Chyba HDD ???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Knedlajz
Nováček
Nováček

Chyba HDD ???

Příspěvek od Knedlajz »

Vyměnil jsem v notebooku HDD 50gb za 500gb a to tak že jsem v Gparted dal kopírovat obě partition (disk C - WinXP disk D - HP Recovery) z malého na velkej nastavil jsem flag na boot a hura start xp na novem velkem HDD ve widlích jsem spustil MiniTool Partition Wizard Home Edition a roztahl jsem partition s widlema na 480 gb zbytek jsem nechal na HP Recovery super zdálo se že mám hotovo vše jede systém používá veškerej prostor jenže po restartu se oběvila Záhada ! ve správci disků a v jakémkoliv jiném programu zabývajícího se diskama je vše ok partiton C - 480 gb partition D zhruba 12 gb. jenže když spustím tento počítač je tam disk C, ntfs, 480gb,disk D, fat, 12Gb,disk Z, RAW 480 Gb kliknu-li na Z oběví se že je potřeba naformátovat a blabla nikde nemůžu najít jedinou zmínku o něčem podobném a tak nevím jak postupovat potřebuju notas vratit zakaznikovi a nevim co mu mám rict nemackej na to nebo si smazes data :-D screen z widlí sem dávat nebudu zbytečné a není co vidět, ale pokud na tom budeš trvat udělám screen z nabootovaneho livecd xubuntu gparted totiž ukazuje jiné věci než widle a vůbec tomu nerozumím
Naposledy upravil(a) Knedlajz dne čtv 15. lis 2012, 16:53, celkem upraveno 1 x.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Chyba HDD ???

Příspěvek od Nagant »

Skoro bych to viděl na ten "partition magic aspon myslim".

Pokud je možnost, tak udělat znovu přenesení z malého na velký disk a roztažení udělat třeba přes Acronis Disk Director či jiný osvědčený nástroj.

Gparted neznám, klonování bych sám dělal nejspíš přes Norton Ghost nebo Acronis True Image (a partišna by šla zvětšit, myslím, přímo v rámci klonování).

Předpokládám, že s tou HP Recovery partišnou se nehýbalo.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Knedlajz
Nováček
Nováček

Re: Chyba HDD ???

Příspěvek od Knedlajz »

Udělat to znova už by bylo moc složité, na původním hadru už jsem smazal tabulky oddílů a nahrál nový sys jinde :-( gparted je linuxový nástroj na správu disků zkusím na to kouknout acronisem ale tuším že ukáže to co ostatní správci disků pouze c: a d: je to divný hodně divný na netu jsem nenašel jediné forum za cely den hledani, nevim jak se googlu zeptat :-( a ani wikipedie moc nepověděla disk je nový naběháno zhruba 30 hodin smart test ok zarazi mne to oznaceni RAW a pokud chci cokoliv udelat s tim (diskem z:) pise to chybu: "jednosměrka: dokud nezabiju explorer ve spravci uloh nelze nic delat) píše to chybu at s tim chci udelat cokoliv zmenit pismeno prejmenovat stacilo by mi to proste jen dat hidden jenze nelze
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“