Pracovní notebook
Moderátor: Don
- poustevnik
- Nováček
-
Pracovní notebook
Potřebuji koupit univerzální notebook / ultrabook na práci převážně ADOBE CS6, práce s grafikou a videem - vše náročné na RAM.
- Cena od 30tis
- Úhlopříčka displeje 13"-15,6"
- RAM od 8GB
- CPU Intel Core i5 / i7
- kvalitní display
- výkonná GK
upřednostňuji:
- podsvícená klávesnice
- nízká váha
- CPU (Ivy Bridge)
- RAM 16GB
- DisplayPort
- 3G
- USB3.0
- grafický čip NVIDIA
- Dell / Lenovo / Fujitsu / HP / Sony
Vzhledem ke kompaktním rozměrům uvažuji o ultrabooku Dell XPS 14 nebo Fujitsu Lifebook U772 ale s ultrabooky nemám zkušenost. Subjektivně mám dojem, že větší ntb mají také větší výkon a vybavenost, takže zvažuji i variantu 15,6" s numerickou klávesnicí.
Na výběr mám bohužel jen pár dní, takže pomůže jakákoliv rychlá rada. Díky
- Cena od 30tis
- Úhlopříčka displeje 13"-15,6"
- RAM od 8GB
- CPU Intel Core i5 / i7
- kvalitní display
- výkonná GK
upřednostňuji:
- podsvícená klávesnice
- nízká váha
- CPU (Ivy Bridge)
- RAM 16GB
- DisplayPort
- 3G
- USB3.0
- grafický čip NVIDIA
- Dell / Lenovo / Fujitsu / HP / Sony
Vzhledem ke kompaktním rozměrům uvažuji o ultrabooku Dell XPS 14 nebo Fujitsu Lifebook U772 ale s ultrabooky nemám zkušenost. Subjektivně mám dojem, že větší ntb mají také větší výkon a vybavenost, takže zvažuji i variantu 15,6" s numerickou klávesnicí.
Na výběr mám bohužel jen pár dní, takže pomůže jakákoliv rychlá rada. Díky
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Pracovní notebook
Nejlepsi Ultrabook http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... ce+GT+620M
Rekl bych, ze splni nejvice Tvych pozadavku a ma navic uzasny IPS FullHD display.
Jestli nepospichas, tak se ma s prichodem W8 zacit prodavat novy Ultrabook Asus U500 s GT650M a plnohodnotnym i7 CPU...bude v 15.6TFT verzi a opet s IPS displayem.
Rekl bych, ze splni nejvice Tvych pozadavku a ma navic uzasny IPS FullHD display.
Jestli nepospichas, tak se ma s prichodem W8 zacit prodavat novy Ultrabook Asus U500 s GT650M a plnohodnotnym i7 CPU...bude v 15.6TFT verzi a opet s IPS displayem.
Asus Rog Strix G18
- Mastrer
- Nováček
-
Na grafické práce je nejlepší volbou MacBook Pro. Svým prostředím a rychlostí se mu na práci nic nevyrovná. A pokud neřešíš peníze, tak retina displej je jasná volba.
- poustevnik
- Nováček
-
Počítám s investicí v rozmezí 30 - 50tis (displej je tedy už mimo dosah)
Otázkou je, zda by MacBook běžel tak výborně i s OS Win 7, protože ten nadstandardně ovládám, a jestli by s tímto OS koupě MacBooku neztratila smysl.
Otázkou je, zda by MacBook běžel tak výborně i s OS Win 7, protože ten nadstandardně ovládám, a jestli by s tímto OS koupě MacBooku neztratila smysl.
- poustevnik
- Nováček
-
Děkuji za tipy, takže požaduji tyto parametry (změny a doporučení uvítám)
procesor: od 2,3GHz čtyřjádrový nebo dvoujádrový Intel Core i7 (Ivy Bridge)
RAM od 8 GB 1600 MHz s možností osazení další
Intel HD Graphics 4000 + dedikovaná grafická karta
kvalitní display 13-15,4"
ideálně - podsvícená klávesnice, vysoká konektivita a 1Gb LAN
Ten ZenBook nevypadá špatně, ale přeci jen upřednostním jinou značku a o něco lepší parametry.
MacBook Retina displej vypadá naprosto výborně, až na tu cenu. Takže kdyby mi mohl kdokoliv poradit vhodnou dostupnější alternativu moc mi to pomůže. Díky, díky, díky.
procesor: od 2,3GHz čtyřjádrový nebo dvoujádrový Intel Core i7 (Ivy Bridge)
RAM od 8 GB 1600 MHz s možností osazení další
Intel HD Graphics 4000 + dedikovaná grafická karta
kvalitní display 13-15,4"
ideálně - podsvícená klávesnice, vysoká konektivita a 1Gb LAN
Ten ZenBook nevypadá špatně, ale přeci jen upřednostním jinou značku a o něco lepší parametry.
MacBook Retina displej vypadá naprosto výborně, až na tu cenu. Takže kdyby mi mohl kdokoliv poradit vhodnou dostupnější alternativu moc mi to pomůže. Díky, díky, díky.
- orgasmic
- Začátečník
-
Napr MSI GT60.
Nebo si pockej na novy Ultrabook od Asus U500. http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... ce+GT+650M
Nebo si pockej na novy Ultrabook od Asus U500. http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... ce+GT+650M
Asus Rog Strix G18
- Jenda.K
- Začátečník
-
Vsem pozadavkum vyhovuje GoldMax Racer, luxusni IPS displej s kalibraci, vykonu na rozdavani a moznosti vymeny hw v budoucnu. Staci zvolit nejakou sestavu s GTX 660/670, vic na grafiku nevyuzijes a podle pozadavku vyHovuje uplne ve vsem, recenze http://extranotebook.cnews.cz/recenze/g ... te-recenze nebo tady na tuningu http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... ook-na-hry Cenove jsi tak na 45000 doporucuji koupit zakladni sestavu a doinstalovat vlastni SSD, priplatky maji drahe a rekni si o slevu. Ted je i 16GB ram zdarma, coz nevyuzije ani nasa
- KOFis
- Mírně pokročilý
ty jsi nejaky obchodni zastupce nebo proc ten notebook cpes kazdemu ve vsech tematech?
- Jenda.K
- Začátečník
-
Chtel bych si GoldMax poridit sam ale nemuzu si ho dovolit . Je to tak unikatni notas, ze v nekterych ohledech nema racer konkurenci. V tak vysokych castkach nema cenu hledat cokoli mimo GoldMax a alienware jsou moje oblibene znacky a dal bych cokoli za ne
- poustevnik
- Nováček
-
Papírově vypadá hezky, ale na první pohled působí lacině a robustně. NTB, který koupím, by měl mít mimo jiné i reprezentativní design. Stále se ale konfrontuji s faktem, že výkonných noťasů se slušnou GK a velkou RAM není až tak moc na výběr.
Koupit ZenBook od Asusu by pro mě byl počin ze zoufalství, protože s touto značkou nemám opravdu vůbec dobré zkušenosti.
Máte někdo zkušenosti s výkonnými modely z řad zástupců značek jako je Dell, Lenovo, Fujitsu, Sony ?
Koupit ZenBook od Asusu by pro mě byl počin ze zoufalství, protože s touto značkou nemám opravdu vůbec dobré zkušenosti.
Máte někdo zkušenosti s výkonnými modely z řad zástupců značek jako je Dell, Lenovo, Fujitsu, Sony ?
- poustevnik
- Nováček
-
16GB ram samozřejmě stačí, ale jelikož je využiji na stolním PC, na ntb je využiji zrovna tak, pokud tam bude.Jenda.K píše: Ted je i 16GB ram zdarma, coz nevyuzije ani nasa
NTB bude čistě pracovní, žádné hry, jen práce - především s velkými objemy dat a tak se priorita klade na spolehlivost.
- orgasmic
- Začátečník
-
Ono jde o to, ze Goldmax nema naprosto zadne logicke opodstatneni.
Je to ta nejpredrazenejsi znacka a mame smulu, ze je v CR
Staci se podivat na konkurencni skladacky napr XMG. Stoji o vice jak 1/3 mene!
Vem ten Asus UX51 - ma uzasny IPS FullHD display.
http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... ce+GT+650M
Je to ta nejpredrazenejsi znacka a mame smulu, ze je v CR
Staci se podivat na konkurencni skladacky napr XMG. Stoji o vice jak 1/3 mene!
Vem ten Asus UX51 - ma uzasny IPS FullHD display.
http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... ce+GT+650M
Asus Rog Strix G18
- Jenda.K
- Začátečník
-
Jasne ze je notas drahy kryz ma spickovy hw, ale jaky vul by si kupoval notebook v dnesni dobe ze zahranici? V nemecku jsou levnejsi auta ( a nemaji stocene kilometry) elektronika jakbysmet, ale kvuli notasu za 40 litru nebo vice neminim kupovat za hranicemi kdyz nemecky neumim ani slovo, takze jedninou volbou je goldmax nebo alienware. o reklamacich nemluve. pokud to nekomu nevadi at koupi levnejs tam
- orgasmic
- Začátečník
-
Ony levnejsi auta v Nemecku moc nejsou. To jenom bouracky a nebo s hodne nalitanyma kilometrama, ktery se nasledne stoci, tak si to pak lidi jako Ty mysli
A mit notas z Nemecka od XMG za 35tis nebo od Goldmax za 50tis je kur... rozdil
A mit notas z Nemecka od XMG za 35tis nebo od Goldmax za 50tis je kur... rozdil
Asus Rog Strix G18