Náhrada za ACER ASPIRE TimelineX 3820TG
Moderátor: Don
- Hrompokulich
- Nováček

-
Náhrada za ACER ASPIRE TimelineX 3820TG
Zdravím odborníci. Dneska mi přestal fungovat tento legendární kousek. Jendoduše nejde vůbec zapnout, úplně z ničeho nic. Zkoušel jsem vše možné a nerozjede se ani větráček.
Rozhodl jsem se tedy poohlídnout se po náhradě za tento skvělý stroj a jsem na vážkách.
Hledám náhradu, která bude nejlépe stejně dobrá jako výše uvedeny Acer.
Podmínky které mám jsou:
dedikovaná GK, minimálně na úrovni radeon HD5650
+ integrovaná jakákoli ( pro výdrž)
13,3 max (pokud 14, nechám se rád poučit)
vychází jednoduše ze specifikace 3820tg
Prosím poradtě, nejraději bych si znovu 3820 koupil...
Dík
Rozhodl jsem se tedy poohlídnout se po náhradě za tento skvělý stroj a jsem na vážkách.
Hledám náhradu, která bude nejlépe stejně dobrá jako výše uvedeny Acer.
Podmínky které mám jsou:
dedikovaná GK, minimálně na úrovni radeon HD5650
+ integrovaná jakákoli ( pro výdrž)
13,3 max (pokud 14, nechám se rád poučit)
vychází jednoduše ze specifikace 3820tg
Prosím poradtě, nejraději bych si znovu 3820 koupil...
Dík
- Hrompokulich
- Nováček

-
Re: Náhrada za ACER ASPIRE TimelineX 3820TG
cena max 30k
- orgasmic
- Začátečník

-
Tady neni o cem. Jedina mozna alternativa http://www.czc.cz/ultrabook-asus-zenboo ... 50/produkt
Asus Rog Strix G18
- Hrompokulich
- Nováček

-
na nej jsem koukal, ale prijde mi, ze tam neni integrovana grafika, takze s vydrzi to asi nebude upplne ok :/
- orgasmic
- Začátečník

-
Co jsem koukal na zkusenosti, tak s WIFI da kolem 5hod.
Zase to vynahrazuje uzasny IPS display, kvalitni zvuk a vyborna mobilita.
Zase to vynahrazuje uzasny IPS display, kvalitni zvuk a vyborna mobilita.
Asus Rog Strix G18
- Hrompokulich
- Nováček

-
Prave ten panel me celkem trapi, kdyz ma tak velke rozliseni ve hrach to bude velky problem, preci jen rozdil ve vykonu mezi 620m a 5650hd neni az tak velky zat orozdil v rozliseni 1366*768 vs full HD markanti bude.
jak spatne bude na tomto display vypadat napr to rozliseni 1366/768 ?? je to velky problem?
jinak dekuji za doporuceni, ale mam z nej obavy...
stve me halvne to, ze sjem acer kupoval za 20k a ted vyplaznu za podobny vykon o 10k vic
vsiml jsme si jeste, ze tam je nejaka divna vec okolo LAN pripojeni. Vypada to, ze si ho pripojim pres USB a ptam se, je soucasti baleni? nebo ho musim dokoupit zvlast? a jak to bude s rychlosti a odezvou, jsem totiz pripojeny na CESNET v akademicke siti ( mam tak rychlost down 100mbit z netu a ping na vetsinu cz serveru 1ms) neohrozi to pak to USB reseni ????
jak spatne bude na tomto display vypadat napr to rozliseni 1366/768 ?? je to velky problem?
jinak dekuji za doporuceni, ale mam z nej obavy...
vsiml jsme si jeste, ze tam je nejaka divna vec okolo LAN pripojeni. Vypada to, ze si ho pripojim pres USB a ptam se, je soucasti baleni? nebo ho musim dokoupit zvlast? a jak to bude s rychlosti a odezvou, jsem totiz pripojeny na CESNET v akademicke siti ( mam tak rychlost down 100mbit z netu a ping na vetsinu cz serveru 1ms) neohrozi to pak to USB reseni ????
- pparek
- Nováček

-
Všechny všechny USB jsou 3.0. Součástí balení máš 2 adaptéry. Jeden je z USB na RJ45 a další je na VGA ( nevim jestli říkám správně název, je to na analog monitor ). Nemyslim si, že by to nějak zpomalovalo přenos. Já ho koupil kvůli FullHD a jsem spokojenej. Multi-touch touchpad je taky super. Co se týče her, tak jsem na něm rozjel World of Warcraft na FullHD a poloviční detaily na 30fps, takže pohoda. Nemám mu co vytknout, pouze do budoucna pořídím SSD disk, ale to až v době, kdy 256GB koupim za 3000kč, dřív to považuju za vyhození peněz.
Jinak je k tomu super obal. Jinak integrovaná grafika je HD 4000. Vydrží tak 5,5 hodiny brouzdání na netu přes wifi s malým jasem. Nosim ho do školy a 3 přednášky zvládne v poho. Kdyby Tě něco zajímalo, ptej se.
- Hrompokulich
- Nováček

-
Diky za info, chtel jsem te poprosit, jestli bys tam installnul nějakou novější hru, crysis, Mass efect 2, a otestoval jak to běhá na 1920/1680
byl bych moc vdecny... 
- orgasmic
- Začátečník

-
- Hrompokulich
- Nováček

-
ja mam ale namysli model s dedikovanou GF 620M