Přístup ke složce - oprávnění

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přístup ke složce - oprávnění

Příspěvek od Hamik »

Ahoj,
mám Win7 Pro a dva účty. Jeden Administrator a druhý Standartní účet. Mohu nějak v rámci Win standartnímu uživateli zamezit přístup do některých složek v PC na C: ? Vzít mu na danou složku oprávnění ? Nechci instalovat nějaké cryptovací sw apod... To se mi zdá zbytečné.
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Přístup ke složce - oprávnění

Příspěvek od zombux »

jistě, přes přístupová práva u složky.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

S tím právě laboruju a nemohu na to přijít. Když se podívám do nastavení už. účtů, tak standrtní uživatel spadá do skupiny USERS a já do skupiny ADMIN. A když v nastavení zabezpečení složky, zaškrtnu u všech USERS zákaz vstupu, tak se tam nedostanu ani já, ikdyž jsem admin a musím hned zase zákaz povolit...
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Mně to taky nějak nefungovalo, ikdyž jsem do daný složky zakázal vstup tak se tam stejně dalo dostat i z jiných účtu než je admin. :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

To my právě neleze do hlavy. Když je uživatel ve skupině USERS a já, coby admin ve skupině ADMIN. A když zakážu u složky možnost otevření jen pro skupinu USERS, tak proč se tam nedostanu ani já, jakožto ADMIN ???
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“