Modrá smrt naběhne hned při startu

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
damib
Začátečník
Začátečník

Modrá smrt naběhne hned při startu

Příspěvek od damib »

Čau,
mám takovej problém, že když jsem loadnul původní hodnoty v BIOSu, tak se mně potom nechce načíst Windows 7. Zobrazí se tabulka nabízející obnovou systému (tu jsem zkusil bez výsledku). Pokud dám, aby se windows spustil normálně, tak mně naběhne modrá smrt, bohužel ji nestihnu přečíst a komp se restartujem bezúspěšně, a vše se zase opakuje. Do nouzáku to nejde dát, protože potom co mačkám děsivě F8, tak mně leda tak nabídne jestli chci nabootovat z disku nebo mechaniky a potom už nic. :cry:
Sem o 150 killů dopředu !!!!!!!!!!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Modrá smrt naběhne hned při startu

Příspěvek od X-COM »

S největší pravděpodobností pomůže změnit IDE->AHCI->RAID v BIOSu.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

damib píše:Čau,
potom co mačkám děsivě F8, tak mně leda tak nabídne jestli chci nabootovat z disku nebo mechaniky a potom už nic. :cry:
Vyber spouštění z disku, odentruj a hned zase mačkej F8. Pak už se ti zobrazí spouštěcí nabídka.
Pokud se bude jednat o chybový kód 0x7B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE, souhlasím s tvrzením výše, že budeš muset v nastavení BIOSu nastavit mód hostitelského diskového řadiče na emulaci IDE.
Pokud jsi zdatnější uživatel, můžeš spustit Hirens Boot CD, otevřít větev registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM (je v souboru Windows\System32\Config\system) a upravit hodnotu Start v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet00X\services\msahci na 0.
Číslo klíče ControlSet zjistíš buď z hodnoty Current v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Select nebo prostě upravíš hodnoty Start ve všech Control Setech. Pak nemusíš přepínat host controller na IDE.
Windows 7 za normálních okolností AHCI mód nativně podporuje, v některých případech je ale zavádění msahci.sys nastaveno tak, že se zavádí moc pozdě. (Start == 3). Musí tam být hodnota 0, aby tento ovladač zaváděl do paměti už loader winload.exe, v rané fázi spouštění Windows.
Jinak systém při startu nemůže přistupovat k systémovému disku.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne úte 16. říj 2012, 23:13, celkem upraveno 3 x.
damib
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od damib »

X-COM píše:S největší pravděpodobností pomůže změnit IDE->AHCI->RAID v BIOSu.
Díky
Sem o 150 killů dopředu !!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“