ICEBRETON píše:
6-8 GB/s je vice nez 10x vice nez maji dnesni nejrychlejsi SSD takze zde bych problem nevidel. Od ramdisku kterej ma v nazvu AMD bych cekal nejakej bonus. Vyuziti pameti grafiky mi prislo docela rozumny a zajimavy, ktere tu vsak bohuzel neni. Jak znamo, v catalystech jsou herni profily, musely by byt doplneny i o nejznamejsi programy + moznost vytvaret si zde vlastni. Na zaklade profilu by grafarna poznala jak a kolik pameti ma uvolnit jakemu programu. Spousteni her a programu trva urcitou dobu, tato doba by stacila na vyprazdneni teto pameti a presunuti dat do hlavni ram nebo na disk, podle toho co by bylo v danou chvili vyhodnejsi. Slo by to, ale to by se muselo nekomu chtit.
Co tym porovnanim so SSD ches povedat mi nie je celkom jasne. Hadam clovek, ktory ma dost $$ na kupu tak "lacnej" VGA ako je hd7970 netrpi nedoskatkom operacnej pamate, z ktoreho by ho smiesnych +-2.5GB pamate dostalo. A preto namiesto znasobenia RAM za par drobnych majstruje s pagefile na SSD-cku (inak si porovnanie rychlosti so ssd neviem objasnit). Navyse akonahle sa zacne pracovat so strankou, ktora je v pagefile, tak ta sa nahra do RAM > co by u "prilepenia" VRAM ku RAM nebolo.
Teoreticky tomu nic nebrani, nastavaju tu vsak problemy, s ktorymi sa nikto nemieni babrat. Ak chces pridat "ako ram" cast VGA pamate (t.j. 0-xxx adresneho priestoru bude fyzicka RAM a xxx+1-yyy bude VGA RAM), tak co myslis, co sa asi stane, ak budes mat pamatovy objekt, ktory bude zasahovat do oboch rozsahov ? Resp. budes pracovat v algoritme naraz s objektami nie len z RAM ale aj VGA RAM ? Ano, bude to stat za vytretie zadku kaktusom... Vela algoritmov stoji a pada na optimalizacii prefetchov > t.j. su to algoritmy zavisle na latencii. Pamat pripojena cez PCI-E = odozva ako od Neptunu.
Napriek nezatazeniu GPU by isla v 3D taktoch nie len karta (minimlane VRAM), ale aj PCI-E linky > a ver mi zas az tak malo nezeru. Takze v konecnom dosledku mozes ratat s tym, ze tych 2-3GB "akoze RAM" bude prikonovu reziu zjavne vyssiu ako 32GB RAM (8GB moduly).
A jediny prinos je vacsie cislo v task manageri.