Krteq píše:Zkus na té GF při svém OC dát powerlimit na nulu a uvidíš jak se bude chovat za stejných podmínek

Po chvíli ti frekvence polezou pod base clock.
Na nule by to žralo 0W = 0MHz.
Minimum je 50% = 100W, takže to logicky padá i pod base, ale neosciluje!
Takhle vypadá furmark se spotřebou 100W (50% power) na GTX670:
http://www.abload.de/img/boost100wnoojb.jpg - prostě stabilní 601MHz lajna. a žádné 600-700-600-720-630.... takže kromě nižšího fps se nic neděje, žádné riziko microstutteringu.... Nastavíš power na 60% (120W), máš třeba 840MHz atd... Takže když si koupíš i tu referenční sračku kde je power limit asi 170W a boost tedy do výkonu zasahuje, tak tu kartu drží na stejné frekvenci a nebo jen s minimální oscilací...
To co si změřil ty na HD7000 (nechápu proč já ne

), je úplně to samé chování jako HD6900. Ale to hlavně popírá tu logiku jak to Amd prezentovalo (i když pravda... on to spíš hezky prezentoval NO-X na Diitu, a měl asi 3 články o tom jak boost je špatný a power-tune super).
To že power-tune +20% to řeší je super (stejně jako HD6900), ale po OC se zvedlým napětím jsme tam kde je jinak ta karta v základu - viz. zásahy u komancera bez zvedání napětí. Tohle mě rozhodilo fakt sandál, protože já myslel že Power-Tune už je ok a neosciluje.
Ještě nakonec zjistím, že záleží na spotřebě čipu (tj že by mohla být lež to s tím stejným výkonem pro všechny kusy HD7000) a... no to snad tak není,
doufám že ne!