Je to na LCD panelu vporadku?
Moderátor: maXXmilian
- no31man88
-
Je to na LCD panelu vporadku?
Dobry vecer, po dlouhem premlouvani od kolegu jsem upustil od meho CRT monitoru a zakoupil novy LCD, dle rad s ips technologii, kde jsou eliminovany problemy s pozorovacimi uhly. Zda se mi vsak, ze panel jaksi nestiha, treba kdyz se ve hre podivam na oblohu a pokroutim mysi, tak strecha domu zanechava pohybem znacne stopy, coz jsem pozoroval na panelech jeste pred davnymi lety a byl jsem ujisten ze ted se s tim uz vubec nestretnu. Take jsem dostal radu najit v osd panelu moznost kompenzace odezvy, v mem pripade RTC, ale ani po zapnuti na nejvyssi stupen se nic nezmeni, a stopy pri rychlejsich pohybech zustavaji navlas stejne. Stopy delaji taky okna ve windowsu pri presouvani, a skrolovany text je uplne necitelny. Jak proti tomu bojovat? Ta moznost kompenzace RTC nic nedela, nevim jestli je to vubec urceno na tohle nestihani nebo na neco uplne jinyho. Je to vlastnost vsech LCD a musim si na to zvyknout? Oproti CRT je to dost odlisny, a pro mne dost neprijemny jev.
- otomar
- Začátečník

Re: Je to na LCD panelu vporadku?
Napis jaky panel mas. Na hrani se prave kvuli odezve hodi jen lepsi IPS.
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
- no31man88
-
Jedna se o model 235P od LG, pry je diky nastaveni RTC vhodny i pro hrani, ale to RTC nic nedela, tak opravdu nevim.
- otomar
- Začátečník

Zajímavé. Recenzi na svethardware.cz si určitě četl. Podle toho co tam píšou, bych něco takového jako popisuješ nečekal.
Zkusil bych konzultovat s autorem článku. Třeba pomůže...
Zkusil bych konzultovat s autorem článku. Třeba pomůže...
- no31man88
-
Zkusil jsem pozorovat ostatni panely - v praci, nakupnich centrech, nebo treba i na mobilnich zarizenich a tabletech, a kupodivu mi vsechny prijdou rychlosti navlas stejne. Nevidim zadnej rozdil mezi novym 2ms a letitym 16ms panelem, na obou pozoruji identicke stopy pri pohybech. Na panelech pomalejsich nezli 16ms subjektivne pozoruji stopy jeste vic, no nevim zda to neni jen pocit. Vaham jestli zkusit reklamaci, myslite ze muze byt RTC porouchany? Mezi nejvyssim a vypnutym by mel byt alespon trochu badatelny rozdil, ne? Jak zjistit jestli to funguje jak ma?
- otomar
- Začátečník

Tak zkusit reklamaci můžeš určitě:-) Zkus se poptat ještě kolegů, jestli popzorují stejné "duchy" jako ty.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zrejme si mel jit spise do MVA od BENQ ten ma 4ms a je to mnohem rychlejsi panel nez LG ktery ma IPS s 5ms (realne to bude kolem 15-20ms) Ono BenQ v posledni dobe uvadi odezvy u svych panelu celkem dost pravdive tj nad 10ms se s tim BenQ asi nedostanes coz uz opravdu nemas sanci postrehnout. Skus Monitor ve 14 denni lhute vratit a skus si vzit ten BenQ stoji stejne:
http://www.czc.cz/benq-gw2450hm-lcd-mon ... br384jq1ia
http://www.czc.cz/benq-gw2450hm-lcd-mon ... br384jq1ia