Notebook "na míru" do 30 000 Kč

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Paullik74
Nováček
Nováček

Notebook "na míru" do 30 000 Kč

Příspěvek od Paullik74 »

Zdravím,
už poměrně dlouhou dobu si vybírám náhradu za můj ASUS U50Vg. Bohužel jsem zjistil, že mám dost vysoké nároky, hledal jsem takovouhle konfiguraci:

matný displej
rozlišení 1920x1080
Core i7 (Ivy Bridge) - 4 jádro
nVidia GeForce GT650M 2GB GDDR5
numerická klávesnice
podsvícená klávesnice
wifi intel centrino (kvůli widi)
BT v4.0
2 místa na HDD (né místo mechaniky)
min. 500GB HDD 7200RPM

cena max. kolem 30 000 Kč

Nyní se mi podařilo najít pár kousků, které by mi vyhovovali. Jsou tu ale menší komplikace.

ASUS N76Vz DS71 (http://www.excaliberpc.com/615927/asus- ... aptop.html) a Samsung Series 7 (NP700Z7CH - http://www.samsung.com/us/computer/lapt ... 0Z7C-S01US) vyhovují dostatečně požadavkům ale nejsou dostupné na českém trhu, musel bych brát ze zahraničí. S tím ale nemám vůbec zkušenosti. Nikdy jsem nenakupoval v zahraničí. Mohli byste mi poradit, kde nakupovat, jestli se toho bát a jak postupovat při objednávání?? Na Amazonu jsou dostupný oba, je problém odtud objednávat?? Má s tím někdo zkušenosti??

Jediný vyhovující a dostupný na českém trhu je Dell Inspiron 7720 (17R Special edition). Ten ale nemá v základu podsvícenou klávesnici, ale dá se dokoupit. Co je horší, nemá GLAN síťovku a design se ani nedá srovnávat s těma předešlýma dvěma. Výkonově je na tom ale poměrně dobře, kvalita zpracování by asi taky nebyla špatná. Ale reproduktorů od SkullCandy se bojím :D. Tomuhle notebooku bych se prostě chtěl vyhnout. Není mi moc sympatickej.

Ovšem volba z těch dvou výše uvedených taky není zcela jasná. ASUS má grafiku s DDR3 pamětí, což ubírá víc jak 30 GB/s propustnosti. To mě opravdu děsí. Výkon stejné grafiky s GDDR5 pamětí (kterou má ten samsung a dell) jsem viděl v testech, že je i o 20% vyšší. To je poměrně dost si myslím. Ale je to jediný neduh tohoto ASUSu. Jinak je dokonalej. Blu-ray vypalovačka, 2 místa na disk, podsvícená klávesnice, parádní výkon, elegantní a krásnej, a hlavně je to ASUS, se kterým mám jen a jen kladné zkušenosti (ten notebook co mám teď je doteď můj miláček a bude se mi s ním těžko loučit, i když to byl v rámci 3D výkonu pekelnej slaboch - už ale pomalu odchází do notebookového nebe). U Samsungu nevím, zda bude mít matný displej a 2 místa na disk, jinak na mě ale působí taky velice kladně. Hlavně se mi líbí, že na 17,3" působí velice kompaktně, což bych určitě uvítal, kdyby tomu i tak bylo. Má také silnější baterií, takže předpokládám vyšší výdrž než ASUS. Prostě teď nějak nevím, pro kterej se rozhodnout. Notebook chci kupovat na Vánoce.

Dokázal by někdo poradit, kterej zvolit? :)
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook "na míru" do 30 000 Kč

Příspěvek od orgasmic »

Jediny, ktery Te uspokoji je tento Asus http://www.czc.cz/asus-g75vw-9z207v-cer ... r15.5-15.6
Asus Rog Strix G18
Paullik74
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paullik74 »

Mám to chápat i tak, že nedoporučujete nakupování na amazonu nebo celkově kupovat notebook v zahraničí??
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Hlavni myslenka byla vyber notebooku kolem 30tis, takze ten Asus dle Tvych pozadavku je jediny, ktery Te kompletne uspokoji.

Co se nakupu v zahranici tyce, tak dle me se ani nevyplati. Co jsem koukal na ruzne herni stroje (v ramci EU), tak jsou si ceny dost podobne nebo jsou v CR i nizsi.

Navic bude znevyhodneny nasledny prodej, kde absence ceskeho OS a ceske klavesnice snizi cenu oproti stejnym CZ strojum.
A ne kazdy vyrobce poskytuje mezinarodni zaruku.
Asus Rog Strix G18
Paullik74
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paullik74 »

Nemá to bejt herní stroj. Spíš multimediální. Nechci masivní herní mašinu, kdyby jo tak je G75 nebo G55 jasnou volbou. Ano ceny jsou stejné, ale nejde mi o cenu, jde mi o to, že požadované modely v ČR nejsou k dostání (zmiňovaný ASUS N76Vz - pouze jeho slabší varianta a navíc je to polská verze, dostupná na českém obchodě k24.cz). Mě osobně by anglická klávesnice nevadila, OS si tam hodím vlastní. O tom, že bych jej potom dál prodal sem ani neuvažoval, stejně jako s mým stávajícím. Nicméně, teď mě napadlo. Možná by šlo u výrobce sjednat, že by mi poslal klávesnici z ASUS N76Vm, který je dostupný na českém trhu, a vyměnil bych si jí :).

Jak už sem řekl notebook nebude primárně na hraní. Budu na něm dělat hlavně věci do školy a přehrávat FullHD a blu-ray filmy. Prostě multimediální pracovní notebook kde si občas budu chtít kvalitně zahrát :). Kvůli tomu nechci objemnou herní mašinu.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

V tom pripade bych vzal nove HP Envy http://www.alza.cz/hp-envy-dv7-7235ec-m ... 360849.htm
Asus Rog Strix G18
Paullik74
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paullik74 »

Zajímavý typ, děkuju. Právě jsem objevil http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... 39/produkt
to je celkem brutalitka.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“