ASUS 5870 hledání správného biosu

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

ASUS 5870 hledání správného biosu

Příspěvek od Dithius »

Zdravím mám takový složitější problém:

mám tohle:
http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_ ... 02DIS1GD5/

a k tomu mám základní od výroby Bios s kterým udělám 1050 core/5000 memory
ovšem se stane že i na základních taktech mi karta blbne

proto jsem šel na Techpowerup do bios knihovny našel si ASUS 5870 a flashl nejnovější bios od ASUSu ale mělo to háček nedosáhl jsme ani 925 mhz na jadře (atiflash z dosu)

takže si myslím že ty biosy nejsou uplně na mojí kartu

takže jsem šel na stranky asusu a stahl bios odtamať že to bude 100% dobrý bios s kterým jednak budu stabilní a jednak budu mít vyší takty

jenomže asus neposkytuje surový bios s .rom nebo .bin ale nějakej exe soubor což je slátanina atiWINflashe s biosem

když tuhle utilitku spustím napíšemit samozřejmě že biosy nesedí a flashnutí není možné (a to i když mám tovární bios nebo jakykoli jiný)

protože je to v exe tak mi nejde ani přez 7-zip vytahnout surový bios odtamať

takže se ptám: Má někdo kvalitní a nejnovější bios na ASUS grafarnu nebo neví někdo jak z te utilitky vytahnout surový bios abych si mohl ho naflashovat z dosu ????

P.S.: zajimavé je že na stránkách všechny verze krom eyfinyty grafaren 5870 všechny v popisu jsou pojmenovaný jako MATRIX edice - asi kvůli voltage tweek)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ASUS 5870 hledání správného biosu

Příspěvek od Krteq »

Zkus tohle:
  • rozbal MT.exe 7-zipem.
  • potom přes příkazový řádek spusť ATIWinflash s parametrem -unlockrom 0
  • přes příkazový řádek spusť BIOS.exe s parametry -fp -fa -fs
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

http://www.techpowerup to mě uniklo sorry
Naposledy upravil(a) tielka dne úte 16. říj 2012, 22:16, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Četl jsi to vůbec?
Dithius píše:...proto jsem šel na Techpowerup do bios knihovny našel si ASUS 5870 a flashl nejnovější bios od ASUSu ale mělo to háček nedosáhl jsme ani 925 mhz na jadře (atiflash z dosu)...
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Krteq píše:Zkus tohle:
  • rozbal MT.exe 7-zipem.
  • potom přes příkazový řádek spusť ATIWinflash s parametrem -unlockrom 0
  • přes příkazový řádek spusť BIOS.exe s parametry -fp -fa -fs

díky za radu neskoušel jsem ještě ale zkusím určitě se ozvu. Sice se přez win bojím ale naštěstím mám ještě jednu grafiku do PCI dyžtak flashnu zpátky :)

jinak myslím si že asusu 5870 ty takty zvyšuje ten voltage tweek funkce která je prakticky nějakej obvod navíc nebo něco co ty biosy nemaj na PowertechUp a proto to nedává vyší frekvence :)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

tak mi to napsalo not valid Adapter could be found :(

jo a ještě sem spustil ati win flash a s unlock rom 0 a on se sice spustil ale jakože ten win flash nezustal nějak spuštěný to je asi špatně ne ? jen mi projel pruh
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Spouštěj to vše samozřejmě z příkazového řádku :roll:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“