Výběr NAS serveru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
NNNTomas
Začátečník
Začátečník

Výběr NAS serveru

Příspěvek od NNNTomas »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem NAs serveru. Nevím, jak "výkonný" by měl být.
Chtěl bych spíš na dva disky, kvůli případnéhmu zálohování.

Sloužit bude především jako síťový disk na kterém pojede Squeezebox Server, bude se z něj sdílet hudba a filmy, do dalších dvou PC - a musí je zvládat posílat do TV (i ve Full HD). Tichý, malá spotřeba.

Prostě něco levného, co splňuje požadavky. :-D

Díky
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Výběr NAS serveru

Příspěvek od KOFis »

"musi byt levny, ale zaroven vykonny, tichy, s nizkou spotrebou" ... to si skoro protireci :-P

mam dobre zkusenosti se znackou Synology. myslim ze kdyz vyberes neco od ni, podle velikosti a ceny, neudelas spatne.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Taky mám Synology, konkrétně DS112 a bez problému, problém byl akorát s diskem WD Green, teď mám Red a je to úplně bez problému.
Je to tiché, výkonné (pro domácí užití),dobře ovladatelné, ale něco to stojí.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Do NASu se vyplatí investovat, já mám zase dobrou zkušenost s QNAP.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Jak uz se tu jini pisi, jedny z nej NASu jsou Synology a Qnap. Pokud bys chtel neco lepsiho, pak uz jedine si neco sestavit. Ja ted sel do HP Proliant N40L (starsi model je N36L) a bud jit cestou Windows Home Server ci Freenas nebo NAS4FREE. Pro zkusenejsi s Linuxem i jine distribuce. :)
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“