Diskový oddíl nejde vytvořit !

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gejmer
Začátečník
Začátečník

Diskový oddíl nejde vytvořit !

Příspěvek od gejmer »

Zdar,
dostal se ke mně 80GB(ATA) HDD od WesternDigital a mám problém, protože se mi nedaří žádným způsobem vytvořit oddíl tam kde je volné místo.

Ten disk je opravdu megaprasárna až se chce člověku :blee: Já bych něco takového nikdy nevymyslel..

Byly tam 3 oddíly se systémem FAT32 a OS Windows XP 32bit.

Já se pokusil 2 zformátovat a nainstalovat win7. Tam kde byl XP (na C) se to povedlo, ale druhý už ne :evil:
Zkoušel jsem jak ve windows, v instalátoru, i v Partition Magic a bez výsledku, pokaždé mi to hodí hlášku jako na obrázku.

Vim, že bych měl ho zformátovat celý, ale problém je, že na "D" jsou důležitá data a někam je přesouvat se mi fakt nechce, protože HDD není můj.

Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Diskový oddíl nejde vytvořit !

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nabootovat na jiném systému + odstranti všechny ostatní partition ti nejde? Piokud ne ihmo vysrat se na to, přetahnout data, udělat zero-fill a je po problému.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Myslíš nabootovat jiný systém instalovaný na jiném HDD ? To jsem nezkoušel, díky za nápad. Prvně asi zkusím nabootovat z flashky Linux a zkusit to v něm.
Když to nepujde tak hold přetáhnout ty věci na "D" a odstranit všechny oddíly a znovu je vytvořit.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jistě že musíš z jiného systému.

Pokud jsou na tom win, tak ty nikdy nedovolí zničit svou vlastní partition a partition na které maj boot sektor. Pokud máš disk třeba rozdělenej na C,D,E, E jsou data, C je primary takže na něm leží boot sektor a D je oddíl na kterém jsou fyzicky nainstalovány windows, tak ti win nedovolí odstranit oddíl C a D i kdyby ses rozkrájel, protože zabraňují vlastní sebedestrukci.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“