Program na 3D modelování case
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Program na 3D modelování case
Jakej by ste mi doporučily prográmek na vymodelování vlastního PC casu s takovýmto výkresy typu CAD nemám žádne skušenosti ale bratr to umí tak kdyžtak poradí
Jen jakej prográmek ( co nějakej jednodušší ale zároven takovej by se v něm dali zachytit všechny detaily a rozměr mého case) by ste mi doporučily???
jo ještě dodávám že podmínka je bud možnost češtinu doinstalovat nebo rovnou český ptz až tak anglicky zdatnej nejsem a už vůbec ne v programech tohoto typu
Zatím sem přemejšlel o Autodesk Inventoru ale kamarád mě odrazoval že jestli neumim kreslit ani v CADU tak že v tomhle nemám šanci... co si o tom myslíte vy??
Skoušel sem SketchUp ale tam sem nějak nepřišel jak to okotovat (zadat rozměry)
Zárověn chci ještě podotknout že se chystám jít na VŠ kde určitě budu CAD a Inventor potřebovat takže když se to ted naučím nebo aspon něco tak se mi to může pozdějc hodit...
Jen jakej prográmek ( co nějakej jednodušší ale zároven takovej by se v něm dali zachytit všechny detaily a rozměr mého case) by ste mi doporučily???
jo ještě dodávám že podmínka je bud možnost češtinu doinstalovat nebo rovnou český ptz až tak anglicky zdatnej nejsem a už vůbec ne v programech tohoto typu
Zatím sem přemejšlel o Autodesk Inventoru ale kamarád mě odrazoval že jestli neumim kreslit ani v CADU tak že v tomhle nemám šanci... co si o tom myslíte vy??
Skoušel sem SketchUp ale tam sem nějak nepřišel jak to okotovat (zadat rozměry)
Zárověn chci ještě podotknout že se chystám jít na VŠ kde určitě budu CAD a Inventor potřebovat takže když se to ted naučím nebo aspon něco tak se mi to může pozdějc hodit...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- newbie5
- Začátečník

-
Re: Program na 3D modelování case
v sketchupe mas problem s cim presne? nakreslit presne dlhu ciaru x milimetrov alebo vyznacit dlzku uz na nakreslene?
Pri tahani (nie len) ciari proste napis cislo a enter, dolu na liste si to mozes vsimnut co pises

btw, sketchup bude asi najjednoduchsi
Pri tahani (nie len) ciari proste napis cislo a enter, dolu na liste si to mozes vsimnut co pises

btw, sketchup bude asi najjednoduchsi
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
aha dik a v jakejch jednotkach to zadavam??
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Butch
- Středně pokročilý

http://www.rhino3d.cz/
http://gallery.mcneel.com/?language=&g=1
Je i trialka na vyzkouseni, pouzivali jsme ho pred 12ti lety spolu tehdy s 3DS max 3.0
Trochu doba pokrocila a daji se v tom delat opravdu hezke veci vse zalezi na tom jak se s tim naucis.
Treba se pak tvuj konicek v case modeligu muze zvrhnout v 3D modeling, ktery vyuzijes i ve skole treba.
A bude to konecne k necemu nez pul roku vymejslet jak udelat svoji vlastni case
http://gallery.mcneel.com/?language=&g=1
Je i trialka na vyzkouseni, pouzivali jsme ho pred 12ti lety spolu tehdy s 3DS max 3.0
Trochu doba pokrocila a daji se v tom delat opravdu hezke veci vse zalezi na tom jak se s tim naucis.
Treba se pak tvuj konicek v case modeligu muze zvrhnout v 3D modeling, ktery vyuzijes i ve skole treba.
A bude to konecne k necemu nez pul roku vymejslet jak udelat svoji vlastni case
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Butch: díky za návrh..a co si ty mislíš o SketchUpu??
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Co jsem za školu vyzkoušel, tak nejlépe vychází fakt inventor, pak asi SolidEdge. Catia mi moc nesedla, ale taky se dá (ale řekl bych spíš, pokud máš s CAD zkušenosti), Creo vůbec, to je sračka. V Rhinocerosu jsme dělali taky a to byla uplně slátanina. Ale samozřejmě každej program má svý zaměření. Pokud chceš dělat spíš plochy, nebo šišatý věci (různě vlnící se křivky a plochy), může bejt Rhino, nebo Catia dost dobrá volba. Pokud se budeš držet spíš hranatejch věcí (resp. věcí, co maj hrany), tak za mně jednoznačně Inventor. Uživatelsky je zdaleka nejpříjemnější a jak já tomu říkám, "vymodeluje v tom věci i opice". Jinak nepočítej s tím, že tě to na VŠ bude někdo učit. Na to ti sere pes. Když neumíš/nenaučíš se, tak vypadni.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Butch
- Středně pokročilý

S tim Sketchupem zkusenost nemam, tech softu na 3D modeling jsou mraky a kazdy je vhodnejsi na neco jineho ale prakticky ve vsech se da udelat vsechno nejak.
Delat navrh case v Maye nebo Softimage mi prislo jako jit na komara s kladivem, proto jsem zminil to Rhino.
Pripadne 3DS Max, ale vsechno jsou to softy co toho umi mraky. Pokud jen neco chces testnout stahni si trialky a uvidis v cem se ti bude nejlepe delat. Na Shapes byl drive nej pomer cena/vykon/jednoduchost Rhino, ale dlouho jiz jsem v 3D grafice nic nedelal, takze soucasna situace muze byt jina.
Delat navrh case v Maye nebo Softimage mi prislo jako jit na komara s kladivem, proto jsem zminil to Rhino.
Pripadne 3DS Max, ale vsechno jsou to softy co toho umi mraky. Pokud jen neco chces testnout stahni si trialky a uvidis v cem se ti bude nejlepe delat. Na Shapes byl drive nej pomer cena/vykon/jednoduchost Rhino, ale dlouho jiz jsem v 3D grafice nic nedelal, takze soucasna situace muze byt jina.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Asi řeknu bratroj at mi puci inventor a bude to...Přece jen z těch hodin který sem mu čuměl přes rameno když kreslil nějaký výkresy na střední si ještě pořát neco pamatuju a když nebudu vědět tak mi bud poradí nebo si zkouknu pár tutoriálů a bude to..
Jinak vim že na tomhle foru se o tom nesmí mluvit ale pro mě není jedinej program kterej není zdarma
http://i1231.photobucket.com/albums/ee5 ... mean-l.png 
Asi to ten SketchUp taky umí ale příjde mi to jako takový malování....chybí mi tam ta geometrie..nebo sem na to ještě možná nepřišel ale ani k zadání délky přímky jsem se nedostal a takhle by to nešlo...
jinak dík za návrhy...
Jinak vim že na tomhle foru se o tom nesmí mluvit ale pro mě není jedinej program kterej není zdarma
Asi to ten SketchUp taky umí ale příjde mi to jako takový malování....chybí mi tam ta geometrie..nebo sem na to ještě možná nepřišel ale ani k zadání délky přímky jsem se nedostal a takhle by to nešlo...
jinak dík za návrhy...
- newbie5
- Začátečník

-
zalezi ake si nastavis, v sketchupe mas vyhodu ze si mozes stiahnut uz vymodelovane komponenty a nemusis ich modelovat sam (neviem ci su aj pre ine programy tiez taketo modely), kopu ich najdes napr. na http://scc.jezmckean.com/homeVoracek píše:aha dik a v jakejch jednotkach to zadavam??
Zopar renderov
http://www.playwares.com/xe/files/attac ... 13/444.jpg
http://assets.overclock.net.s3.amazonaw ... 42430.jpeg
http://cdn.overclock.net/b/bd/bd0c54fd_ ... 42222.jpeg
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Tady se nesmí otevřeně řešit warez.
Ale to jak si TY ten program seženeš je tvoje věc. Podle mně Inventor je od doby, kdy nahodili ribbon (tuším od verze 2011) uživatelsky asi nejpříjemnější a pro začátečníky nejjednodušší. Kdyby jsi někdy nevěděl, jak něco udělat, tak mi napiš SZ. (BTW, autodesk poskytuje absolutně všechny svoje produkty pro vzdělávací účely zdarma
Sám mám v počítači Inventor, Sketchbook, Alias Automotive, Simulation Multiphysics a CFD).
SketchUp jsem zkoušel jen chvíli a přišlo mi to takový pro děti. Nic seriózního bych řekl v tom člověk neudělá. Jak jsi řekl ty - je to takový malování.
//newbie: na tom se někdo vyřádil
Ale to jak si TY ten program seženeš je tvoje věc. Podle mně Inventor je od doby, kdy nahodili ribbon (tuším od verze 2011) uživatelsky asi nejpříjemnější a pro začátečníky nejjednodušší. Kdyby jsi někdy nevěděl, jak něco udělat, tak mi napiš SZ. (BTW, autodesk poskytuje absolutně všechny svoje produkty pro vzdělávací účely zdarma
SketchUp jsem zkoušel jen chvíli a přišlo mi to takový pro děti. Nic seriózního bych řekl v tom člověk neudělá. Jak jsi řekl ty - je to takový malování.
//newbie: na tom se někdo vyřádil
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Jen bych upozornil, že se student licencí nejsou tyto programy nijak omezeny, ovšem třeba v AutoCADu se výsledný výkres vytiskne s nápisem VYTVOŘENO SE STUDENTSKOU LICENCÍ na všech krajích. Nevím jak je to u Maye a Inventoru, ale sám Autodesk varuje, že veškeré modely vytvořené v programu se studentskou licencí budou stejně omezeny i po vložení do modelu, který byl vytvořen s klasickou prodejní licencí.Bez_n1ck píše:...(BTW, autodesk poskytuje absolutně všechny svoje produkty pro vzdělávací účely zdarma...
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- otomar
- Začátečník

Osobne bych dal pred inventorem prednost Solidworks....
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
newbie5 píše:zalezi ake si nastavis, v sketchupe mas vyhodu ze si mozes stiahnut uz vymodelovane komponenty a nemusis ich modelovat sam (neviem ci su aj pre ine programy tiez taketo modely), kopu ich najdes napr. na http://scc.jezmckean.com/homeVoracek píše:aha dik a v jakejch jednotkach to zadavam??
Zopar renderov
http://www.playwares.com/xe/files/attac ... 13/444.jpg
http://assets.overclock.net.s3.amazonaw ... 42430.jpeg
http://cdn.overclock.net/b/bd/bd0c54fd_ ... 42222.jpeg
toto všechno se dá také v Inventoru...
Bratr mi navíc říkal že to není až tak těžký se v tom naučit...
Určitě všechno co jde nakreslit inventoru de nakreslit i ve SketchUpu ale myslím si že to dá ohodně víc práce a nervů...navíc znalost inventoru určitě někdy použiju a ve sketchupu si myslím že se na školách moc nedělá....
Díky za rady a názory..ještě kdyby někdo znal nějkou stránku s již předpracovanejma dílama PC case pro inventor tak sem hodtte odkaz pls