chci se vrátit k používání jehličkové tiskárny, protože potřebuji tisknout tisíce stran textu na traktorový papír, což není na inkoustové nebo laserové tiskárně možné (resp. je, ale příšerně drahé). Právě z tohoto důvodu jehličkové tiskárny přežívají desítky let a jak jsem koukal na ceny v Alze, jsou nové modely pekelně drahé, v porovnání s lacinou inkoustovou multifunkcí.
Nejradši mám svou Panasonic KX-P1121 (původní model pro LPT), jíž jsem teď po letech vyhrabal z kůlny. Je sice v excelentním a funkčním stavu, nicméně mám pouze jednu kazetu / cartridge, samozřejmě vyschlou.

Potřeboval bych vědět, jak si ty kazety sám plnit inkoustem, případně kterou kazetu koupit, aby byla k plnění stavěná. Vím o tom, že existují kazety navržené pro plnění uživatelem a pak ty obyčejné, určené na jedno použití. Já mám jen tu obyčejnou, ale dá se rozebrat a nevidím důvod, proč by se nedala naplnit nějakým inkoustem (kromě toho, na mé kazetě je napsáno "Remove tab only when reinking of ribbon is necessary"). Klidně bych investoval do nové, která by šla plnit lépe, ale nevím, kde takovou sehnat.
Na zahraničních fórech jsem se dozvěděl, že teoreticky sice ty kazety jdou plnit klasickým inkoustem, jaký lze koupit v papírnictví, jenže ten má dvě nevýhody. Za a) rychle v pásce vyschne a za b) neobsahuje jakési speciální lubrikanty (silikonový olej) důležité k tomu, aby se tiskárna, resp. tisková hlava, nezničila, a aby se inkoust dobře nanášel na papír.
Zatím mě napadá akorát pátrat po speciálním, pro tento účel určeném inkoustu, který tyto složky obsahuje, nebo se to pokusit namíchat sám. Nevím však, kde takové věci hledat.
Samozřejmě, stále existují firmy specializující se na doplňování tonerů i pásek pro jehl. tiskárny, ale chci si to dělat sám. Nebudu jim za takovou - zajisté nikterak náročnou proceduru - zbytečně platit.
Hledám tedy způsob, jak si plnit pásky pro jehličkové tiskárny sám. Čím? Kde to sehnat? Jak to plnit nejlépe? Dají se koupit nové cartridge určené pro plnění, a kde?
Poradíte někdo prosím? Předem díky za co nejdetailnější odpověď / odpovědi...