Problém s připojením k internetu u Win 8

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
gdfox
Nováček
Nováček

Problém s připojením k internetu u Win 8

Příspěvek od gdfox »

Zdravím,

Nainstaloval jsem Windows 8 a zpočátku nebyl žádný problém. Po asi druhém restartu jsem však zjistil, že se nemohu připojit k internetu. A to ani přes LAN, ani přes WiFi.

V centru síťových připojení se zdá být vše v pořádku, připojení k místní síti i k bezdrátové síti nehlásí žádný problém, u bezdrátové sítě je plný signál bez omezení (tedy žádný žlutý vykřičník) a dokonce se mohu ve Windows 8 i bez problémů nalogovat (pokud je internet zcela odpojený, tak na to Windows 8 upozorní a nejde se nalogovat).
Jakmile ale otevřu prohlížeč (jakýkoliv), tak to donekonečna načítá, ale na web se nedostanu. Stejně tak například aplikace, které se po spuštění PC synchronizují (například Dropbox) po čase svou snahu vzdají a vyhodí hlášku, že nebylo možné provést synchronizaci.

Přeinstaloval jsem oba ovladače síťového adaptéru (verze pro Windows 8), mám tam Intel LAN a Realtek LAN, ale nic. Napadlo mě, že by mohl být problém v konfliktu Intel a Realtek ovladačů, ale u Win7 vše fungovalo. Zkusím nicméně jeden odebrat. Také zkusím přeinstalovat všechny komponenty základní desky s ovladači pro Win8, ale moc tomu nedávám…

Zde ještě má konfigurace:

ASUS P9X79 Deluxe
Intel Core i7-3930K
GeForce GTX 690
DDR3 16 GB RAM CORSAIR 1600MHz
Atd.

Předem moc děkuji
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém s připojením k internetu u Win 8

Příspěvek od Brázda.l »

A konfigurace IP adres? Obdržíš správné údaje z DHCP? Na jiném PC funguje internet normálně?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
gdfox
Nováček
Nováček

Příspěvek od gdfox »

Na jiném PC vše v pořádku.

Nastaveno to mám tak, aby si PC IP adresu z DHCP získávalo automaticky. Také mě napadlo zadat ji ručně, ale naznám potřebné údaje (IP adresa, maska, brána...). Už jsem za tímto účelem kontaktoval poskytovatele internetu....
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

pichni jiny PC a opiš udaje odtama ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
garikcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od garikcz »

Mám stejný problém :-), taky jsem čerstvě nainstaloval win 8 a nejede ani Lan, ani Wifi (po restartu).
gdfox
Nováček
Nováček

Příspěvek od gdfox »

No to mě poser na holý záda!!!

Vyřešeno, přístup na web blokoval antivir (ESET Smart Security), bylo nutné vypnout kontrolu aplikačních protokolů...

Ach jo... ještě by mě zajímalo kde co antiviru vadilo.
garikcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od garikcz »

BINGO, díky moc, jseš borec, taky už frčím....
gdfox
Nováček
Nováček

Příspěvek od gdfox »

Super, měj se :-D
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

ehm, hlavně že jste psali že máte čerstvou instalaci...

Win 8 má ten svůj defender a to je antivir, tím pádem jste měli 2 antiviry.
gdfox
Nováček
Nováček

Příspěvek od gdfox »

Čerstvou instalaci? A to jsem jako psal kde?

Kromě toho, Windows Defender není klasický antivir, ale aplikace proti spyware, přítomný byl už ve Vistách a nikdy se s jiným antivirem nehádal. Také je dobré si pořádně přečíst, jak jsem problém vyřešil - vypnutím kontroly aplikačních protokolů. To není vypnutí celého antiviru.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Windows Defender v 8 je i antivir.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
gdfox
Nováček
Nováček

Příspěvek od gdfox »

Antivir, který se vypne v momentě, kdy nainstaluješ jiný, samostatný antivirový program. Právě odzkoušeno.

Update: Tak beru zpět, možná nevypne, měl jsem jej pravděpodobně vypnutý manuálně ještě v sedmičkách.

To nicméně dokazuje, že problém s přístupem na web nebyl zapříčiněn konfliktem dvou antivirových programů...
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

no nebyl, ale proč instalovat další antivir když už tam jeden je, že? :D

o čisté instalaci jsi sice přímo nepsal, ale to jsem si představil při tom že jsi je právě nainstaloval.

Teď už je to ale jedno :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“