intel & nvidia v jednom ntb

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
marafaltus
Nováček
Nováček

intel & nvidia v jednom ntb

Příspěvek od marafaltus »

chtel bych se zeptat jelikož mám práce s ostatníma pc až nad hlavu a kámoš po mne chce: má na ntb 2 grafiky (intel[integrovaná],Nvidia cca. 650 [Externí]), a prej mu to vsechno beží na intelu, nezkoumal sem to tak nevim jestli to jede na intelu nebo ne ale hlavne chci odstranit intel ... odinstalace a zákaz se vrátí zpet ale neskousel sem odinstalovat a odstranit drivery, prosím o nějaké ty rady jak nastavit nvidii jako primar, a odstranit (odinstalovat) intel nesetkal sem se s tím zatím a mám moc práce proto to píšu sem... dikes za rady ;)
ANONYMOUS
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: intel & nvidia v jednom ntb

Příspěvek od tmaven »

zakazat to v biosu? jestli to teda jde v noteau..
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
marafaltus
Nováček
Nováček

no to je taky možnost ;), na to sem ani nekoukal... dik
ANONYMOUS
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Nevidím důvod ve vypínání Optimusu... ale v nastavení driverů nvidia (Control Center), tak jde zapnout režim maximálního výkonu a potom se integrovaný intel nepoužívá. V bohatě však postačuje nastavení "balanced" , kdy si počítač vše určuje dle zátěže... nevidím důvod proč by při psaní dokumentu ve Wordu měla běžet ta 650tka... při hře se samozřejmě zapne ta 650tka.
marafaltus
Nováček
Nováček

A ses si jistej tim ze se to bude automaticky prepinat?, ja osobne tomu moc neverim, prave proto bych radsi zakazal tu intel, ale skusim to, a mas s tim skusenosti?
ANONYMOUS
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Pokud budeš mít správně nastavené ovladače (jak jsem popisoval), tak si jsem na 100% jistý, že se to přepínat bude, jen u AMD to nefunguje jak má.... v tom samém místě to přepínání vypínáš, takže můžeš vyzkoušet. Dedikované GPU ti může sežrat i hodinu na baterii....
marafaltus
Nováček
Nováček

jj vyskousim dik :)
ANONYMOUS
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“