlavé..) ale došel jsem až k tomuto http://www.overclock.net/t/1004219/offi ... t_18118190 a tam už se poštěstilo a mám zpět poslední plně funkční (alespoň na mé desce) verzi biosu.
Asus P8Z68V-PRO ** Core i7 2600k + NOCTUA NH-U9B SE2 ** MSI GTX580 Twin Frozr II OC ** RAM 16GB Corsair Blue Vengeance
** Crucial M4 120GB ** WD Caviar Black 1TB ** Corsair TX750 v2 + NOCTUA NF-P14-FLX ** Fractal Design Define R3 ** Logitech G400 + Roccat Sense ** 25" ASUS VE258Q LED
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“