modra smrt pri vypnuti pevneho disku

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Ammi
Nováček
Nováček

modra smrt pri vypnuti pevneho disku

Příspěvek od Ammi »

Potreboval bych prosim poradit s timto problemem:

S prechodem na Win 7 64bit se mi uz potreti stava, ze pri vypnuti pevneho disku (viz nastaveni Moznosti napajeni - pokrocile nastaveni napajeni - vypnout pevny disk po X min) se objevi modra smrt kvuli modulu ntoskrln.exe na chybu Interrupt exception not handled nebo Page fault in nonpaged area. Objevi se takrka presne po onech X minutach, ktere mam nastaveno v moznostech napajeni.

Drive pomohla reinstalace Windows, nyni me prekvapilo ze se to stava hned druhy den po reinstalaci. Souvisi to pouze s OS nebo muze byt ve hre i HW? Nemuzu mit napriklad vadny SSD disk? V pripade zajmu o pomoc jsem umistil poslednich 5 minidumpu na leteckou postu: http://leteckaposta.cz/123799995
Ammi
Nováček
Nováček

Re: modra smrt pri vypnuti pevneho disku

Příspěvek od Ammi »

Nemuze byt problem v disku? V HD Tune mi to pise pri ErrorScanu, ze mam celkem 4 vadne 24MB sektory, z toho jsou vadne prvni dva a pak paty.
Co to vubec znamena ze mam 4 vadne sektory? je to zavazne a lze disk kvuli tomu reklamovat?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Rozhodne disk reklamuj nebo vyhod

Pokud je v zaruce tak reklamuj.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Podivej se na disk pres crystaldiskinfo co ti pise, ale s nejvetsi pravdepodobnosti to bude chtit reklamaci, jak pise Butch.
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

V CrystalDiskInfo i v HD Tune je test zdravi tech cca 17 parametru a vsechny jsou OK. V HD Tune je ale navic i ten Error Scan a ten hlasi 4 vadne sektory, hlavne ty prvni...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pokud ti to hlasi v HD-tune ty vadny sektory, tak je to jasny duvod pro reklamaci.

Zkus to projet pomalym testem, jestli uz jsi to nedelal.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

Ja to teda testoval pouze pomalym scanem. Vzdy to najde ty 4 sektory. V pripade rychleho scanu to nenajde nic.
Ale myslim, ze by ty moje problemy mohly s timto souviset. Win7 a tento SSD disk mam od stejne chvile a je to jiz potreti kdy se system kvuli tomu zhroutil a tentokrat navic hned po reinstalaci... Zkusim tedy ten disk reklamovat. Diky
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Ty BSOD ale způsobuje ovladač miniportu disku mv91xx.sys (Marvell)
Je to nějaká hrůzostrašná debug verze (Fri Dec 25 07:45:39 2009 ). Proto ti to pořád padá.
Kde jsi to prosím tě sehnal?
K jakému diskovému host adaptéru máš ten disk připojen? Je to přídavný řadič na desce nebo adaptér v PCI/PCIe slotu? Jaká je to základní deska?
Error scan u SSD bývá dost zavádějící a s reklamací nemusíš uspět (disk může být v naprostém pořádku)
Pokud ho chceš testovat pomocí HD Tune, použij verzi HD Tune Pro 4.60, která má zlepšenou podporu SSD disků.
Také můžeš aktualizovat firmware disku (pokud je k dispozici)
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

Tak ten prispevek uz jsem si precist nestihl, jeste ten den jsem disk reklamoval. Uvidim jestli to uznaji nebo ne, kazdopadne se pokusim odpovedet na ty otazky.

Problem nastal hned po instalaci systemu a ovladacu desky z CD, pokusil jsem se proto par ovladacu aktualizovat pomoci Driver Maxu. Takze nevim jiste odkud ten Marvel je...

Desku mam Asus P6X58D-E. Sata kabel zapojen primo do desky. Nevim presne jak je ta otazka myslena, ale zadny dokupovany sata radic tam nemam..
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

No je to asi takto:
SSD disk máš připojen k přídavnému diskovému hostitelskému řadiči Marvell, jelikož rychlý SSD disk potřebuje rychlé rozhraní, kterým disponuje právě pouze on (SATA III - 6Gb/sec)
Diskový hostitelský řadič od Intelu, integrovaný v chipsetu je pouze SATA II (3Gb/sec)
Až na ten ovladač je to správně. Ovladač stáhni ze stránek Asus, Marvell má ubohou podporu.
Na stránkách Asus je WHQL verze Marvell 9128 Controller Driver V1.0.0.1034
Tím nahraď ten bordel, který jsi nainstaloval z CD. Pokud na netu najdeš novější verzi, můžeš ji vyzkoušet také.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Tady jsem našel verzi 1.0.0.1051
a asi nejnovější 1.20.1006 (tu bych nejspíše použil, už kvůli tomu SSD disku)
Ammi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammi »

Tak po 3 tydnech reklamace uznana a mam vraceny penize. Za nakupni cenu tohohle pred 2 lety http://www.czc.cz/kingston-ssdnow-v-ser ... 74/produkt si nyni muzu poridit Intel SSD 520 120GB. Takze aspon k necemu byl ten mesic bez disku a dalsi predchozi starosti dobre :)

Jinak diky za info o tom ovladaci. Chtel bych to na novem disku a po nove instalaci udelat uz spravne - jaky je tedy spravny postup instalace jednotlivych ovladacu? Nic neinstalovat z CD zakladni desky a vse si takhle dohledat primo?

Nevedel bys nahodou odopved i na tenhle muj druhy problem? - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=188601
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Ano, na CD logicky bývají staré verze ovladačů.
I když ten disk obsahoval vadné bloky, jsem přesvědčen, že ty BSOD způsoboval ten ovladač miniportu disku.
Teď tam dej tu verzi 1.20.1006.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“