audio do obývacího pokoje

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

jasirek
Nováček
Nováček

audio do obývacího pokoje

Příspěvek od jasirek »

Dobrý den,
hledám elektroniku pro vybavení obývacího pokoje v bytě (kvůli okolním nájemníkům je excesivní výkon zbytečností).

Receiver - výběr jsem předběžně zůžil na DENON AVR-3313 nebo Pioneer SC-LX56
Zdroj signálu - vše bude nejspíše řešeno HTPC s kvalitní zvukovou kartou, možná gramofon, ale ten bude minoritní záležitostí

Audio
Bude se jednat o kombinaci 5.1, dva kvalitní čelní sloupové reproduktory, dva méně kvalitní zadní sloupové reproduktory, čelní střední reproduktor, subwoofer (z hlediska bytového domu nic extrémního). Výběr je omezen barvou, která každopádně musí být černá (možné stříbrné prvky). Cenový limit není pevně stanoven, nicméně rozpočet do 100 000 korun mi připadá dostatečný, což by vycházelo zhruba 2 čelní - 50 000, subwoofer 10 000, 2 zadní - 20 000, střední 20 000, ale jsou to jen orientační údaje. Nemusí se jednat o celou sadu (které bohužel mnohdy nenabízejí zadní repro sloupového typu), ani o stejného výrobce.

Pokud máte nějaké odkazy na stánky věnující se preview repra, tak je ocením, klidně i v angličtině, ale narazil jsem na problém u různých typů s dostupnotí v ČR. Nemám v plánu objednávat v zahraničí, musí jít koupit u nás.

Předem díky za všechny užitečné rady.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Re: audio do obývacího pokoje

Příspěvek od ÿthren »

no jestli jsi z nějakého větší města, nebo poblíž, tak bych být tebou zavítal do nějakého opravdu specializovaného hifi studia. Tam si poslechneš, poradí a uvidíš. tady ti asi moc neporadíme
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

čum, tohle je přesně pro tebe
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... lab-focal/

hraje to výborně s receivery Harman Kardon

Vzal bych třeba ten trojkovej model
http://www.studiospalicek.cz/harman-kar ... t-cinnamon

jo ku*va neni, ty seš na tu barvu :-D , na barvu se vyprdni a vem tohle hraje to perfekt :-D

jinak tenhle server vůbec není vhodný rpo dotazy tohoto typu, zkus třeba hifipassion, hifinazory atd

denon ani pioneer nebrat to nehraje dobře (nevybírej avr podle funkcí, to neni dobrý nápad :) )
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Vzhledem k rozpoctu rozhodne navsteva nejmene 2 hifi studii a o pocitech co ti (a treba manzelce/pritelkyni) sedet vice. Za tuto cenu bych neresil zvukovou kartu, ale kvalitni DAC pres optiku k recieveru.
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

DAC má v sobě ten AVR....
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Pravda promin nepodival jsem se poradne na specifikaci. Ja bych k temto AVR zvukovku neresil, poslal bych to klidne z integrovany optikou a oni si to prechroupaj :-), kdyz by byla nespokojenost s transportem, tak tu zvukovku ci DAC muzes kdykoliv dokoupit... Nebo ti bude doporucen v hifi studio i nejaky monoblok, preamp, no rozhodne bych se tam vydal...
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

však jo,

já myslim, že SONY TA-F335R + AQ Kentaur 650, je hifi, neni to highend ale je to celkem slušný hifi, kdyby si měl zájem upgradovat, mohl bych ti nabídnout kef Q5 za 12 tácků
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

A jak si Kef rozumí s metalem? Jestli umí pevné a rychlé a úderné basy vhodné pro tuhle muziku, kterou má AK-47 rád. Zjistil jsem totiž, spoustou poslechů, že reproduktory značky monitor audio tuhle dobrou vlastnost mají (ještě samozřejmě další kvality) tak já osobně bych spíš doporučil pro něj vzít tohle http://elektro.aukro.cz/hi-end-repro-mo ... 10910.html
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

kef metal neumí, to jsou muzikální bedny, na metal neee :D

ty monitor audio na aukru jsou drahé jako prase, ty stály nové okolo 22 tisíc, a ty Q5 kolem 33 aby sis udělal představu.

btw tady je prodává přímý majitel, myslim že bys ho zlomil klidně na 8-10k i s kabelama
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 24&t=10076
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

tak víš jak cenový rozdíl není uplně určující faktor. No nebyla by to špatná koupě :)
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Dekuji za poklonu, ale hifi to fakt neni :-), sony v tehle tride rozhodne ne. Slysel jsem ty svoje Kentaury u cloveka kdyz jsem je kupoval na nejakym denonu - luxus .... byl to FLAC Death-symbolic doma na sony to hraje uplne mene (neni prostor,jsou vydunene necitelne basy, plechove vysky)
O tech monitorech audio jsem jeste poradne nic necetl/neslysel....
Ja bych pri takhle velky investici kazdopadne vymetal studio za studiem nez bych nasel to pravy..

Jinak trosku mimo: Ja jsem si ted v praci ulitnul na zakladnich SHURE-SRH240 + integrovana zvukovka :-), hledam nejakyho cinskyho DAC na ebay k tomu...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak si kup místo toho křápa sony kup nějakej NAD, dají se sehnat za pár korun
myslim, že by ti spadla čelist, kdyby si k nim zapojil tohodle prcka
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... e/nad/302/
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

estli se chceš plácnout přes kapsu, tak tenhle dac je upe mega luxus, na druhou stranu ty tvoje bedny to je bída, ty to vůbec nemají šanci zachytit kvalitu tohodle stroje.
http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... topic=7071
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

JJ, na NAD mam policino - konkretne jsem chtel 320tku - da se kolem 4-5 tisic, vypada to ze po vanocich to klapne (premie v praci)... Jenom hodne ctu ze NAD je neutralni konzervativni anglan, takze bych si poslechl spise yamahu ci harmana...
DAC chci do prace k tem shurkam - jenom neco misto integrovany. Ja jsem s tema Kentaurama spokojenej. Chtel bych zatim u AQ zustat...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

odkud seš?

NAD neni konzervativní vůbec, to je právě tatatap zesilovač, hodně dynamický a přesný stroj.

aktuálně tu mám AVR nad T762 a zes NAD 314 klidně ti ho pustim, nebo za vratnou zálohu i pučim dom.

jestli seš z prahy tak se zastav, já ti pustim jak hrajou pořádný bedny :-D

kolem 5-6 táců bych ti možná sehnal i NAD 350tku, tak se ozvi kdyžtak.
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Jsem z Kutne Hory - mam to pod avataarem 8) , neprodavals tu T762 na aukru ? Myslim,ze sem na to tuhle narazil. Ja chci zustat u sterea - zadnej AVR a aktualni vymena zesiku je az tak v lednu . Kazdopadne uz asi odbihame uzivateli Jasirek dost od tematu :-)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

na aukru ne, za kolik ho tam prodávaj? ale mám tu i ten stereozes NAD 314 to je taky velmi slušný stroj
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Prosim te uz je ta aukce v archivu a cenu sem si nezapamatoval... Ulozim si tvuj nick a ozvu se jak to bude aktualni. Kolik by u tebe v tuhle chvili ta 314tka kostovala ?
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

jájí neprodávám a hlavně sem jí před měsícem odesílal na kompletní repas (tj výměna kondenzátorů, potenciometrů a kompletní renovace)

takže by to pro tebe ani cenově nebylo zajímavý

v podstatě si z toho nechám udělat kompletně novej zesilovač
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

uz sem to nasel, nebylo to na aukru:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 9278-t761/
Nene, ja AVR ne.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“