Krteq píše:Workaround = dočasné řešení/obejdutí problému
Pokud jsi zatrhnul "apply clocks at startup", tak je jasné že to dělá i po restartu
Co jsem teď zapátral, tak to dělá GDDR5 řadič při přepnutí na vyšší frekvence, kdy se snaží něco dorovnat a způsobují to právě starší knihovny umožňující rozšířené možnosti taktování (extended clocks). Stačí to zatížit nějakou náročnější 3D aplikací, doporučují třeba právě ten Kombustor, (už kvůli tomu, že je integrován do MSI AB) a mělo by se to srovnat.
Pernamentní řešení není ? Nechce se mi pouštět KB při každém spuštění. Je to divné, ono to totiž dělá hned po odemknutí aniž bych ještě hnul frekvencí. Spousta lidí tu jede přes 1100 MHz takže tuto úpravu používaji, ale nikdo si nestěžuje na můj problém.
Zbytek PC:
MB ASUS p8p67 rev 3.1
Intel core i5 2500K, 5 GHz
MEM- 16 GB RAM kingston 1600 MHz XMP
OS HDD-Kingston 120 GB 3K
Zdroj Enermax 750 W
X.Fi Titanium
GK je od asus poslední verze DCII celý název jest: HD7950-DC2T-3GD5-V2
Teploty mi momentálně ve furmarku nejdou přes 65 stupňů, takže je mi líto to víc netatknout kvůli takové blbosti. Jaký jsou max. přípustné teploty u tohoto čipu ?
Ještě jeden poznatek. Pokud mam locknuté max. takty na 1100 MHz a dám power tune na +20 % tak stejné ve furmárku to tu grafiku škrtí (V BF3 např. dle grafu to kartu neškrtí, takže jde asi o to že furmark prostě tu kartu hodně štaví), ale pokud to odemknu na vyšší frekvence tak mi frekvence ve furmarku nekolísá takže to nejspíš deaktivuje i power tune adaptéru nebo ne ?
Kombustrova teorie zátěže neuspěla