7770 vs 7850

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Lelelee
Nováček
Nováček

7770 vs 7850

Příspěvek od Lelelee »

Zdravím,

mám procesor AMD Phenom X4 (http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-945-95w-d129360.htm) a potřeboval bych poradit, kterou kartu bych si měl do pc pořídit.

Jestli tuhle:http://www.alza.cz/sapphire-hd-7770-vap ... 332710.htm
Nebo tuhle:http://www.alza.cz/sapphire-hd-7850-d347538.htm

Jde mi o to, jestli by dražší 7850 měla k tomuhle procesoru vůbec smysl. Na procesoru mám box chladič, takže taktování nemám v plánu.... Bojím se, že by 7850 stejně limitoval procesor a výkonově by pak vyšla nastejno právě s 7770....

Co myslíte ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 7770 vs 7850

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Limitace ze strany CPU je trošku jiná než si to představuješ. CPU počítá systém, driver, engine hry, fyziku, AI, animace, geometrii dá dohromady... a pak to jde do GPU a to v závislosti jak je rychlé vyrenderuje scénu. Když dovede renderovat rychlejc než CPU data dodává, jsme na CPU limitu.

CPU limit bejvá vesměs stejnej bez ohledu na detaily či rozlišení, toto zaměstnává více už jen GPU. Pokud máš teda CPU limit třeba v určité scéně 28 fps, je fuk v jakém rozlišení či jakou tam dáš grafiku. FPs by bylo menší jen kdyby sama grafika tuto scénu nedovedla vyrenderovat s 28fps a brzdou by se stala ona.

To znamená, že Radeon 7770 a 7850 zvládne +- to samé, neni jedna více limitovaná CPU či druhá, ee. Jen 7850 má větší hrubý výkon a dovede vytlačit solidní framerate i ve vyšších rozlišeních kde by 7770 už došel dech.

Vybírej podle toho, v jakém rozlišení hraješ a jestli ti 7770 bude na to stačit nebo ne. CPU limit tu tak jako tak bude.
Lelelee
Nováček
Nováček

Re: 7770 vs 7850

Příspěvek od Lelelee »

DOC_ZENITH píše:Limitace ze strany CPU je trošku jiná než si to představuješ. CPU počítá systém, driver, engine hry, fyziku, AI, animace, geometrii dá dohromady... a pak to jde do GPU a to v závislosti jak je rychlé vyrenderuje scénu. Když dovede renderovat rychlejc než CPU data dodává, jsme na CPU limitu.

CPU limit bejvá vesměs stejnej bez ohledu na detaily či rozlišení, toto zaměstnává více už jen GPU. Pokud máš teda CPU limit třeba v určité scéně 28 fps, je fuk v jakém rozlišení či jakou tam dáš grafiku. FPs by bylo menší jen kdyby sama grafika tuto scénu nedovedla vyrenderovat s 28fps a brzdou by se stala ona.

To znamená, že Radeon 7770 a 7850 zvládne +- to samé, neni jedna více limitovaná CPU či druhá, ee. Jen 7850 má větší hrubý výkon a dovede vytlačit solidní framerate i ve vyšších rozlišeních kde by 7770 už došel dech.

Vybírej podle toho, v jakém rozlišení hraješ a jestli ti 7770 bude na to stačit nebo ne. CPU limit tu tak jako tak bude.
Ajo taklhe. Díky moc, zase jsem o něco málo chytřejší :-)). V tom případě beru HD7770, za ušetřené peníze kupuju lepší chladič a procesor přetaktuji :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“